Silkegarn

Silke har existerat i väldigt många år och i Kina började man faktiskt redan att avla det naturliga fibret 6000 f.Kr. Europa har varit med på vågen sedan mitten av 500-talet. Förr i tiden var silke till för adel och det fina folket, men idag kan lyckligtvis vi alla ha glädje av världens mest exklusiva råvara.

Silke är fint och 100 % naturfiber som spinns av silkesfjärilens larvers kokong. Silkesfibrer är ett av de starkaste naturliga fibrer och blir till ett vackert och rustikt garn. Silke håller värmen, absorberar fukt och är mycket starkt och stabilt när det är stickat. Visste du till exempel att silke kan innehålla 30 % fukt utan att det känns blött? Utöver detta så varken krymper eller växer det, och blir otroligt vackert när det färgas med naturliga färgämnen.

Silkesgarnets många egenskaper

Silkesgarn är till dig som önskar att virka eller sticka ett resultat med en exklusiv look. Det är inte så ofta man ser 100 % silkesgarn då det ofta blandas med antingen alpacka eller mohair, vilket görs för att garnet ska bli mjukare och mer värmeisolerande. Silkesgarnet är också för dig som har en känslig hud eller om du är i gång med att virka eller sticka något till ett barn eller en bebis. Silkesgarnet är nämligen otroligt mjukt, känns härligt mot huden och är totalt klifritt. Silkesgarnet finns i många olika färger och kan användas både till sommar- och vinterstickning/virkning. Det är endast din egen fantasi som sätter gränser.

Bra till vardags     

De flesta använder silkesgarn när de ska virka eller sticka olika slags sommarkläder, då silke är otroligt skönt att ha på om sommaren. Det är luftigt, mjukt och känns lätt som en fjäder. Man kan dock också använda silkesgarnet till diverse vinterprojekt, då man ofta kan finna det som blandningsgarn med Mohair, vilket är en förtrollande sammansättning av lyxiga garnkvaliteter.

Även om silke är ett slitstarkt material, så ska man fortfarande vara uppmärksam på att läsa tvättanvisningarna noga och väl, då det annars kan ha stor påverkan på strukturen i garnet.

Beställ silkesgarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av silkesgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt silkesgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Silkegarn

Helen

Ett helt underbart och lättstickat garn som är perfekt till att sticka babykläder i. Det färdiga resultatet blir härligt mjuka och gosiga plagg plagg som känns mjuka mot huden.

Malin

älskar älskar älskar det här garnet! värt varenda krona! superdupermjukt!

Ewa Larsson

Den allra ljuvligaste lenhet för nyfödd bebis.

Anna

Toppengarn som är mjukt och skönt.

Marina Strand

Mjukare och skönare garn får du leta efter. Kanon att sticka och virka i. Definitivt värt varenda krona

Malin

Jätteskönt garn att sticka med och ljuvligt mot kroppen. Stickade en sjal som dock noppade sig en del

Karolina

Älskaaaaaar det här garnet. Det är så himla mjukt och skönt! Funkar jättefint till virkning! <3

Marina Strand

Helt underbart, helt enkelt. Passar till allt, sticka, virka och mysa med :D

Marita Woldert Granström

Underbart garn. Lätt att hantera och slutresultatet blir ett mjukt och gosigt plagg. En virkad sjal till min gamla mamma blev otroligt uppskattad.

Lilija Kuznecova

Hlärtligt rekommenderar den här underbara garnet. Stickar för mitt barnbarn flera plag. Jag får väldigt mjukt och varmt plag att sticka ihop med kid sillk garn.

SPARA 14% 11 kr
Populär

Super Kid Silk - Mayflower

76 % Mohair, 24 % Silke

65 kr  76 kr

SPARA 22% 18 kr
Populär

Kid Silk - Mayflower

70% Kid Mohair, 30% Silke

65 kr  83 kr

Populär

Kid Silk - Hobbii

70% Kid Mohair, 30% Silke

79 kr

SPARA 30% 18 kr
Populär

BabyAlpaca Silk - Drops

70% Alpacka, 30% Silke

43 kr  61 kr

SPARA 29% 20 kr
Populär

Lace - Drops

70% Alpaca, 30% Silke

48 kr  68 kr

Mängdrabatt Populär

Llama Silk - Järbo

70% Baby Lama-ull, 30% Mullbärsilke

109 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn