Alpacka garn

Om du vill ha det mjukaste och finaste garnet som finns, så är Alpackagarnet något för dig. Det kommer från alpackor som till största del påminner om lamor. Dock är alpackans päls en aning tjockare och särskilt underpälsen är enormt attraktiv inom garnindustrin. Alpacka är något alldeles speciellt eftersom det är enormt mjukt, lätt och 100 % klifritt. En av de bästa egenskaperna är att alpacka är helt fritt från kemikalier, vilket betyder att det är fullständigt obehandlat. Det är alltså endast tvättat och passar därmed riktigt bra som ett allergivänligt garn.

Alpackagarnets många egenskaper

Alpackagarn är utan tvivel ett kvalitetsgarn av allra högra klass. Det är bekvämt, glansigt och helt naturligt. Därför är det också riktigt bra att använda för att sticka eller virka kläder som koftor, blusar och tröjor eller vantar, mössor och halsdukar, just för att det är varmt men samtidigt kan reglerar värmen så att man inte svettas. Dock kan det också användas för att göra sommarkläder då alpackagarnet anspelar på hur alpackan lever och därmed är temperaturreglerande. Detta är en fantastisk egenskap som ger dig oanade möjligheter. Det är lite olika huruvida man tycker om att arbeta med alpackagarn eller inte. Några kan möjligtvis tycka att det är lite för svårt att arbeta med eftersom det inte är så formfast och därmed kan tappa formen en aning. Detta problem löses dock ofta genom att man blandar det med fårull så att det inte mister sin fasthet. Fårull har dock en tendens att klia mer än alpackaull gör, så detta ska man såklart vara uppmärksam på innan man använder sig av det.

Alpacka - Ett garn till vinter och sommar

Det finns inga tvivel om att alpackagarnets mångsidighet ger dig möjlighet att skapa otroligt många olika saker inom både virkning och stickning oavsett vilken årstid vi befinner oss i. Vårt stora urval av olika slags alpackagarn gör det även enkelt för dig att skapa precis det du har lust med. Hos oss finner du nämligen hela 11 olika slags alpackagarn som gör det möjligt att kasta sig ut i många olika projekt till både vinter och sommar, barn och vuxna. Om du har i tankarna att du gärna vill virka eller sticka en fin sommarblus, så kan du med fördel välja något av de mer lätta och luftiga alpackagarnen som exempelvis Drops Air, som lämpar sig otroligt bra för just detta. Om du däremot vill igång med ett vinterprojekt så kan du välja något tjockare alpackagarn som till exempel Mayflower Sky som är mycket lämpligt till både tröjor, ponchos och halsdukar.

Köp alpackagarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av alpackagarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt alpackagarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Alpacka garn

Annie-Marie Lind

Härligt garn i fina färger. Blev en mjuk och skön kofta till en nyfödd liten kille.

Camilla Helmersson

Mysiga varma färger och härlig kvalitet.

Anna Lundborg

Besviken. Jag beställde två nystan av nr 07 som på bilden här ser ut att vara härligt blå och grön med lite andra inslag. Men de båda nystanen jag fick dominerades av orange, senapsgult och smutsbeige och bara en del av nystanet går i blå toner. Förklaringen är enligt Hobbii de långa färgpartierna, då vet man inte vad som hamnar ytterst. Jag är erbjuden att skicka tillbaka nystanen men det är inte värt krånglet. Jag beställde också av färg 04 och där är jag rätt nöjd. Garnet är behagligt att hantera och sticka i. Men jag önskar att Hobbii ser över hur de olika färgerna presenteras så att vi kunder kan bedöma vad vi beställer.

Helene

Delvis besviken. Garnet är mjukt och skönt. Jag hade tänkt sticka en sjal efter mitt estniska mönster, men det passade inte att sticka nuppar med. Det är alldeles för luddigt så det blev svårt att dra igenom nupparna. Så jag ångrade mig och försökte repa upp och det fungerade inte heller så bra eftersom garnet fastnade ihop. Jag hittade ett annat sjal mönster och det fungerar jättebra. Jag köpte färg 10 och det är underbart höstligt

Sanna

Beställde Flamingo och Korall och tycker att färgerna stämmer väl överens med bilderna :) Garnet är mjukt och fint, men som många andra säger, svårarbetat om man ska virka ”nära grupper/tjockt” eller repa upp. Vid stickning har garne varit mycket vänligare, dock! (Slätstickning och resår). Garnet får 5 poäng av mig eftersom det verkligen är vackert, med starka och rena färger.

Diane Dahl

Underbart garn med härliga färgtoner, köpte nr 07 och ska virka en babyfilt i zickzackmönster. Men som flera andra skrivit, det gäller att inte virka/sticka fel, för garnet går knappt att repa upp utan att garnet trasslar ihop sig. För övrigt mjukt o gott att ha och göra med.

Anna-Lena Ludwig

underbart mjukt och lätt att sticka med Bra tvinnat, skönt när garnet ite delar sig, dock lite luddigt så svårt att repa upp. Bäst att göra rätt från början :) Resultatet blev en underbart snygg och värmande "Pyttipanna" sjal

Bodil

Supernöjd med färgvalet tog 1,6,9 med gäller att inte behöva repa upp

Laila

köpte nr 05 till rutor för filt blev nöjd med dessa.

Susanne

Medellånga färgskiften, mjukt o skönt.

Alpaca Silk - Hobbii

Fine70% Alpacka & 30% Mulberry-silke

95 kr

New Sky - Mayflower

Bulky42% Alpacka, 42% Ull, 16% Nylon

95 kr
SPARA 16%

Alpaca Bris - Viking of Norway

Bulky60% Alpacka, 11% Merinoull, 29% Nylon

83 kr  99 kr Slutsåld

New Sky Light - Mayflower

Light, Bulky35% Alpacka, 35% ull, 30% Nylon

95 kr Slutsåld

Tonga - Mayflower

Fine80% Akryl, 10 % Ull og 10 % Alpacka

75 kr Slutsåld
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn