Ullgarn (100%)

Det som nog är det mest karaktäristiska med ull, är dess fantastiska förmåga att hålla värmen. Utseendet på ullen beror på vilken får-ras det kommer ifrån och hur det är förarbetat. Ull kan antingen användas till virkning, stickning eller filtning – så med denna slags garn finns det massor av möjligheter.

Ullgarnets många egenskaper

Fördelarna med att använda ull i sina sticknings- eller virkningsprojekt är många. En av dem är att det är ett naturligt temperaturreglerande material som kan uppta upp till 35 % fukt utan att det känns kallt eller vått. En annan fördel som många kanske inte kopplar till just ull, är att det faktiskt är möjligt att få ullmaterial som inte river på huden – visste du det? Även om det självklart finns enskilda material som kan riva, så säljer vi också massor av ulltyper som faktiskt har en silkesaktig känsla och därmed är otroligt mjuka. Så kom ihåg att ha detta i bakhuvudet innan du köper ditt ullgarn. Utöver detta passar ullen också riktigt bra till det nordiska klimatet, eftersom det helt enkelt håller värmen väldigt bra. Men kanske visste du inte att ull också kan kyla? Just för att det både kan kyla och värma är ull ett garnmaterial som kan anvädnas hela året runt och skapa glädje för riktigt många. Läs “5 goda anledningar att välja ull” på vår Hobbii stick- och virkblogg. 

När man använder ull som sitt primära garnmaterial så är det otroligt viktigt att man följer de korrekta tvättanvisningarna. Ull är nämligen ett känsligt material som lätt kan ändra struktur och form om det blir tvättat på fel sätt. Om du köper garn av 100 % ull så kommer tvätt på 30/40 grader typiskt vara det mest lämpliga. Utöver detta ska du vara uppmärksam på att du torkar garnet platt, så att det inte krymper. Om du vill ta extra hand om ditt ullgarn, ska du också se till att du följer den riktiga spänningen vid stickning eller virkning samt använder rekommenderade stickor och virknålar.

De många möjligheterna med ullgarn

Med ullgarn finns det som sagt riktigt många möjligheter. Det kan både användas till barn och vuxna, var många tycker om att virka eller sticka varma sockor som man kan ta på en kall vinterdag. Dock finns det också många andra sticknings- och virkningsmöjligheter inom kläder och ull såsom halsdukar, vantar, tröjor och tjocktröjor.

Köp ullgarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av ullgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt ullgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Ullgarn (100%)

Anna

Ett rejält och trevligt ullgarn som kan kännas lite stickigt mot huden. Det blir bättre efter tvätt med återfuktande ulltvål. Då blir plagget tåligt för både kyla och väta.

Anneli

Mjukt och skönt ullgarn som är trevligt att sticka med. Härliga färger.

Helene

Har köpt 3 olika färger av detta mjuka ullgarn men får återkomma med en recension. Tack mjukt härligt.

Lovisa

Tunt och härligt ullgarn som är lättstickat, passar perfekt till de vantarna jag gör just nu.

Elli

Underbart mjukt och skönt ullgarn. Fungerar dessutom utmärkt för brickbandsvävning.

Helen Karlsson

Mjukt ullgarn med härliga färger. Tyvärr superwaschbehandlat

Christina Holm

Ett underbart och spännande ullgarn som är följsamt och härligt att sticka med. Mjukt och skönt. Jag har börjat att sticka en cardigan och kan inte sluta...och det blir så fint med färgerna.

Marina Karlsson

Underbart ullgarn som inte sticks och kan tvättas i maskin. Ett av mina favoriter!

Kristina Magnusson

Ett helt underbart ullgarn som direkt blev en favorit. Jag har använt det till lovvikavantar till barn då det är betydligt mjukare än originalet. Kanon! 👍

Eva Ege

Härligt mjukt o skönt ullgarn som jag virkar sittunderlag i . Virkar o tovar det sen i tvättmaskin 😊

Populärt i denna kategorin

SPARA 26%

Baby Merino XL - Hobbii

Light100% Merinoull

48 kr  65 kr
SPARA 36%

BabyWool - Happy Sheep

Fine, Super Fine100% Merino Ull

44 kr  69 kr
SPARA 20%

Snowstorm - Hobbii

Bulky100% Ull

28 kr  35 kr
SPARA 13%

Simple Wool - Happy Sheep

Light100% Superwash Ull

34 kr  39 kr
SPARA 14%

Baby Merino - Hobbii

Fine100% Merinoull

56 kr  65 kr
SPARA 14%

Easy Care - Mayflower

Super Fine100% Merinoull

59 kr  69 kr
SPARA 18%

Dream Colour - Hobbii

Fine100% Ull

98 kr  119 kr

Nature (Ekologisk Ull) - Hobbii

Super Fine100% Ekologisk Ull

69 kr
SPARA 10%

Easy Care Big - Mayflower

Medium100% Merinoull

62 kr  69 kr
SPARA 16%

Cosmo - Mayflower

Bulky100% Superwash Ull

38 kr  45 kr
SPARA 14%

Easy Care Classic - Mayflower

Light100% Merinoull

59 kr  69 kr

Léttlopi - Ístex

Medium100% Ny Ull

43 kr

Soft Merino - Bumbo

Medium100% Superwash Merino Ull

49 kr
SPARA 11%

Lima Ull - Hjertegarn

Medium100% mjuk ull

40 kr  45 kr
SPARA 18%

Merino Magic (Handfärgad) - Mayflower

Light100% Merinoull

147 kr  179 kr
SPARA 36%

BabyWool i Påsar med 10 Nystan - Happy Sheep

Fine100% Merino Ull

439 kr  690 kr

Highland Wool - Hobbii

Light100% Peruansk Höglandsull

65 kr

Natur Ull - Hjertegarn

Bulky100% Ull

85 kr
SPARA 11%

Molly - Mayflower

Super Bulky100% Ull

124 kr  139 kr

Lyckopåse ull - 500 gram

199 kr Slutsåld
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn