Viking of Norway

Viking of Norway har existerat sedan januari 2007 och har sin huvudbas på Oltedal i Rogaland, var de sitter i stora, fina, traditionella textillokaler från 1908. Namnet Viking of Norway relaterar till en gammal lokal vikinghistoria. Slaget om Hafrsfjord är en stor del av Norges historia och stod mellan Harald Hårfagre och andra mindre kungar. Slaget betraktas som den avgörande kampen i Harald Hårfagres samling av Vestlandet och därmed också Norge.

Viking av Norway består av många nyckelpersoner med många års erfarenhet inom textilproduktion, produktutveckling och norsk design. Något som är speciellt är att Viking av Norway var det första norska företaget som kom ut med det populära och otroligt mjuka mjölkgarnet.

Viking-garnets många egenskaper

Viking-garn används mycket av oss här uppe i de nordiska länderna eftersom det oftast består av olika former av ull (merino-ull, alpacka, australiensk ull m.m.) Därför passar det också särskilt bra till det nordiska klimatet, då det värmer riktigt bra och skyddar oss mot kylan.

Garn från Viking innebär också det fantastiska mjölkgarnet som är mjukt som bomull och har samma egenskaper som silke och ull. Utöver detta menar man också att mjölkgarn har en helande effekt på huden, så det passar extra bra till personer med allergi eller små barn. Mjölkgarn från Viking finns i många härliga, naturliga färger, så här finns stor möjlighet för att virka eller sticka en fin blus till sommar- eller vinterbruk. Mjölkgarn har en kylande effekt när det är varmt och värmer dig när det är kallt.

Utöver mjölkgarn från Viking, kan du även här hos Hobbii glädjas av strumpgarn från Viking, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för att sticka härliga strumpor som helt säkert kommer glädja varje person som mottar dem. Strumpgarnet finns i många härliga färger som sätter igång fantasin. Sist men inte minst erbjuder vi också det som kallas sportgarn, som används för att sticka ulliga sportstrumpor som är ytterst användbara. Detta garn kan dock också användas till att virka eller sticka vantar, tröjor, koftor eller liknande tillbehör.

Få inspiration av andra

Vill du se specifika garner som använts till olika projekt eller saknar du ytterligare inspiration till de olika mönstren? På Hobbii.se kan du se bilder av andra kunders resultat. Klicka in på respektive Vinking-garn och välj ”Bildgalleri”. Här kan du också själv ladda upp dina egna färdiga projekt till stor inspiration för både oss och många andra. Tusen tack.

Beställ Viking-garn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av Viking-garn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt Viking-garn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Viking of Norway

Malinee

Jag har precis börjat sticka/virka och det här är det första garn jag köpt själv! Önskar att jag köpt detta tidigare, istället för att be grannen om garnrester! Det garn jag övat på dom senaste veckorna gjorde att det jag stickade/virkade stumt och stickigt och jag fick dessutom ständigt dra i tråden/arbetet för att inte få hängande maskor överallt och stickan/virknålen gick hela tiden igenom trådarna istället för att fånga upp hela tråden! Sportsragg däremot, är helt underbart att arbeta med på alla punkter jag nyss nämnde! Var beredd att ge upp både stickning och virkning eftersom allt krångel gjorde att mina reumatiska besvär blossade upp i händer, axlar, nacke och rygg, men efter att ha arbetat med Sportsragg i bara några dagar, så har nästan alla mina reumatiska besvär återgått till det normala! Ska definitivt köpa fler nystan av Sportsragg och rekommenderar det verkligen!

Raija Johansson

Jag har stickat i flera år.Det har blivit en hel del plagg.Köper alla mina garn från Hobbi.Snabb leverans.Sen är det ju så roligt att sticka med dessa garn som ändrar färg medans man stickar.Har köpt olika färger sockorna blir ju så fina.Inte en socka är den andra lik.Jag är den som stickar i vårt släkt.Alla hör av sej när strumporna tar slut.Och vi är ett stort släkt.Finns inte någon i den som inte har något som jag har stickat åt dom.Dessa stickar jag med strumpgarn.Sen fuga som jag har stickat massvis med också.Kan även varm tala om deras Moonlight garn.Stickat kjolar till mina barnbarn o en tröja till mej själv.Den är så underbart mjuk o härlig att sticka med.

Anneli Johansson

Jättebra garn lätt att sticka av har stickat och virkat i 40 år tänker fortsätta men har nyss börjat skicka efter från hobbii men va mycket att välja i mellan det är ett måste att fortsätta här men får vänta tills det kommer mer pengar Tack för en bra butik och bra personal

Agnes

Ett härligt och för mig ett nytt garn att prova att virka med., det blev en lyckad bekanskap! Jag fick två nystan i en "Lyckopåse" och var tvungen att beställa några nystan till nästan genast. Det ska bli en virkad halsduk av färg 571.

Ulla Bodström

För mig är viking sportsragg bäst att sticka i. Tröja vantar sockor filtar får det bli. Väntar bara på nästa paket när avin kommer far jag som en raket. Är så rädd att garnet skall ta slut så jag beställer mera utan priut.

Britt-Marie Hedendahl

Ett jättebra garn att sticka i, med så många härliga färger kan fantasin bara flöda. Jag har stickat ett 50-tals sockar i detta garn och alla har blivit nöjda med sockorna dom fått. Och bra service från er. Tack :)

Eva

Stor favorit! Sockor, halsdukar, vantar & tröjor! Kuddvar i det härliga raggsocksgarnet blir en klick i soffan Lättstuckat! Roligt blanda enfärgat och tvåfärgat! Bra tjocklek på garnet!

Arja Deyk

Så härligt att sticka med! Fina färger så man får ihop fansockor till alla fotbollslag! Följsam och läcker! Favorit! Leverans från Hobbii funkar snabbt, beställer all mitt garn därifrån!

Heli Andersson

Fint garn, lätt att sticka och fina färjer. Briset är ok. Slitstark raggsockgarn . Detta garn kan man regumendera till alla kunder . Garnet hittar man här i Finland åkcså , men lite dyrade.

Lena Andre

Sportsragg är ett underbart garn att sticka i är nu inne på mitt 4 par sockor och mer blir det, fina färger finns det jag är jätte nöjd ☺ tack för god service. kramar till er 😊

Nordlys - Viking of Norway

Super Fine 75% superwash-ull 25% nylon 

99 kr
SPARA 10%

Alpaca Bris - Viking of Norway

Bulky60% Alpacka, 11% Merinoull, 29% Nylon

89 kr  99 kr

Sportsragg Raggsocksgarn - Viking of Norway

Fine60% ull 20% nylon 20% akryl

28 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn