Viking Garn

Viking of Norway har existerat sedan januari 2007 och har sin huvudbas på Oltedal i Rogaland, var de sitter i stora, fina, traditionella textillokaler från 1908. Namnet Viking of Norway relaterar till en gammal lokal vikinghistoria. Slaget om Hafrsfjord är en stor del av Norges historia och stod mellan Harald Hårfagre och andra mindre kungar. Slaget betraktas som den avgörande kampen i Harald Hårfagres samling av Vestlandet och därmed också Norge.

Viking av Norway består av många nyckelpersoner med många års erfarenhet inom textilproduktion, produktutveckling och norsk design. Något som är speciellt är att Viking av Norway var det första norska företaget som kom ut med det populära och otroligt mjuka mjölkgarnet.

Viking-garnets många egenskaper

Viking-garn används mycket av oss här uppe i de nordiska länderna eftersom det oftast består av olika former av ull (merino-ull, alpacka, australiensk ull m.m.) Därför passar det också särskilt bra till det nordiska klimatet, då det värmer riktigt bra och skyddar oss mot kylan.

Garn från Viking innebär också det fantastiska mjölkgarnet som är mjukt som bomull och har samma egenskaper som silke och ull. Utöver detta menar man också att mjölkgarn har en helande effekt på huden, så det passar extra bra till personer med allergi eller små barn. Mjölkgarn från Viking finns i många härliga, naturliga färger, så här finns stor möjlighet för att virka eller sticka en fin blus till sommar- eller vinterbruk. Mjölkgarn har en kylande effekt när det är varmt och värmer dig när det är kallt.

Utöver mjölkgarn från Viking, kan du även här hos Hobbii glädjas av strumpgarn från Viking, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för att sticka härliga strumpor som helt säkert kommer glädja varje person som mottar dem. Strumpgarnet finns i många härliga färger som sätter igång fantasin. Sist men inte minst erbjuder vi också det som kallas sportgarn, som används för att sticka ulliga sportstrumpor som är ytterst användbara. Detta garn kan dock också användas till att virka eller sticka vantar, tröjor, koftor eller liknande tillbehör.

Beställ Viking-garn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av Viking-garn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt Viking-garn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Viking Garn

Sara

Mjukt och skönt garn som är lätt att arbeta med, även om det ser luddigt ut. Luddet i sig kommer från en tunn tunn tråd som sedan är stickad (tror jag) i en tubformad garnvariant som ger styrka och stadga i garnet. Därför verkar det vara slitstarkt, men luddet kan tova ihop sig och göra garnet mer utslitet när man tar upp arbetet lite för många gånger.

Anabelle

Fantastiskt fint garn som är mjukt och lätt att arbeta med. Enda nackdelen, åtminstone när man är van att jobba med ull- och bambu-blandningar, är att det blir varmt i handen. Men det kan jag stå ut då resultatet blir så himla fint! :)

Hervor

Underbart garn att virka med, virkade en tubhalsduk. Garnet är svalt och skönt. Speciell känsla att det är gjort av mjölk :)

Inger

underbart garn att sticka med och mitt barnbarn Adam gillar mormors jättemjuka tröjor

Carina Johansson

Fantastiskt lätt och mjukt garn! Jag rekommenderar varmt detta 😊

Helen

Ger en lyxig känsla, härligt mjukt och skönt.

fammo

Ljuvligt garn, en ren lyx att bära!

Malinee

Jag har precis börjat sticka/virka och det här är det första garn jag köpt själv! Önskar att jag köpt detta tidigare, istället för att be grannen om garnrester! Det garn jag övat på dom senaste veckorna gjorde att det jag stickade/virkade stumt och stickigt och jag fick dessutom ständigt dra i tråden/arbetet för att inte få hängande maskor överallt och stickan/virknålen gick hela tiden igenom trådarna istället för att fånga upp hela tråden! Sportsragg däremot, är helt underbart att arbeta med på alla punkter jag nyss nämnde! Var beredd att ge upp både stickning och virkning eftersom allt krångel gjorde att mina reumatiska besvär blossade upp i händer, axlar, nacke och rygg, men efter att ha arbetat med Sportsragg i bara några dagar, så har nästan alla mina reumatiska besvär återgått till det normala! Ska definitivt köpa fler nystan av Sportsragg och rekommenderar det verkligen!

Raija Johansson

Jag har stickat i flera år.Det har blivit en hel del plagg.Köper alla mina garn från Hobbi.Snabb leverans.Sen är det ju så roligt att sticka med dessa garn som ändrar färg medans man stickar.Har köpt olika färger sockorna blir ju så fina.Inte en socka är den andra lik.Jag är den som stickar i vårt släkt.Alla hör av sej när strumporna tar slut.Och vi är ett stort släkt.Finns inte någon i den som inte har något som jag har stickat åt dom.Dessa stickar jag med strumpgarn.Sen fuga som jag har stickat massvis med också.Kan även varm tala om deras Moonlight garn.Stickat kjolar till mina barnbarn o en tröja till mej själv.Den är så underbart mjuk o härlig att sticka med.

Anneli Johansson

Jättebra garn lätt att sticka av har stickat och virkat i 40 år tänker fortsätta men har nyss börjat skicka efter från hobbii men va mycket att välja i mellan det är ett måste att fortsätta här men får vänta tills det kommer mer pengar Tack för en bra butik och bra personal

Sportsragg Raggsocksgarn - Viking

60% ull 20% nylon 20% akryl

28 kr

Cream Mjölkgarn - Viking

78% Mjölkfiber, 22% Nylon

59 kr
SPARA 20%

Nordlys - Viking

 75% superwash-ull 25% nylon 

79 kr  99 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn