Barnvänligt garn

Baby garn

Baby garn är garn, som passar speciellt bra till de minsta. Bebisar har mycket känslig hy och behöver därför material som är extra mjukt, och inte kliar. Därför är baby garn tillverkat så att det är extra mjukt, klifritt och ofta är allergivänligt. 

På denna sida har vi samlat en mängd bra garner, som alla är ypperliga till baby virk- och stickprojekt. 

Fördelarna med babyvänligt garn

Den största fördelen med baby garn är att du kan vara helt säker på att det passar till stick- och virkprojekt till en baby. Garnet är alltid otroligt mjukt och 100% klifritt så att det inte irriterar huden. Garnet är ofta gjort i det mjukaste merinoull, bomullsblandningar, ekologisk bomull eller väldigt mjuk akryl. De har alla olika fördelar, men oavsett vilket du väljer så är det garanterat till glädje för barnet. 

Välj rätt garn till din baby

Det är flera saker du bör tänka på när du ska välja garn till baby stickning eller virkning. För det första kräver barnets väldigt känsliga hy att du köper material som inte kliar eller irriterar huden. För det andra bör du fundera över hur praktiskt du vill att garnet ska vara, t.ex. hur slitstarkt det ska vara och hur enkelt det är att tvätta. 

Du kan med fördel välja ett garn från denna sida, då de alla är förträffliga som babygarn. Om du själv önskar att välja ett annat garn så kan du läsa lite om fördelar och nackdelar vid varje garntyp, som passar till en baby. 

  • Merinoull: Baby garn tillverkat av merinoull är något av det mjukaste garn du kan hitta. Förutom att det är fantastiskt mjukt så är det också 100% klifritt. Merino är dock inte så praktiskt, då det ska tvättas försiktigt och utan sköljmedel. Försök att titta efter merinoull som är superwash behandlat.  
  • Superwash ull: Om du vill göra något i ull till en baby, ska du titta efter ullgarn, som är superwash behandlat, då det ofta kan klara maskintvätt upp till 40 grader, dock fortfarande utan sköljmedel. Superwash ull är därför mera praktisk vilket gör att ditt stick- eller virkprojekt kan användas oftare. Förutom att titta efter superwash behandlad ull, så är det en bra idé att leta efter ull som inte kliar, som t.ex. merinoull eller alpacka garnblandning.    
  • Ekologisk bomullÄr det viktigt för dig att garnet är spunnet och färgat på ett miljömässigt och hållbart sätt, då kan du med fördel välja ekologiskt bomullsgarn. Det är inte lika mjukt som ull, men mjukare än akryl och det är 100% ekologiskt. Det passar perfekt till virkning och stickning av baby- och barnkläder och det är praktiskt då bomull enkelt kan tvättas. 
  • Bomullsblandningarn: Om du letar efter ett praktiskt och slitstarkt material, men också vill ha något som är mjukt, då kan du välja en bomullsgarn blandning. Med en garnblandning får du de bästa egenskaperna från båda garner. Du kan t.ex. välja bomull och ull eller bomull och akryl. 
  • Akryl: Baby garn tillverkat av akryl, är det mest praktiska material du kan välja. Akryl är otroligt slitstarkt och kan tvättas många gånger utan att tappa färg. Dessutom är det allergivänligt, så du kan vara säker på att det inte irriterar barnet. Akrylgarn är också ofta ett billigt garn, men det betyder inte att det är dålig kvalité. Den teknologiska utvecklingen har gjort att du nu kan köpa billigt, mjukt och babyvänligt akrylgarn. Vi rekommenderar att du väljer ett garn från sektionen babyvänliga garner. Då vet du att det är tillräckligt mjukt för en baby. 

Virka och sticka med baby garn

Det finns oändligt många projekt du kan göra med baby garn. Några av de populäraste projekten

är en babyfilt, söta baby skramlor, nappsnören eller ett sött gosedjur. Oavsett vad du väljer så kommer barnet att älska det mjuka materialet som baby garnet är gjort av. Få inspiration till ditt nästa stick- eller virkprojekt från alla Hobbis gratis baby mönster eller våra mönster till barn stickning och -virkning.  

Köp baby garn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av garn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt garn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

SPARA 33%

Baby Cotton - Hobbii

Super Fine100% Egyptisk Bomull

30 kr  45 kr
SPARA 33%

Rainbow Bamboo - Hobbii

Fine60% Viskos av Bambu, 40% Bomull

30 kr  45 kr
SPARA 35%

Baby Snuggle Print - Hobbii

Super Bulky100% Polyester

49 kr  75 kr
SPARA 17%

Rainbow Organic 8/8 - Hobbii

Light100% Ekologisk Bomull

25 kr  30 kr
SPARA 17%

Baby Snuggle Solid - Hobbii

Super Bulky100% Polyester

62 kr  75 kr
SPARA 29%

Easy Care - Mayflower

Super Fine100% Merinoull

49 kr  69 kr
SPARA 18%

Rainbow Organic 8/4 - Hobbii

Super Fine100% Ekologisk Bomull

23 kr  28 kr
SPARA 14%

Cosy - Go Handmade

Light60% Bomull, 40% Akryl

42 kr  49 kr
SPARA 14%

Baby Merino - Hobbii

Fine100% Merinoull

56 kr  65 kr

BabyWool - Happy Sheep

Fine100% Merino Ull

69 kr
SPARA 12%

Easy Care Big - Mayflower

Medium100% Merinoull

61 kr  69 kr

Cotton Merino Classic - Mayflower

Light50% Ny Superwash Ull & 50% Bomull

49 kr
SPARA 29%

Happy Chunky Double - 50g - Go Handmade

Bulky100% Polyester

39 kr  55 kr
SPARA 13%

Easy Care Classic - Mayflower

Light100% Merinoull

60 kr  69 kr

Highland Wool - Hobbii

Light100% Peruansk Höglandsull

65 kr
SPARA 29%

Happy Chunky Fine - 50g - Go Handmade

100% Polyester

39 kr  55 kr
SPARA 36%

Happy Chunky Double - 300g - Go Handmade

100% Polyester

199 kr  309 kr
SPARA 11%

Alpaca Silk - Hobbii

Fine70% Alpacka & 30% Mulberry-silke

85 kr  95 kr
SPARA 18%

Baby Cotton Color Bag - Hobbii

Super Fine100% Egyptisk Bomull

369 kr  450 kr
SPARA 11%

Alpaca Bris - Viking of Norway

Bulky60% Alpacka, 11% Merinoull, 29% Nylon

88 kr  99 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn