Effektgarn

Effektgarn är ett garn som är utformat med speciella effekter. Det kan antingen vara en tunn reflextråd i garnet som man då exempelvis kan sticka eller virka en mössa, tröja eller väst av för att synas bättre i trafiken. Det kan också vara en glittertråd som man kan ha som följetråd i sitt projekt för att uppnå en glittereffekt.

Effektgarnets många egenskaper

Fördelen med att exempelvis sticka eller virka med reflextråd är att reflexen inte syns i dagsljus utan endast när mörkret faller på. Det påverkar alltså inte dina olika mönster på ett negativt sätt. Effektgarnet kommer i olika versioner så man kan själv välja om man vill använda reflexgarn, reflextråd eller glittertråd. Man kan därmed själv bestämma hur stor effekten ska vara på sitt sticknings- eller virkningsprojekt.

I långa, kalla vintermånader är effektgarnet din bästa vän. För om du är en av de många människor som dagligen åker till jobbet eller skolan medan det är mörkt ute, så kan reflexgarnet eller bara reflextråden hjälpa dig att bli sedd i trafiken. Det är såklart också bra att sticka eller virka mössor, tröjor, västar eller halsdukar till dina barn så att de också har bättre möjligheter att synas i trafiken.

Unikt reflexgarn och garn med glittertråd

Som ovan nämnt lämpar sig effektgarnet sig riktigt bra till att kunna skapa mer säkerhet kring ditt och dina barns färd i trafiken. Några menar kanske att det är överdrivet att virka tröjor, västar, halsdukar osv. med reflex i till sina barn, då de flesta har en liten reflex hängande i ytterkläderna. Här riskeras dock att den kan falla av, vilket man inte behöver fundera över om man har stickat eller virkat eller mössa med reflexgarn.

Men för att det hela inte ska handla om säkerhet i trafiken vill vi självklart också gärna berätta lite om vår glittertråd. Vår glittertråd kan hjälpa till att sätta lite extra färg på vardagen eller kanske bara pigga upp en halvtråkig tröja eller blus. Glittertråden finns i både guld och silver, så oavsett om du lutar åt det ena eller andra hållet så har vi något för dig.  

Köp effektgarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av effektgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt effektgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Effektgarn

Laila Henriksson

Vilket underbart garn! Stickat i det röda raggisar åt tomte tjej samt det rosa i mössa och raggisar, vantar. Har nu silver kvar att sticka i . Passa på nu när garnet är så billigt går fort att sticka använde stickor 5. Garnet ligger på 100g tänk vilka fina saker ni kan göra av det.

Kristina Blomberg

Passar perfekt till mina julänglar! De försvann så fort att jag måste beställa nytt garn, som levererades snabbt och direkt i min brevlåda!

Lena Lundmark

Gjorde de stickade Barbie-klänningarna till rena festklänningar. Lättstickat trots sitt lite "vassa" utseende och känsla.

Maria Leinvall

Så fina glittriga garn. Önskar det fanns i brons eller koppar med. Blir pricken över i på mitt arbete med hästluvor

Sanna

Ett underbart mjukt och härligt garn! Har köpt 8 nystan av Cherry blossom och ska virka en tröja till mig själv.

Sara

Bra att det finns reflextråd så att man fortfarande kan välja vilket sorts garn man vill använda till arbetet. Dessutom kan man sy fast det på redan stickade/virkade mössor mm utan att behöva göra en helt ny för att få reflexeffekten. Det skulle säkert gå att göra olika mönster av den också för att få lite variation, mer än när den är ihoptvinnat i garnet från början.

Gittan Andersson

Så bra. Stickade mössor till vuxna och barn med grovt garn med inskickad reflextråd. Lyser fantastiskt bra. Barnbarnen skall få reflexränder på sina vantar. Tunnare vantar bör stickas med tunnare reflextråd för att inte bli klumpiga. Jättenöjd. 💖

Mariann Nyqvist

Helt fantastiskt att det finns en reflextråd som man kan sticka,virka in i vilket garn man än väljer. Fungerade jättebra ihop med garnet Moonlight.

Louise

Fantastisk grej! Har virkat in det i mina mössor och vantar, i halsduken, gjort småfigurer att hänga på väskor m.m. Kan användas till mycket!

Åsa Lindevall

Bra tråd att använda när man vill ha lite reflex i arbetet oavsett grovlek på garn. Har gjort ränder i ev halsduk som blev väldigt bra

SPARA 38%

Universe - Hobbii

Super Fine98% Premium Akryl, 2% Polyester

55 kr  89 kr
SPARA 18%

Malaga Glitter - World of Yarn

Medium98% Akryl, 2% Metallisk Polyester

49 kr  60 kr
SPARA 16%

Moonlight - Bumbo

Fine 98% Akryl, 2% Polyamid 

71 kr  85 kr

Metallic Thread - Madeira

55% Metallisk Polyester, 45% Polyamid

59 kr

Lamé Madeira Effektgarn - Madeira

Lace65% Viskos, 35% Polyester

75 kr
SPARA 14%

Nora Madeira Effektgarn - Madeira

Super Fine80% Viskos, 20% Polyester

71 kr  83 kr

Reflekstråd - Bumbo

69 kr Slutsåld
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn