Effektgarn

Effektgarn är ett garn som är utformat med speciella effekter. Det kan antingen vara en tunn reflextråd i garnet som man då exempelvis kan sticka eller virka en mössa, tröja eller väst av för att synas bättre i trafiken. Det kan också vara en glittertråd som man kan ha som följetråd i sitt projekt för att uppnå en glittereffekt.

Effektgarnets många egenskaper

Fördelen med att exempelvis sticka eller virka med reflextråd är att reflexen inte syns i dagsljus utan endast när mörkret faller på. Det påverkar alltså inte dina olika mönster på ett negativt sätt. Effektgarnet kommer i olika versioner så man kan själv välja om man vill använda reflexgarn, reflextråd eller glittertråd. Man kan därmed själv bestämma hur stor effekten ska vara på sitt sticknings- eller virkningsprojekt.

I långa, kalla vintermånader är effektgarnet din bästa vän. För om du är en av de många människor som dagligen åker till jobbet eller skolan medan det är mörkt ute, så kan reflexgarnet eller bara reflextråden hjälpa dig att bli sedd i trafiken. Det är såklart också bra att sticka eller virka mössor, tröjor, västar eller halsdukar till dina barn så att de också har bättre möjligheter att synas i trafiken.

Unikt reflexgarn och garn med glittertråd

Som ovan nämnt lämpar sig effektgarnet sig riktigt bra till att kunna skapa mer säkerhet kring ditt och dina barns färd i trafiken. Några menar kanske att det är överdrivet att virka tröjor, västar, halsdukar osv. med reflex i till sina barn, då de flesta har en liten reflex hängande i ytterkläderna. Här riskeras dock att den kan falla av, vilket man inte behöver fundera över om man har stickat eller virkat eller mössa med reflexgarn.

Men för att det hela inte ska handla om säkerhet i trafiken vill vi självklart också gärna berätta lite om vår glittertråd. Vår glittertråd kan hjälpa till att sätta lite extra färg på vardagen eller kanske bara pigga upp en halvtråkig tröja eller blus. Glittertråden finns i både guld och silver, så oavsett om du lutar åt det ena eller andra hållet så har vi något för dig.  

Köp effektgarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av effektgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt effektgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Metallico - Hobbii

Medium70% Polyamid, 21% Akryl, 9% Ull

50 kr
SPARA 49%

Universe - Hobbii

Super Fine98% Premium Akryl, 2% Polyester

48 kr  95 kr
SPARA 53%

Metallico Fine - Hobbii

Fine70% Polyamid, 20% Akryl, 10% Ull

26 kr  55 kr
SPARA 38%

Party Deluxe - Go Handmade

Light100% Polyester

53 kr  85 kr

Universe XL - Hobbii

Light98% Premium Akryl, 2% Polyester

95 kr
SPARA 36%

Malaga Glitter - World of Yarn

Medium98% Akryl, 2% Metallisk Polyester

39 kr  61 kr

Fur Lux - Go Handmade

Medium100% Polyester

65 kr

Diablo Glitter - Hobbii

Lace37% Akryl, 31% Polyamid, 28% Mohair, 4% Polyester

55 kr

Cocktail Deluxe - Go Handmade

Super Fine100% Polyester

69 kr

Starlight Soft - Hobbii

Medium86% Akryl, 14% Reflextråd

65 kr

Universe Sock Wool - Hobbii

Super Fine74% Ull, 24% Polyamid, 2% Polyester

112 kr

Curly - Go Handmade

Fine59% Polyester, 12% Nylon, 29% Akryl

55 kr

Twist 50g - Go Handmade

100% Akryl

55 kr

Metallic Thread - Madeira

55% Metallisk Polyester, 45% Polyamid

59 kr

Starlight - Hobbii

Medium60% Superwash Ull, 25% Polyamid, 15% Reflextråd

72 kr

Nora Madeira Effektgarn - Madeira

Super Fine80% Viskos, 20% Polyester

83 kr

Glitter Deluxe 100g - Go Handmade

100% Polyester

239 kr

Lamé Madeira Effektgarn - Madeira

Lace65% Viskos, 35% Polyester

75 kr

Metallisk Tråd Set, 7 x 50 m - Gütermann

70% Polyamid, 30% Polyester

180 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn