Merino

Merinoull är ull från Merino-fåret. Det är välkänt för dess mjuka och fina struktur och används ofta till underkläder och bebiskläder. Merinoull finns i många varianter och passar bra till både virkning, stickning och filtning. Det finns flera olika varianter av ull, men merinoull är något av det finaste och mjukaste man kan hitta. De små fibrerna i ullen innehåller otroligt mycket luft, vilket gör att värmekapaciteten är mycket hög, även fast det inte väger särskilt mycket. Utöver detta ska också nämnas att merinoull andas väl, har en naturlig bakteriebekämpning och är svettransporterande.

Merinoullens många egenskaper

Jämfört med vanlig ull kommer man upptäcka att merinoull håller mycket bättre kvalitet. Det består av mycket mjukare och finare fibrer som ger en helt annan struktur än vanlig ull, vilket gör att så många människor älskar det. En av grunderna till att många skandinaver älskar just merinoull är nog att det passar riktigt bra till vårt klimat. Här uppe i vinterkylan håller det oss härligt varma samtidigt som det är bekvämt och inte skaver. Av samma anledning används det också ofta till underkläder. En av många andra positiva egenskaper som merinoull har, är att det är ett luktbeskyddande material så att man undviker att lukta, även om man svettas i det. Därför är det också många som använder merinoull på sommaren eller när de motionerar – till exempel vid skidlopp, då merinoull också kan absorbera stora mängder vatten samtidigt som det fortsätter att hålla dig varm.


När man arbetar med merinoull är det väldigt viktigt att man följer korrekta tvättanvisningar, då merinoull är av känsligt slag. Det föredras att tvätta i 30 grader, för att vara på den säkra sidan. Om man ändå vill tvätta det i maskinen, ska man använda ett ullprogram, fintvättsprogram eller skåneprogram på låga grader (30 eller 40). Utöver detta är det otroligt viktigt att man inte heller använder sköjlmedel när man har med merinoull att göra. Detta gör nämligen att fibrerna blir så mjuka att de lättare glider från varandra och därmed tappar sin naturliga elasticitet och lätt växer. Ett alternativ till det vanliga sköljmedlet är dock ulltvättmedel, som är tillverkat för detta slags garn.

Bra till vardags

Merinoullen ger dig som sagt massor av möjligheter inom klädesplagg eftersom det både passar till sommar- och vinterhalvåret. Hos oss hittar du därför också ett brett utbud av merinoull med massor av olika färger att välja mellan, så att du kan släppa fantasin lös. Då merinoull är 100 % klifritt är det särskilt bra för att skapa fina saker till de allra minsta såsom bodys, mössor, ullsockor, vantar, tofflor, tröjor, leggings osv.

Beställ merinoull online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av merinoull och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vår merinoull eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Merino

Lolita Behnke

Jätte mjukt och fint garn, virkar en babyfilt i baby merino, den blir perfekt för babyhud.

Elizabethe Etiksson

Baby Merino. Stickar en dopklänning av detta underbart mjuka garn. Tråden rinner mjukt som smält smör i mellan fingrarna och stickorna. Klänningen är till lilla Elsa, mitt senaste barnbarn.

Johanna G

Aldrig virkat med merino ull tidigare och den här var helt fantastisk! Kommer inte kunna gå tillbaka till något annat :D

Kerstin Pettersson

Jag är jätte nöjd med Baby Merino. Lätt att sticka och blir jättefint.

Åsa Lundman

Här kommer en recension från mig av mitt favorit garn ”Baby merino” som jag använder främst till barnkläder. Det är mjukt, varmt, tåligt, hållbart och lättstickat. Vill verkligen rekommendera detta garn 😀.

Mette

Som resten av merinoull garnera från Drops är denna underbar! Har stickat vantar i denna och de är vinterns favoriter! Mjuk och varm!

Helénestickat

Big Merino är perfekt till sockor och halsdukar. Stort plus att det håller formen efter tvätt, i maskin👌🏻

Kristina Abrahamsson

Big merino ett mycket härligt garn att sticka med ,garnet är elastiskt och följsamt .

Pernilla johanssom

Har precis lärt mig att sticka och har valt att göra en filt av merinoull. Detta garnet är väldigt bra kvalitet och mjukt. Jag personligen har svårt för garn som sticks. Detta garnet sticks inte. Garnet finns o väldigt fina färger och det finns ett stort utbud.

Kate

Köpte på extra pris då merino är inte det billigaste. Men oj så nöjd vi är! Mjuk, lättstickad, håller värmen men väger inte för mycket. Trots att den är obehandlad är den merino så funkar toppen till plagg då den är otroligt slitstark. Funkar även till blöjbyxor (dock inte lika bra som "vanlig" ull). Värt det till det speciella plaggen.

SPARA 27% 15 kr
Populär

Baby Merino XL - Hobbii

100% Merinoull

40 kr  55 kr

SPARA 13% 7 kr
Populär

BabyWool - Happy Sheep

100% Ull

48 kr  55 kr

SPARA 23% 12 kr
Populär

Baby Merino - Hobbii

100% Merinoull

40 kr  52 kr

SPARA 29% 16 kr
Populär

Easy Care - Mayflower

100% Merinoull

39 kr  55 kr

SPARA 29% 16 kr
Populär

Easy Care Big - Mayflower

100% Merinoull

39 kr  55 kr

SPARA 25% 13 kr
Populär

Easy Care Classic - Mayflower

100% Merinoull

39 kr  52 kr

SPARA 20% 10 kr
Populär

Soft Merino - Bumbo

100% Superwash Merino Ull

39 kr  49 kr

Populär

Baby Merino - Drops

100% Ull

40 kr

Populär

Cotton Merino - Mayflower

50% ny ull & 50% bomull

49 kr

Populär
Populär
Populär

Mio - Järbo

100% Extrafin Merinoull

65 kr

SPARA 7% 14 kr
Populär

Merino Raggi - Järbo

75% Merinoull "Superwash", 25% Polyamid

185 kr  199 kr

SPARA 8% 5 kr
Populär

Cotton Wool 3 - Gepard Garn

50% extrafin merino lammull, 50% extrafin bomull

57 kr  62 kr

Populär
Populär

Big Merino - Drops

100% Ull

40 kr

SPARA 20% 150 kr
Populär

Merino Chuncky Mega 1000g - Mayflower

100% Merinoull

599 kr  749 kr

SPARA 10% 30 kr
Populär

Merino Chuncky 400g - Mayflower

100% Merinoull

269 kr  299 kr

SPARA 14% 15 kr
Populär

Puno - Gepard Garn

68% babyalpacka, 10% merinoull, 22% polyamid

95 kr  110 kr

Nyhet Populär

Mira - Järbo

100% extra fin superwash merino ull

71 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn