Garn

Kvalitetsgarn till konkurrenskraftiga priser – enkelt och billigt!

Hos oss hittar du ett stort urval av kvalitetsgarn till låga priser. Oavsett vilket stick- eller virkprojekt du är i gång med, så har vi garnet för dig och i en mängd av färger. Vår ambition är att kunna leverera garn till hela Norden. Därför vet vi också hur viktigt det är att ha något för alla smaker oavsett om du är en erfaren handarbetare eller bara nybörjare.

Vi har billigt garn till just ditt stick- och virkprojekt

Oavsett om det är sommar eller vinter, om du ska på fest eller bara mysa hemma i soffan, om du håller på med ett projekt till en kille eller tjej, så har vi garnet. Vi säljer allt från bomullsgarn, ullgarn och lingarn till megagarn, ekologiskt garn och akrylgarn. Vi vågar alltså nästan lova att det finns något för varje smak. För oss behöver inte häg kvalitet betyda höga priser. Därför har vi också dragit ner på priserna i botten och har alltid superbra erbjudanden där alla kan vara med.

Vilket garn ska jag välja?

Hos Hobbii hittar du massor av härligt garn och du kommer inte gå förgäves. Vi har allt från det mjukaste alpacka- och merinoull till allsidigt bomullsgarn, slitstarkt strumpgarn och stora textil- och bandgarner. Vilken typ av garn du ska välja beror naturligtvis på ditt projekt. Här går vi nu igenom vilka egenskaper våra mest populära garntyper har, och vilka projekt de är speciellt bra till (Läs också “Så väljer du garn till ditt nästa projekt”).


Bomullsgarn

Bomull är en mjuk fiber som växer runt fröna på bomullsplantan och består av nästan ren cellulosa. Bomullsgarn är otroligt populärt och kan användas till nästan alla sorters kreativa projekt, från sommarkläder till virkad leksaksmat. Bomull är svagare än silke och lin, men mer slitstarkt än ull. Det finns också andra växtbaserade fibrer, som bambu och lin, som kan användas till stickning och virkning. Läs allt om växtbaserade fibrer på Hobbii’s stick- och virkblogg. 

Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserad behandling. I behandlingen sträcks garnet, vilket rätar ut fibrerna. Det ger trådarna en fin glans, samtidigt som det gör fibrerna starkare, garnet mjukare och ger det en högre absorberingsförmåga, så det t.ex. lättare kan ta emot färgämnen. Behandlingen gör också att klädesplagg lättare håller formen, och de krymper inte i samma utsträckning som vanlig bomull kan göra.

Bomullsgarnet har otroligt många bra egenskaper. Om man till exempel använder 100% bomull, då kan man vara säker på att man får ett mjukt resultat som känns underbart härligt mot huden – och är allergivänligt. Om vädret dessutom är kallt och grått, så ser bomullsgarnet till att du förblir varm, vilket gör det optimalt till att virka eller sticka sjalar, ponchos, tröjor, m.m. Men bomullsgarn fungera inte bara bra ensamt. Det kan med fördel också mixas med antingen silke, lin eller ull beroende på vilket utseende som önskas. När bomullsgarnet blandas med andra garntyper så blir det inte bara ett mer slitstarkt resultat, det gör det också mer smutsavvisande. 

Du har kanske redan fått en känsla av att bomull kan användas till en mängd olika projekt. Är du nybörjare på att sticka eller virka, så rekommenderar vi att du börja med att lära teknikerna genom att sticka fyrkanter - dessa fyrkanter kan sedan användas till att bli exempelvis dina helt egna hemgjorda och miljövänliga disktrasor eller grytlappar. Det idealiska garnet till denna typ av projekt är bomullsgarn.

Du hittar alltid ett brett urval av virk- och stickmönster till bomullsgarn här.


Ullgarn

I Hobbii’s urval av ullgarner hittar du både alpackaull, merinoull, mohair och 100% ren ull. Det som nog är mest karakteristiskt för alla former för ull, är dess fantastiska förmåga att hålla värmen. Utseendet på ull beror på vilka fårraser det kommer ifrån, och hur ullen är förarbetad. Ull kan både användas till stickning, virkning och tovning - så det finns många olika möjligheter med ullgarn.

Fördelarna med att använda ull i sina stick- och virkprojekt är många. En av dem är, att det är ett naturligt temperaturreglerande material, som kan absorbera upp till 35 % fukt utan att det känns kallt eller vått. En annan fördel är, som många kanske inte precis förknippar med ull, är att det faktiskt är möjligt att få ullmaterial som inte kliar – visste du det? Även om det självklart finns några sorter som kliar, så säljer vi också massor av ulltyper som faktiskt har en silkeslen känsla och är otroligt mjuka. Läs mer om att välja ullgarner till dina stick-och virkprojekt och 5 goda anledningar att välja ull här

  • Alpackaull är det mjukaste och finaste garn som finns. Det är lätt, 100% klifritt och inte minst fritt från kemikalier, vilket gör det till ett allergivänligt garn. Garnets temperaturreglerande egenskaper gör det idealiskt till tröjor, vantar, mössor och halsdukar. 100% alpackaull är känd för att inte vara så formfast. Därför hittar du i vårt sortiment en rad alpacka-garner som är blandade med andra typer av garn, just för att öka formfastheten, så garnet inte mister fasonen.
  • Merinoull är - liksom alpackaull – otroligt mjukt och 100% klifritt. Denne typ av ull används ofta till underkläder och sportkläder då det, förutom att vara temperaturreglerande, också är ett material som hämmar dålig lukt, så att man inte luktar även om man svettas i det. Ska du sticka eller virka till de allra minsta, då är merinoull det klart populäraste garnet till denna typ av projekt, och passar utmärkt till baby bodys, mössor, strumpor, vantar, sockor, tröjor, leggings m.m.
  • Mohair består av tunna, glatta fibrer från Angorageten, som samlas till en tråd genom att spinna ihop det med andra slags fibrer. Det kan vara ull, polyamid eller silke. De fina lösa fibrerna gör att garnet får en otrolig hög isoleringsförmåga och är värmereglerande, samtidigt som tråden får ett fluffigt utseende, även efter färgning. Det är den fluffiga looken som gör mohair så lyxigt. Mohair används ofta som följetråd tillsammans med andra typer av garn, men det kan självklart också användas som det är till exempelvis en lätt sommarcardigan eller en sjal.

Du kan alltid hitta ett brett urval av virk- och stickmönster till ullgarn här.


Akrylgarn, polyamid och polyester

Garn av syntetiska fibrer har under många år fått dålig kritik. Det ansågs vara ett styvt och kliande garn, men så är det som tur är inte längre. Teknologin har gjort att syntetiska fibrer nu finns i många olika kvaliteter, och med stor bredd. Några är mjuka som smör, andra känns nästan som naturfibrer – och några har spännande effekter som piffar upp arbetet, om man tycker att det fattas det där lilla extra.

Gemensamt för akryl, polyamid och polyester är, att färgäktheten håller bättre än vad den gör på naturligt framställda garner. Det betyder att garnet kan tvättas oftare utan att tappa färgen. Det betyder också att syntetiska garner är några av de mest slitstarka garner, då både färg och passform förblir förhållandevis oförändrade, oavsett hur många gånger det tvättas.

En av de största fördelarna med syntetiska garner, är och förblir, att de är allergivänliga. Så ska du sticka eller virka plagg till en person med allergi, då är det ett självklart val att använda akrylgarn, då är man säker på, att det är acceptabelt. Man kan virka med 100 % akryl, men många väljer också att kombinera det med andra typer av garn, till exempel bomullsgarn. Dessutom är det syntetiska garnet enormt användarvänligt, så även om du är nybörjare så är det enkelt att arbeta med, det är dessutom billigt så man kan öva sig en del.

Läs allt om att använda akrylgarn och andra syntetiska garner på vår Hobbii stick- och virkblogg. Du kan alltid hitta ett brett urval av stick- och virkmönster till syntetiska garner här.


Gratis mönster till alla

Vi har ett stort urval av olika mönster, som de flesta kan följa med i. Här hittar du både mönster på disktrasor, grytlappar, filtar, väskor och mycket mer. Gå på upptäcktsfärd i de många mönstren här.

Köp garn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av garn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt garn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Garn

Therese

Otvinnat cake garn och jag var lite tveksam om det skulle passa till mitt tänkta projekt, men det känns än så länge jättebra! Blev positivt överraskad över hur mycket bättre trådarna i detta garn ändå håller ihop, än andra liknande garner jag testat. Det är inte lika mjukt, känns lite "strävare", men blir istället lite mer stabilt resultat. Så ett mycket bra garn!

Robert Sahlgren

Ett fanatiskt garn i super fina kombinationer rekommenderas varmt har bytt ut mina ndra 8/8 garner mot detta. Super enkelt att jobba med och oerhört mjukt resultat. Trivs verkligen att arbeta med detta garnet som vart ett felköp men gav de en chans och de ångrar ja verkligen inte! Färgerna är harmoniska o varma och är lätta att matcha!

Yvonne Horn

Underbart garn att jobba med virkar disktrasor i glada färger att ge bort i presenter och det kan jag säga uppskattas mycket.Dessa disktrasor är bra för vår natur och miljö då de tål att tvättas många många gånger utan att tappa färg eller form.Toppen med andraord och kan varmt rekomenderas🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Gunvor Andersson

Helt underbart garn att virka sjalar, plädar och även dukar med. Älskar garnpaket som gör det lättare att beställa . Det borde finnas även paket med bara en färg i paketet så man kan göra det man vill av garnerna. Ibland vill man ha bara vitt eller någon annan färg . Det är ett önskemål som kanske kan infrias.

Gunvor Andersson

Ett helt underbart garn att virka i och man kan få färger efter min egen smak utan att rulla på det. Idéerna är många när man har så många färger att välja ibland. Garn paketen är en härlig Idé spruta. Synd bara att det inte finns garn paketen med bara 1 färg i om man vill göra en kofta eller dylikt.

Hanna

Väldigt prisvärt, inget av kakgarnen jag fick var över 250 gr men de flesta låg nära den vikten och många härliga färger. Lite fler knutar eller små korta trådar som kommit med men gick att ta bort än vanligt för sultan deluxe men inget problem med det priset. Älskade också överaskningselementet.

Vivi

Allt med detta garn är perfekt. Vackra färger som är milda men ändå färgrika. Välbalanserad mix av färgval. Ingen färg som sticker ut. Perfekta små längder per färg som skapar helhet. Mjuk och genuin känsla. Är glad att ha köpt, och ledsen över att detta garn är ett tillfälligt parti.

Laila Henriksson

Vilket underbart garn! Stickat i det röda raggisar åt tomte tjej samt det rosa i mössa och raggisar, vantar. Har nu silver kvar att sticka i . Passa på nu när garnet är så billigt går fort att sticka använde stickor 5. Garnet ligger på 100g tänk vilka fina saker ni kan göra av det.

Agnes

Underbart att virka med. då garnet glider lätt på virknålen utan att den splittras. Det finns i många fina färger. Mina 2 favoriter hittills är färg 05, som jag beställde först och nu fastnade jag för färg 01 denna gång. Det blir säkert fler beställningar av detta garn.

Marie Wallin

En jättebra påse med blandade sockgarner. Jag fick både tunnt och tjockt garn i min påse. Jag fick både printade färger och enfärgade. Värdet på garnerna var långt över priset på påsen. Perfekt påse för alla som gillar att sticka sockor.

Populärt i denna kategorin

SPARA 37%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

Super Fine100% Bomull

12 kr  19 kr
SPARA 56%

Amigo XL - Hobbii

Medium100% HB Akryl

16 kr  36 kr

Rainbow Cotton 8/8 - Hobbii

Light100% Bomull

21 kr
SPARA 46%

Cotton 8/4 - Cotton Kings

Super Fine100% Bomull

13 kr  24 kr
SPARA 48%

Metallico - Hobbii

Medium70% Polyamid, 21% Akryl, 9% Ull

26 kr  50 kr
SPARA 51%

Baby Cotton Organic - Hobbii

Super Fine100% Egyptisk Bomull

22 kr  45 kr
SPARA 33%

Rainbow Cotton 8/4 Print - Hobbii

Super Fine100% Bomull

16 kr  24 kr
SPARA 61%

Starlight Soft - Hobbii

Medium86% Akryl, 14% Reflextråd

27 kr  69 kr
SPARA 48%

Colorina - Hobbii

Light80% Akryl, 20% Ull

27 kr  52 kr
SPARA 53%

Twister Solid - Hobbii

Fine55% Bomull, 45% Akryl

47 kr  100 kr
SPARA 30%

Silly Socks - Hobbii

Super Fine

80 kr  115 kr
SPARA 45%

Ribbon - Hobbii

Bulky100% Bomull

65 kr  118 kr
SPARA 28%

Rainbow Deluxe 8/4 - Hobbii

Super Fine100% Turkisk Bomull

18 kr  25 kr

Rainbow Cotton 8/6 - Hobbii

Fine100% Bomull

21 kr
SPARA 51%

Tweed Dreams - Hobbii

Light100% Premium Akryl

20 kr  41 kr
SPARA 49%

Tweed Delight - Hobbii

Medium85% Ull, 10% Akryl, 5% Viskos

34 kr  67 kr
SPARA 55%

Sultan - Cotton Kings

Fine100% Bomull

81 kr  179 kr
SPARA 55%

Alpaca Blaze - Hobbii

Lace40% Akryl, 30% Alpacka, 30% Polyamid

27 kr  60 kr
SPARA 36%

Mega Ball Aran, 400 g - We Love Yarn

Medium100% Akryl

101 kr  159 kr

Baby Snuggle Solid - Hobbii

Super Bulky100% Polyester

75 kr
SPARA 44%

Cotton 8/8 - Cotton Kings

Light100% Bomull

15 kr  27 kr
SPARA 45%

Metallico Fine - Hobbii

Fine70% Polyamid, 20% Akryl, 10% Ull

30 kr  55 kr

Amigo - Hobbii

Light100% HB Akryl

36 kr
SPARA 55%

Universe - Hobbii

Super Fine98% Premium Akryl, 2% Polyester

47 kr  105 kr
SPARA 56%

Horizon - Hobbii

Light100% Premium Akryl

78 kr  179 kr
SPARA 49%

Amigo Giga - Hobbii

Bulky100% HB Akryl

47 kr  93 kr
SPARA 52%

Starlight - Hobbii

Medium60% Superwash Ull, 25% Polyamid, 15% Reflextråd

35 kr  73 kr
SPARA 36%

Soft Alpaca - Hobbii

Super Fine100% Alpacka

65 kr  101 kr
SPARA 58%

Malaga - World of Yarn

Medium100% Premium HB Akryl

25 kr  60 kr
SPARA 53%

Sultan Deluxe - Cotton Kings

Fine100% Bomull

132 kr  279 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn