Viking of Norway

Viking of Norway har existerat sedan januari 2007 och har sin huvudbas på Oltedal i Rogaland, var de sitter i stora, fina, traditionella textillokaler från 1908. Namnet Viking of Norway relaterar till en gammal lokal vikinghistoria. Slaget om Hafrsfjord är en stor del av Norges historia och stod mellan Harald Hårfagre och andra mindre kungar. Slaget betraktas som den avgörande kampen i Harald Hårfagres samling av Vestlandet och därmed också Norge.

Viking av Norway består av många nyckelpersoner med många års erfarenhet inom textilproduktion, produktutveckling och norsk design. Något som är speciellt är att Viking av Norway var det första norska företaget som kom ut med det populära och otroligt mjuka mjölkgarnet.

Viking-garnets många egenskaper

Viking-garn används mycket av oss här uppe i de nordiska länderna eftersom det oftast består av olika former av ull (merino-ull, alpacka, australiensk ull m.m.) Därför passar det också särskilt bra till det nordiska klimatet, då det värmer riktigt bra och skyddar oss mot kylan.

Garn från Viking innebär också det fantastiska mjölkgarnet som är mjukt som bomull och har samma egenskaper som silke och ull. Utöver detta menar man också att mjölkgarn har en helande effekt på huden, så det passar extra bra till personer med allergi eller små barn. Mjölkgarn från Viking finns i många härliga, naturliga färger, så här finns stor möjlighet för att virka eller sticka en fin blus till sommar- eller vinterbruk. Mjölkgarn har en kylande effekt när det är varmt och värmer dig när det är kallt.

Utöver mjölkgarn från Viking, kan du även här hos Hobbii glädjas av strumpgarn från Viking, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för att sticka härliga strumpor som helt säkert kommer glädja varje person som mottar dem. Strumpgarnet finns i många härliga färger som sätter igång fantasin. Sist men inte minst erbjuder vi också det som kallas sportgarn, som används för att sticka ulliga sportstrumpor som är ytterst användbara. Detta garn kan dock också användas till att virka eller sticka vantar, tröjor, koftor eller liknande tillbehör.

Få inspiration av andra

Vill du se specifika garner som använts till olika projekt eller saknar du ytterligare inspiration till de olika mönstren? På Hobbii.se kan du se bilder av andra kunders resultat. Klicka in på respektive Vinking-garn och välj ”Bildgalleri”. Här kan du också själv ladda upp dina egna färdiga projekt till stor inspiration för både oss och många andra. Tusen tack.

Beställ Viking-garn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av Viking-garn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt Viking-garn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Viking of Norway

Ulla Hempel

Väldigt bra kvalité, och fina resultat på de stickade alstret. Går att variera i evighet med de många färgvalen. Inte stickigt alls. Tunnt och varmt. Makens kommentar, som inte gillar stickat i vanliga fall: kan jag få ett par strumpor med långa skaft också.

Christina Eriksson

Har nyss fått hem garnet och inte hunnit sticka något, men garnet känns fantastiskt mjukt och färgen stämmer överrens med bilden. Snabb leverans som der brukar vara. Bra pris och gulligt med den medföljande godisen i paketet. Tack!

Rosalien Klomp

Nu har jag stickat fler par sockar i detta garn och jag är jättenöjd. Det är roligt att det skiftar färg, det gör att det blir spännande att sticka med. Håller sig bra i tvätten!!

Solfrid Ramberg

Ett fantastiskt garn. Lett å sticka med och ger mjuka sköna resultat. Och färgerna!!! En kan inte sluta sticka, man vill bara se hur färg och mönster endrar sig. Älskar Nordlys❤

Ingrid Grolin

Underbart mjukt o skönt, har stickat med det förr och just nu håller jag på med en kofta i flerfärgsstick tillsammans med Flora i två gråa nyanser. Såå fint💕

Annica Utbult

Väldigt mjukt garn i fantastiska färger. Beroende på stickor/nål så kan det "gnissla" när man arbetar med det och ibland ni lite trögt att arbeta med.

Elisabeth Edh

Härliga färgskiftningar. Har stickat den populära "zig zag shawl" med detta garn. Känner att det nog blir en till med andra nyanser så småningom.

Maria Wihlborg

Hade fått full pott om det inte varit väldigt tunnt spunnet på flera ställen. Annars var det väldigt fint. Sjalen som min vännina fick blev väldigt uppskattad

Jenni Ljunglöf

Vikinggarn bästa! Älskar att arbeta med det och jag tror att jag har använt nästan alla färger vid det här laget. Norrmännen kan det här med garn!

Malin Rydgren

Ett underbart garn med otroliga färgskiftningar. Har provat att både göra sockar och nu senast torgvantar. Har även en pyttipanna - sjal på g.

SPARA 10%

Nordlys - Viking of Norway

Super Fine 75% superwash-ull 25% nylon 

89 kr  99 kr
SPARA 11%

Alpaca Bris - Viking of Norway

Bulky60% Alpacka, 11% Merinoull, 29% Nylon

88 kr  99 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn