Effektgarn

Effektgarn är ett garn som är utformat med speciella effekter. Det kan antingen vara en tunn reflextråd i garnet som man då exempelvis kan sticka eller virka en mössa, tröja eller väst av för att synas bättre i trafiken. Det kan också vara en glittertråd som man kan ha som följetråd i sitt projekt för att uppnå en glittereffekt.

Effektgarnets många egenskaper:

Fördelen med att exempelvis sticka eller virka med reflextråd är att reflexen inte syns i dagsljus utan endast när mörkret faller på. Det påverkar alltså inte dina olika mönster på ett negativt sätt. Effektgarnet kommer i olika versioner så man kan själv välja om man vill använda reflexgarn, reflextråd eller glittertråd. Man kan därmed själv bestämma hur stor effekten ska vara på sitt sticknings- eller virkningsprojekt.

I långa, kalla vintermånader är effektgarnet din bästa vän. För om du är en av de många människor som dagligen åker till jobbet eller skolan medan det är mörkt ute, så kan reflexgarnet eller bara reflextråden hjälpa dig att bli sedd i trafiken. Det är såklart också bra att sticka eller virka mössor, tröjor, västar eller halsdukar till dina barn så att de också har bättre möjligheter att synas i trafiken.

Bra till vardags:

Som ovan nämnt lämpar sig effektgarnet sig riktigt bra till att kunna skapa mer säkerhet kring ditt och dina barns färd i trafiken. Några menar kanske att det är överdrivet att virka tröjor, västar, halsdukar osv. med reflex i till sina barn, då de flesta har en liten reflex hängande i ytterkläderna. Här riskeras dock att den kan falla av, vilket man inte behöver fundera över om man har stickat eller virkat eller mössa med reflexgarn.

Men för att det hela inte ska handla om säkerhet i trafiken vill vi självklart också gärna berätta lite om vår glittertråd. Vår glittertråd kan hjälpa till att sätta lite extra färg på vardagen eller kanske bara pigga upp en halvtråkig tröja eller blus. Glittertråden finns i både guld och silver, så oavsett om du lutar åt det ena eller andra hållet så har vi något för dig.  

Beställ effektgarn online – snabbt och enkelt:

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av effektgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se:

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt effektgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Effektgarn

Catarina Silén

Roligt effektgarn som jag använder till detaljer på mina virkade änglar. Snabbt levererat och fin sevice!

Monika Lind

Smart effektgarn, man kan göra roliga tofsar och detaljer/muddar på mössor, vantar m,m. Lite strävt.

Maria

Mjukt och lätt att virka med. Ett nystan är lagom till en mössa

Maud

Ett jätte coolt garn , med reflex Mjukt & skönt

Malin

Härligt garn att virka mössa i

Jenni Ljunglöf

Tjockt och mysigt garn som ger fluffiga och mysiga mössor. Reflekterar bra.

Malin Alyhr

Garnet som virkades till vinterns mest använda mössa och det funkar med reflextråden i mörkret

Camilla

Detta garn blev en favorit direkt! Mjukt och skönt att bära, samt väldigt trevligt att arbeta med. Jag har stickat med detta, inte virkat, och det är toppen. Reflexen fungerar över förväntan, barnen syns väldigt bra ute i kvällsmörkret nu :) Och som andra säger, ett nystan räcker för en mössa till en vuxen.

Katarina

Härligt mjukt och skönt garn som är superkul att jobba med. Har virkat en stor sjal att ha som "reflexväst" i höstmörkret

Anita Svensson

Mjukt och skönt reflexgarn som blir en varm mössa åt barnbarnen. Ett nystan räcker till en mössa och det blir lite över.

Populär

Creative Bubble - Rico Design

100% Polyester

37 kr

SPARA 39% 90 kr
Populär

Flashy Colors Metallic - Lammy

39% Akryl, 39% Polyamid, 19% Mohair, 3% Metallic

139 kr  229 kr

Populär

Glühwürmchen - Rico Design

54% Akryl, 30% Ull, 16% Glasfiber

145 kr

Populär

Lamé Madeira Effektgarn - Madeira

65% Viskos, 35% Polyester

72 kr

SPARA 15% 10 kr
Populär

Moonlight - Bumbo

98% Akryl, 2% Polyamid

55 kr  65 kr

SPARA 14% 11 kr
Populär

Nora Madeira Effektgarn - Madeira

80% Viskos, 20% Polyester

67 kr  78 kr

SPARA 12% 8 kr
Populär

Reflex - Järbo

60% Superwash ull, 25% Polyamid, 15% Reflex

59 kr  67 kr

SPARA 46% 16 kr
Populär

Sanzelize - Mayflower

100% Metallic

19 kr  35 kr

SPARA 23% 61 kr
Populär

Shine - Mayflower

48% bomull, 48% akryl och 4% paljetter

199 kr  260 kr

SPARA 9% 14 kr
Populär

Ribbon Lurex - Hobbii

100% Polyester

145 kr  159 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn