Merino

Merinoull är ull från Merino-fåret. Det är välkänt för dess mjuka och fina struktur och används ofta till underkläder och bebiskläder. Merinoull finns i många varianter och passar bra till både virkning, stickning och filtning. Det finns flera olika varianter av ull, men merinoull är något av det finaste och mjukaste man kan hitta. De små fibrerna i ullen innehåller otroligt mycket luft, vilket gör att värmekapaciteten är mycket hög, även fast det inte väger särskilt mycket. Utöver detta ska också nämnas att merinoull andas väl, har en naturlig bakteriebekämpning och är svettransporterande.

Merinoullens många egenskaper

Jämfört med vanlig ull kommer man upptäcka att merinoull håller mycket bättre kvalitet. Det består av mycket mjukare och finare fibrer som ger en helt annan struktur än vanlig ull, vilket gör att så många människor älskar det. En av grunderna till att många skandinaver älskar just merinoull är nog att det passar riktigt bra till vårt klimat. Här uppe i vinterkylan håller det oss härligt varma samtidigt som det är bekvämt och inte skaver. Av samma anledning används det också ofta till underkläder. En av många andra positiva egenskaper som merinoull har, är att det är ett luktbeskyddande material så att man undviker att lukta, även om man svettas i det. Därför är det också många som använder merinoull på sommaren eller när de motionerar – till exempel vid skidlopp, då merinoull också kan absorbera stora mängder vatten samtidigt som det fortsätter att hålla dig varm.


När man arbetar med merinoull är det väldigt viktigt att man följer korrekta tvättanvisningar, då merinoull är av känsligt slag. Det föredras att tvätta i 30 grader, för att vara på den säkra sidan. Om man ändå vill tvätta det i maskinen, ska man använda ett ullprogram, fintvättsprogram eller skåneprogram på låga grader (30 eller 40). Utöver detta är det otroligt viktigt att man inte heller använder sköjlmedel när man har med merinoull att göra. Detta gör nämligen att fibrerna blir så mjuka att de lättare glider från varandra och därmed tappar sin naturliga elasticitet och lätt växer. Ett alternativ till det vanliga sköljmedlet är dock ulltvättmedel, som är tillverkat för detta slags garn.

Bra till vardags

Merinoullen ger dig som sagt massor av möjligheter inom klädesplagg eftersom det både passar till sommar- och vinterhalvåret. Hos oss hittar du därför också ett brett utbud av merinoull med massor av olika färger att välja mellan, så att du kan släppa fantasin lös. Då merinoull är 100 % klifritt är det särskilt bra för att skapa fina saker till de allra minsta såsom bodys, mössor, ullsockor, vantar, tofflor, tröjor, leggings osv.

Beställ merinoull online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av merinoull och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vår merinoull eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Merino

Jannet

Jag blev nyfiken när jag såg garnen första gången. Ville känna att testa virka och sticka med . Jag har virkat en filt till min kära mamma I råvit och mocka.Hon älskar den!!!, och nu beställde jag och virkade en till mig själv i råvit, mocka, mörk violett och ljusblå. Jag använde förstås den stooora.. virknålen. Merino Chunky är super härlig och mjuk att jobba med. Filten blev superfin. Älskar den!!!! 😍

AnnaKerstin

Merino Chuncky är perfekt att spinna tråd av. Har provat både med slända och spinnrock. Det blir sååå fina garner. Satsar på att spinna garn i två färger till en varm tröja till mitt barnbarn.

Kate

Köpte på extra pris då merino är inte det billigaste. Men oj så nöjd vi är! Mjuk, lättstickad, håller värmen men väger inte för mycket. Trots att den är obehandlad är den merino så funkar toppen till plagg då den är otroligt slitstark. Funkar även till blöjbyxor (dock inte lika bra som "vanlig" ull). Värt det till det speciella plaggen.

Maria Gran

I år ska jag bli mormor till 2 små underverk, båda mina döttrar önskade sig babypläd - Leonore i mio garn. Jag kan lova att dessa plädar värmer jättebra tack vare garnkvalite: 100% merinoull. Superbra garn som nybörjare & erfarna handarbetsre kan sticka i.

Lene Nilsson

vilken lycka att kunna få ett underbart mjukt härligt lite grövre Merino och i samma fina färger som det lite tunnare garnet, så ny blev det vantar av detta som passade ihop med den fina mössa med tofs som stickades i förra veckan. Barnbarnet jublade när han fick prova, det han beställt. Lene Nilsson

Pia Augustsson

Jag tyckte Baby Merino var/är ett underbart garn MEN Baby Merino XL är bara så mycket bättre!!!

Birgitta Kedebring

Stickar en babyfilt till mitt 6:e barnbarn som kommer i augusti. Jättebra att sticka med och mjukt och skönt. Har tidigare köpt Baby Merino från annat ställe, men det var inte alls lika mjukt och lika lätt att sticka med som detta.

Barbro Wegerstam

Helt perfekt , både pris o kvalitet till mina barnbarn, en kille nu tre månader och en till kille väntas i april. Nu får farmor att göra så mer garn behövs verkligen. Garnet jättelätt att sticka baby merino

Monika B

Jag är så nöjd med min senaste beställning vilket var baby merino i blått och vitt. Motsvarade verkligen förväntningen på ett mjukt,följsamt och lättstickat garn.

patricia erzic

Jag vann 10 nystan av detta garn. Vilket lätt att sticka i. Och mjukt. Stickade tofflor i baby merino. Lite elastiskt garn. Helt perfekt.

SPARA 30%
Nyhet

Easy Care Print (2.a sortering) - Mayflower

100% Merinoull

48,30 kr  69 kr
SPARA 29%

BabyWool - Happy Sheep

100% Ull

42 kr  59 kr
SPARA 17%

Easy Care - Mayflower

100% Merinoull

49 kr  59 kr
SPARA 17%

Easy Care Big - Mayflower

100% Merinoull

49 kr  59 kr

Baby Merino - Hobbii

100% Merinoull

59 kr
SPARA 13%

Baby Merino XL - Hobbii

100% Merinoull

49 kr  56 kr
SPARA 17%

Easy Care Classic - Mayflower

100% Merinoull

49 kr  59 kr
SPARA 16%

Cotton Merino Classic - Mayflower

50% Ny Superwash Ull & 50% Bomull

41 kr  49 kr
SPARA 20%

Soft Merino - Bumbo

100% Superwash Merino Ull

39 kr  49 kr
SPARA 23%

Mira - Järbo

100% extra fin superwash merino ull

55 kr  71 kr

Summer Merino - Hobbii

70% Bomull, 30% Merino Ull

65 kr
SPARA 50%

Mio - Järbo

100% Extrafin Merinoull 

65 kr

Merino Chuncky 400g - Mayflower

100% Merinoull

299 kr

Merino The Collection - Mayflower

100% ren ny ull

289 kr
SPARA 7%

Merino Raggi - Järbo

75% Merinoull "Superwash", 25% Polyamid

185 kr  199 kr

Summer Merino - Wonderbag - Hobbii

70% Bomull, 30% Merino Ull

650 kr
SPARA 20%

Merino Chuncky Mega 1000g - Mayflower

100% Merinoull

599 kr  749 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn