Cookie- och Privatpolicy

Hos Hobbii.se har datapolicy hög prioritet och vi behandlar dina upplysningar med öppenhet så det står helt klart för dig hur vi hanterar din personliga information. Därför kan du här läsa om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter, vad vi använder dem till, vem som har tillgång till informationen, och hur du kontaktar oss.

Vi samlar in information om alla besökare hos hobbii.se. Vi gör detta för att förbättra användarupplevelsen, utvärdera hur specifika produkter används samt för att stödja vår marknadsföring.

Insamlingen av dina personuppgifter på hobbii.se överensstämmer alltid med gällande lagar och EU: s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Din IP-adress och alla uppgifter om ditt sätt att navigera mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen registreras automatiskt av hobbii.se. Registrering av vårt nyhetsbrev såväl som när du loggar in kommer också att noteras, vilket gör det enklare för dig nästa gång du besöker oss.

I samband med detta används Google Analytics, som hjälper oss att mäta viss trafik på sidan, vilket i slutändan bidrar till att göra det till en bättre upplevelse för dig.

Information som vi kan få tillgång till om användarna, kan erhållas från följande punkter:

Till exempel via cookies kan vi spara din IP-adress när du besöker vår webbplats, vilka val du gör, vilka varor du lägger i din varukorg, samt de klick du har gjort. På samma sätt kan vi genom inköp få information om din demografiska data, dina favoritprodukter, e-postadress, betalningsinformation, hur ofta du gör ett köp, samt tid och datum. Detta inkluderar mail som beställningsbekräftelse och bekräftelse på att varorna har skickats. Därefter kan vi via användarbeteende och engagemang, i t.ex. mails få information om din öppningshastighet, klickfrekvens, hur mycket tid du har spenderat på läsning av e-post, vilken typ av e-post du använder samt avsändardomän.

Ovanstående information om användaren använder vi för följande punkter:

Vår kundservice. Inom kundservice använder vi information så att vi kan svara på dina frågor om en order eller en tidigare order och för att kunna korrigera eventuella fel. Därefter är det för marknadsföring, där vi på ett bättre sätt kan visa dig produkterbjudanden samt personliga rekommendationer. Likaså är det för att säkerställa en bättre kundupplevelse. Vi kan göra det genom att personifiera hur du handlar på Hobbii.se, utveckling av nya funktioner, tjänster och produkter. Skyldigheter. Vi har några skyldigheter mot dig som kund när du handlar hos Hobbii.se – t.ex. inköp, fakturering och kundservice. Bedrägeri och risker, vi gör allt vi kan för att förhindra bedrägerier samtidigt som vi gör en riskbedömning. Sist men inte minst är det naturligtvis också för att följa lagstiftningen.

Kundprofiler

Baserat på de uppgifter vi har samlat in om dig, skapar Hobbii separata kundprofiler. Syftet är att ge dig personliga erbjudanden som passar precis till dig och din sökning.

Hur länge lagras dina dataupplysningar?

Din personliga information sparas så länge som nödvändigt och i enlighet med lagen för juridiska, skattemässiga eller rättsliga skäl eller andra legitima affärsändamål.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök. Här finns inga personligt känsliga uppgifter om dig. Genom att använda våra tjänster antar vi att du godkänner användningen av cookies.

Cookies finns på din egen dator och sparar till exempel dina favoritprodukter, hur du manövrerar runt på webbplatsen, förbättrar användarupplevelsen och göra den övergripande upplevelsen mer lätthanterlig. I vissa fall kan det vara nödvändigt att använda cookies för att tillhandahålla en särskild tjänst på vår hemsida.

Browsing

Hur du förflyttar dig genom din webbläsare samlas in av Hobbii.se. Det kan vara genom att notera vilka varumärken du söker, kategorier och produktsökning - allt för att göra din övergripande upplevelse bättre. Ett av de sätt på vilket vi samlar in data om ditt avlsut på vår hemsida är till exempel när du har lagt varor i din kundvagn men inte har slutfört ditt köp. Då får du ett mail från oss, som informerar dig om att du inte har slutfört ditt nuvarande köp. Men dessa typer av e-postmeddelanden kan du alltid avsluta.

Analytiska verktyg

Vi använder Google Analytics, vilket hjälper oss att mäta specifik trafik på sidan, vilket i sin tur gör det till en bättre upplevelse för dig. Vi använder cookies för att göra demografisk och användarrelaterad statistik.

För att se vem som besöker våra webbplatser använder vi cookies till demografisk och användarrelaterad statistik. På detta sätt kan vi anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina såväl som andra användares intressen och önskemål.

Tredje part cookies

Hobbii.se använder olika cookies från tredje part, som ibland också använder sig av cookies. Du kan när som helst välja bort dessa. När vi använder cookies från tredje part så är det för att föra statistik över dina besök hos oss. Genom Google Analytics kan vi till exempel bli mer medvetna om vilka sidor du använder och hur lång tid du spenderar på dessa.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Marknadsföring/are-targeting

För att säkerställa att du bara ser annonser som du är intresserad av och som är relevanta för dig, arbetar vi med t.ex. Facebook, Instagram, Emarsys, OneSignal, Youtube och Google. Du kan när som helst välja bort denna annonsform genom att ta bort din cookie.

Hobbii.se innehåller komponenter från tredje part som "Facebook Recommend", "Facebook likes" eller "Google+". Eftersom Hobbii.se samarbetar med ägarna till dessa tredje partskomponenter betyder det att de får teknisk information om din webbläsare, IP-adress och vilka sidor du besöker på Hobbii.se. Vi har ingen kontroll över hur dessa data hanteras av ägare till tredje parts komponenter, eftersom detta bara gäller dig och ägare till komponenten från tredje part.

För att göra det enklare för dig att nå våra sociala medier och sålunda kunna länka direkt, använder vi just dessa komponenter.

Funktionalitet

Hos Hobbii.se använder vi också flera tekniska cookies för att säkerställa att funktionen är optimal på vår hemsida. Dessa tekniska cookies innehåller bl.a. cookies lagrade för att hålla koll på innehållet i din kundvagn, favoritprodukter och liknande.

Undvik cookies?

Det är möjligt att när som helst blockera alla cookies, radera befintliga cookies eller bli meddelad innan cookies skapas. Den bästa utgångspunkten för dig som kund är att läsa igenom vår cookie policy innan du ändrar dina cookieinställningar. Att ändra dina cookies kan leda till en sämre användarupplevelse när du besöker hobbii.se och medföra att vissa funktioner inte längre kommer att vara tillgängliga.

Hur kommer jag i kontakt med er angående personupgifter?

Du kan när som helst få upplysningar om vilken information vi har om dig. Du har också rätt till att få dina personliga uppgifter korrigerade om de är felaktiga, likaså med andra punkter. Kontakta Hobbii.se på följande e-postadress kundservice@hobbii.se.

Det är möjligt för dig att få insikt i vilka uppgifter vi har om dig samt att kommentera registrering i enlighet med relevanta regler i EU: s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Vi kommer när som helst att ta bort, uppdatera eller ändra dina personuppgifter som vi är i besittning av, om det finns en relevant förfrågan och med förbehållet att det inte bryter mot någon lag.

Om vi anser att det förekommer upprepade förfrågningar utan någon giltig anledning, att större tekniskt ingripande krävs, att det påverkar andras personuppgifter eller är olämpligt, kan vi neka dessa förfrågningar. Om du vill kontakta oss angående detta, vänligen kontakta kundtjänst via denna e-postadress: kundservice@hobbii.se.

Om du vill klaga över hanteringen av dina personuppgifter, är du i din fulla rätt att lämna in detta klagomål hos Datainspektionen.

Skydd av dina personuppgifter

Det är lagstadgat att dina personuppgifter hålls säkra och konfidentiella. Därför är vi väldigt stolta över att kunna göra detta, vilket innebär att du alltid kan vara helt säker på att vi hanterar dessa uppgifter med största respekt och försiktighet. Det finns dock alltid en risk för dataöverföringar via Internet, då obehörig kan tilltvinga sig åtkomst till detta. Därför är det inte möjligt för oss att garantera 100 % säkerhet. Det är således ditt eget ansvar när du lämnar din personliga information. Vi tar bort och uppdaterar permanent dina personliga uppgifter.

Det kan vara behov för att uppdatera vår integritetspolicy. Det kommer alltid att vara tydlig och synlig när våra riktlinjer blir uppdaterade, så att detta inte behöver ifrågasättas. Om större förändringar görs kommer du självklart att bli underrättad.

Du kan kontakta Hobbii.se via:
E-mail: kundservice@hobbii.se
Per telefon: 08-525 03888

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn