Alpacka garn

Om du vill ha det mjukaste och finaste garnet som finns, så är Alpackagarnet något för dig. Det kommer från alpackor som till största del påminner om lamor. Dock är alpackans päls en aning tjockare och särskilt underpälsen är enormt attraktiv inom garnindustrin. Alpacka är något alldeles speciellt eftersom det är enormt mjukt, lätt och 100 % klifritt. En av de bästa egenskaperna är att alpacka är helt fritt från kemikalier, vilket betyder att det är fullständigt obehandlat. Det är alltså endast tvättat och passar därmed riktigt bra som ett allergivänligt garn.

Alpackagarnets många egenskaper

Alpackagarn är utan tvivel ett kvalitetsgarn av allra högra klass. Det är bekvämt, glansigt och helt naturligt. Därför är det också riktigt bra att använda för att sticka eller virka kläder som koftor, blusar och tröjor eller vantar, mössor och halsdukar, just för att det är varmt men samtidigt kan reglerar värmen så att man inte svettas. Dock kan det också användas för att göra sommarkläder då alpackagarnet anspelar på hur alpackan lever och därmed är temperaturreglerande. Detta är en fantastisk egenskap som ger dig oanade möjligheter. Det är lite olika huruvida man tycker om att arbeta med alpackagarn eller inte. Några kan möjligtvis tycka att det är lite för svårt att arbeta med eftersom det inte är så formfast och därmed kan tappa formen en aning. Detta problem löses dock ofta genom att man blandar det med fårull så att det inte mister sin fasthet. Fårull har dock en tendens att klia mer än alpackaull gör, så detta ska man såklart vara uppmärksam på innan man använder sig av det.

Alpacka - Ett garn till vinter och sommar

Det finns inga tvivel om att alpackagarnets mångsidighet ger dig möjlighet att skapa otroligt många olika saker inom både virkning och stickning oavsett vilken årstid vi befinner oss i. Vårt stora urval av olika slags alpackagarn gör det även enkelt för dig att skapa precis det du har lust med. Hos oss finner du nämligen hela 11 olika slags alpackagarn som gör det möjligt att kasta sig ut i många olika projekt till både vinter och sommar, barn och vuxna. Om du har i tankarna att du gärna vill virka eller sticka en fin sommarblus, så kan du med fördel välja något av de mer lätta och luftiga alpackagarnen som exempelvis Drops Air, som lämpar sig otroligt bra för just detta. Om du däremot vill igång med ett vinterprojekt så kan du välja något tjockare alpackagarn som till exempel Mayflower Sky som är mycket lämpligt till både tröjor, ponchos och halsdukar.

Köp alpackagarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av alpackagarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt alpackagarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Alpacka garn

Annie-Marie Lind

Härligt garn i fina färger. Blev en mjuk och skön kofta till en nyfödd liten kille.

Maria Gustafsson

Fina färger, mjuk och skönt garn. Ska börja med det nästa år 😍 😍 😍 😍

Camilla Helmersson

Mysiga varma färger och härlig kvalitet.

Sara

Riktigt mjukt och fint garn. Jag är rätt känslig mot ullgarner i allmänhet, men tycker inte att den verkar stickas alltför mycket. Väldigt tunnt garn däremot, så det kan krävas många nystan för den som vill göra ett större arbete.

Linnéa

Mjukt, fint och lättarbetat garn! Jag köpte det för att komplettera ett restgarnsprojekt och eftersom detta garn är tunt behövde jag använda dubbel tråd, men det gick jättebra. Det räcker till mycket!

Harrieth Åström

Vilket härligt garn att sticka med, mjukt och följsamt. Flyter lätt över stickorna. Stickar på Malene ponchon, den blir sååå fin!

Eva Larsson

Ett av de mjukaste ullgarn jag har virkat med. Funkar jättebra även till hudnära plagg som t ex tröjor och halsdukar

Pia-Lena Albertsson

Mjukt och härligt! Färgen var fantastisk och stämde bra från beställningssidan färgen var petrol.

Titti Gustafsson

Riktigt härligt garn att sticka i . Lätt att få det jämt och fint och är så följsamt

Agneta Johansson

Mjukt och härligt att sticka med. Synd bara att det inte är så många färger.

SPARA 18%

Alpaca Touch - Mayflower

Fine15% alpacka, 25% ull, 60% akryl

37 kr  45 kr
SPARA 15%

Soft Alpaca - Hobbii

Super Fine100% Alpacka

63 kr  74 kr
SPARA 11%

Alpaca Silk - Hobbii

Fine70% Alpacka & 30% Mulberry-silke

85 kr  95 kr
SPARA 11%

Alpaca Bris - Viking of Norway

Bulky60% Alpacka, 11% Merinoull, 29% Nylon

88 kr  99 kr

New Sky Light - Mayflower

Light, Bulky35% Alpacka, 35% ull, 30% Nylon

95 kr

New Sky - Mayflower

Bulky42% Alpacka, 42% Ull, 16% Nylon

95 kr
SPARA 12%

Tonga - Mayflower

Fine80% Akryl, 10 % Ull og 10 % Alpacka

61 kr  69 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn