Merino

Merinoull är ull från Merino-fåret. Det är välkänt för dess mjuka och fina struktur och används ofta till underkläder och bebiskläder. Merinoull finns i många varianter och passar bra till både virkning, stickning och filtning. Det finns flera olika varianter av ull, men merinoull är något av det finaste och mjukaste man kan hitta. De små fibrerna i ullen innehåller otroligt mycket luft, vilket gör att värmekapaciteten är mycket hög, även fast det inte väger särskilt mycket. Utöver detta ska också nämnas att merinoull andas väl, har en naturlig bakteriebekämpning och är svettransporterande.

Merinoullens många egenskaper

Jämfört med vanlig ull kommer man upptäcka att merinoull håller mycket bättre kvalitet. Det består av mycket mjukare och finare fibrer som ger en helt annan struktur än vanlig ull, vilket gör att så många människor älskar det. En av grunderna till att många skandinaver älskar just merinoull är nog att det passar riktigt bra till vårt klimat. Här uppe i vinterkylan håller det oss härligt varma samtidigt som det är bekvämt och inte skaver. Av samma anledning används det också ofta till underkläder. En av många andra positiva egenskaper som merinoull har, är att det är ett luktbeskyddande material så att man undviker att lukta, även om man svettas i det. Därför är det också många som använder merinoull på sommaren eller när de motionerar – till exempel vid skidlopp, då merinoull också kan absorbera stora mängder vatten samtidigt som det fortsätter att hålla dig varm.


När man arbetar med merinoull är det väldigt viktigt att man följer korrekta tvättanvisningar, då merinoull är av känsligt slag. Det föredras att tvätta i 30 grader, för att vara på den säkra sidan. Om man ändå vill tvätta det i maskinen, ska man använda ett ullprogram, fintvättsprogram eller skåneprogram på låga grader (30 eller 40). Utöver detta är det otroligt viktigt att man inte heller använder sköjlmedel när man har med merinoull att göra. Detta gör nämligen att fibrerna blir så mjuka att de lättare glider från varandra och därmed tappar sin naturliga elasticitet och lätt växer. Ett alternativ till det vanliga sköljmedlet är dock ulltvättmedel, som är tillverkat för detta slags garn.

Bra till vardags

Merinoullen ger dig som sagt massor av möjligheter inom klädesplagg eftersom det både passar till sommar- och vinterhalvåret. Hos oss hittar du därför också ett brett utbud av merinoull med massor av olika färger att välja mellan, så att du kan släppa fantasin lös. Då merinoull är 100 % klifritt är det särskilt bra för att skapa fina saker till de allra minsta såsom bodys, mössor, ullsockor, vantar, tofflor, tröjor, leggings osv.

Beställ merinoull online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av merinoull och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vår merinoull eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.Baby Merino Garn
Mängdrabatt Från 31 kr

Baby Merino

100% Ull

37 kr

Big Merino Garn
Mängdrabatt Från 31 kr

Big Merino

100% Ull

37 kr

Cotton Merino Garn
Mängdrabatt Från 31 kr

Cotton Merino

50% Ull, 50% Bomull

37 kr

Cotton Wool 3
Mängdrabatt Från 53 kr

Cotton Wool 3

50% extrafin merino lammull, 50% extrafin bomull

59 kr

SPARA
47%
Easy Care Garn

Easy Care

100% Merinoull

26 kr  49 kr

SPARA
47%
Easy Care Big Garn

Easy Care Big

100% Merinoull

26 kr  49 kr

SPARA
47%
Easy Care Classic Garn

Easy Care Classic

100% Merinoull

26 kr  49 kr

SPARA
40%
Järbo Rå

Järbo - Rå

100% Merinoull

50 kr  84 kr

SPARA
12%
Knitting Noodles megagarn XXXL - vit

936 kr  1.061 kr

SPARA
23%
Merino Chuncky Garn

Merino Chuncky 400g

100% Ren ull

229 kr  299 kr

SPARA
33%
Merino Chuncky Mega Garn

499 kr  749 kr

Merino Extra Fine Garn
Mängdrabatt Från 31 kr

37 kr

Merino Ramie

Merino Ramie

80% Merinoull, 20% Ramie (Växtfibrer)

60 kr

Merino Yak Alpaca garn

Merino Yak

70% Merinoull, 15% Alpaca, 15% Yak

69 kr

SPARA
11%
Mio - Järbo

Mio - Järbo

100% Extrafin Merinoull 

48 kr  54 kr

SPARA
20%
Knitting Noodles Ovilla Lana Megagarn Garn

Ovilla Lana Megagarn

100% Merinoull

319 kr  399 kr

Puno Garn
Mängdrabatt Från 90 kr

Puno

68% babyalpacka, 10% merinoull, 22% polyamid

98 kr

SPARA
38%
Skrållan Garn

Skrållan

 70% Merinoull, 30% Mjölkfibrer 

25 kr  40 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn