Julen är så härlig! Angenäma stunder med god mat, fina julklappar och massor av mys. Men för många betyder det också bråda dagar för att hinna med allt. Granen ska pyntas, julklappar ska inhandlas och det stora julbordet ska göras. Och när festligheterna är över, står man kvar med en massa måsten. Det ska städas, granen ska ut och pyntet ska tillbaka till sina gömmor till nästa år. Puh. 

Därför är det speciellt viktigt att ta hand om sig själv och ge plats för lite andrum i januari. Och vad är bättre än att piffa upp badrummet med läckra saker, som gör morgonrutinerna lite extra mysiga?

Det kan du enkelt göra med dessa mönster. Det finns något för bad, makeup och förvaring. Och många av mönstren är snabba att göra. Så det tar inte så lång tid att ge dig själv en fin present i januari. Mönstren här är också perfekta att ge bort som värdinnegåva, eller till någon kära som fyller år nu efter jul.

Är du redo? Låt oss börja!

Bomullspads 


Dessa bomullspads fungerar precis som vanliga pads men är dessutom miljövänliga, då de kan användas igen och igen. Du kan använda dem till att ta bort makeup, lägga på toner och många andra saker, som du vanligtvis hade använt bomullspads till. När du har använt dem, ska de bara slängas i tvättmaskinen.

Mönstret här är mycket enkelt. Bara 3 varv med stolpar och 1 varv fastmaskor. Voila! så har du en pad. Innan dess ska du dock ha gjort en magisk ring. Har du problem med det, då är mönstret här ett bra sätt att öva sig på. 

TIPS! Vi har gjort en liten video, som visar hur du gör en magisk ring. 

Venice Tvättlapp 


Många använder sitt badlakan, eller handduken vid vasken som man använder till händerna, också till ansiktet. Men visste du att dessa handdukar utsätts för en mängd bakterier som den känsliga huden i ansiktet inte är så glad för? Därför är det bra att ha en tvättlapp som du bara använder till ansiktet. Denna är helt perfekt till just det. 

Tvättlappen virkas i ett speciellt fastmask-mönster som ger en fin struktur. Mönstret kan också enkelt justeras i storleken, så du kan göra handdukar och badlakan i samma snygga mönster.

TIPS! Är ni flera i hushållet, som ska ha en fin handduk eller tvättlapp? Prova att virka dem i olika färger. Då är det enkelt att se skillnad på vilken tvättlapp som hör till vem.

Ribbon Förvaringskorg 


Ge badrummet ett ansiktslyft med fina korgar, som kan hålla reda på allt (också dina virkade tvättlappar och pads). 

Korgarna virkas i det snygga knit stitch, som ger dem en stickad look. Ribbon används som garn till dessa, och det gör korgarna extra stabila. Garnet finns också i ett otal färger, så korgarna kan matcha varje badrum. 

De kan alla virkas i samma form, för att få en minimalistisk look. Alternativt kan de virkas i olika färger, som t.ex. dessa vackra blå nyanser, som leder tankarna till semester vid havet.


Checker Makeup Väska 


En makeup väska är alltid praktisk att ha. Då kan du enkelt ta med din makeup till badrummet eller i väskan, när du är på språng. Makeup väskan här har en bra storlek, så den kan också användas till många andra saker, som t.ex. dina virknålar.

Den virkas i vårt läckra Rainbow 8/4 Glitter Gold - ett garn i 100% bomull med en tråd av metallisk polyester, som ger ett fint gyllene sken. Tycker du bättre om silver, kan du istället virka den i Rainbow 8/4 Glitter Silver

Är du inte så förtjust i bling? Inga problem! Väskan kan också göras i vårt Rainbow Cotton 8/4, som vi har i hela 101 olika färger. Väskan virkas i 2 färger, så det finns mängder med färgkombinationer att välja mellan.

Everyday Glitter Scrunchie 


Har du långt hår, då är scrunchien bra att ha till hands i badrummet. Den håller försiktigt på håret och ser till att det inte är i vägen när du ska tvätta ansiktet, lägga makeup eller ta ett varmt bad.

Du behöver bara använda 25 gram av vårt Rainbow 8/4 Glitter, så du kan få ut 2 scrunchies på ett garnnystan. Har du rester av garn kan du också göra en multifärgad scrunchie. Det ger scrunchien ett snyggt utseende och hjälper dig med att få använt dina garnrester. Du kan läsa mer om hur du gör ditt eget restgarn här

Mönstret här är också det enklaste på listan. Du lägger bara upp 20 luftmaskor och samlar maskorna i en ring runt en gummisnodd. Därefter virkar du i spiral tills du har den rätta längden och sätter sen ihop ändarna. Helt perfekt om du gärna vill höra din favorit podcast eller se på TV-serien du följer, medans du virkar - det är väl också en form för att skämma bort sig själv? ;)

Så, är du redo att skämma bort dig själv lite? 

Psst… Vi blir så glada om du vill dela dina projekt med oss, när du är färdig med dem! Under varje mönster på vår websida hittar du knappen “Bildgalleri”. Här kan du ladda upp en bild och berätta om ditt projekt.


 

Rainbow 8/4 Glitter Silver - Hobbii

95% Bomull, 5% Polyester

31 kr.