Effektgarn

Effektgarn är ett garn som är utformat med speciella effekter. Det kan antingen vara en tunn reflextråd i garnet som man då exempelvis kan sticka eller virka en mössa, tröja eller väst av för att synas bättre i trafiken. Det kan också vara en glittertråd som man kan ha som följetråd i sitt projekt för att uppnå en glittereffekt.

Effektgarnets många egenskaper:

Fördelen med att exempelvis sticka eller virka med reflextråd är att reflexen inte syns i dagsljus utan endast när mörkret faller på. Det påverkar alltså inte dina olika mönster på ett negativt sätt. Effektgarnet kommer i olika versioner så man kan själv välja om man vill använda reflexgarn, reflextråd eller glittertråd. Man kan därmed själv bestämma hur stor effekten ska vara på sitt sticknings- eller virkningsprojekt.

I långa, kalla vintermånader är effektgarnet din bästa vän. För om du är en av de många människor som dagligen åker till jobbet eller skolan medan det är mörkt ute, så kan reflexgarnet eller bara reflextråden hjälpa dig att bli sedd i trafiken. Det är såklart också bra att sticka eller virka mössor, tröjor, västar eller halsdukar till dina barn så att de också har bättre möjligheter att synas i trafiken.

Bra till vardags:

Som ovan nämnt lämpar sig effektgarnet sig riktigt bra till att kunna skapa mer säkerhet kring ditt och dina barns färd i trafiken. Några menar kanske att det är överdrivet att virka tröjor, västar, halsdukar osv. med reflex i till sina barn, då de flesta har en liten reflex hängande i ytterkläderna. Här riskeras dock att den kan falla av, vilket man inte behöver fundera över om man har stickat eller virkat eller mössa med reflexgarn.

Men för att det hela inte ska handla om säkerhet i trafiken vill vi självklart också gärna berätta lite om vår glittertråd. Vår glittertråd kan hjälpa till att sätta lite extra färg på vardagen eller kanske bara pigga upp en halvtråkig tröja eller blus. Glittertråden finns i både guld och silver, så oavsett om du lutar åt det ena eller andra hållet så har vi något för dig.  

Beställ effektgarn online – snabbt och enkelt:

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av effektgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se:

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt effektgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Effektgarn

Lena Lundmark

Gjorde de stickade Barbie-klänningarna till rena festklänningar. Lättstickat trots sitt lite "vassa" utseende och känsla.

Maria Leinvall

Så fina glittriga garn. Önskar det fanns i brons eller koppar med. Blir pricken över i på mitt arbete med hästluvor

Camilla

Detta garn blev en favorit direkt! Mjukt och skönt att bära, samt väldigt trevligt att arbeta med. Jag har stickat med detta, inte virkat, och det är toppen. Reflexen fungerar över förväntan, barnen syns väldigt bra ute i kvällsmörkret nu :) Och som andra säger, ett nystan räcker för en mössa till en vuxen.

Ewa Karlsson

En glad överraskning att det var så mjukt & skönt + bra reflexeffelt. Gjort en halskrage i glada färger, ny favorit :-) Nu ska det bli en varm fin sjal som oxå gör att jag synd ute i vintermörkret. Blivit ett favoritgarn så mer kommer det bli gjort i det här garnet.

Klara

Mjukt och härligt garn som uppskattas av både stora och små. Stickade en mössa till ett av barnen och behövde direkt beställa i fler färger då alla i familjen ville ha en egen mössa. Dessutom mycket praktiskt och smidigt med reflex inbyggt, ett riktigt favoritgarn!

Solan Letth Lönnberg

Lättstickat garn passar utmärkt till benvärmare, handledsvärmare, mössa eller halsduk för att synas under den mörka årstiden. Fördel är att reflextråden inte syns i de gråa garnet jag använt när det är ljus så man märker inte att det är ett reflexgarn.

Marit

Ett helt underbart garn, så mjukt och härligt! Blev en virkad mössa till min tonårsdotter som normalt inte gärna bär mössa men uppskattade denna. Ett nystan räcker alldeles lagom till en mössa. Rekommenderas varmt..!

Helene Dyrelöv

Jag har bara hunnit sticka en mössa. Jätteskönt garn och lätt att sticka i. Hela nystanet räckte till en mössa. Skönt när det går jämt upp :) Inga restgarner som blir liggandes

Diana

Roligt garn att jobba med, gjort en fin mössa och en tubhalsdukt till mig själv. Nu syns jag bra och håller mig varm om hals och öron.

Katarina

Härligt mjukt och skönt garn som är superkul att jobba med. Har virkat en stor sjal att ha som "reflexväst" i höstmörkret

SPARA 20%

Moonlight - Bumbo

 98% Akryl, 2% Polyamid 

55 kr  69 kr
SPARA 12%

Creative Bubble - Rico Design

100% Polyester

36 kr  41 kr

Nora Madeira Effektgarn - Madeira

80% Viskos, 20% Polyester

83 kr
SPARA 59%

Glühwürmchen - Rico Design

54% Akryl, 30% Ull, 16% Glasfiber

69 kr  169 kr
SPARA 39%

Flashy Colors Metallic - Lammy

39% Akryl, 39% Polyamid, 19% Mohair, 3% Metallic

139 kr  229 kr

Lamé Madeira Effektgarn - Madeira

65% Viskos, 35% Polyester

75 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn