Alpacka garn

Om du vill ha det mjukaste och finaste garnet som finns, så är Alpackagarnet något för dig. Det kommer från alpackor som till största del påminner om lamor. Dock är alpackans päls en aning tjockare och särskilt underpälsen är enormt attraktiv inom garnindustrin. Alpacka är något alldeles speciellt eftersom det är enormt mjukt, lätt och 100 % klifritt. En av de bästa egenskaperna är att alpacka är helt fritt från kemikalier, vilket betyder att det är fullständigt obehandlat. Det är alltså endast tvättat och passar därmed riktigt bra som ett allergivänligt garn.

Alpackagarnets många egenskaper

Alpackagarn är utan tvivel ett kvalitetsgarn av allra högra klass. Det är bekvämt, glansigt och helt naturligt. Därför är det också riktigt bra att använda för att sticka eller virka kläder som koftor, blusar och tröjor eller vantar, mössor och halsdukar, just för att det är varmt men samtidigt kan reglerar värmen så att man inte svettas. Dock kan det också användas för att göra sommarkläder då alpackagarnet anspelar på hur alpackan lever och därmed är temperaturreglerande. Detta är en fantastisk egenskap som ger dig oanade möjligheter. Det är lite olika huruvida man tycker om att arbeta med alpackagarn eller inte. Några kan möjligtvis tycka att det är lite för svårt att arbeta med eftersom det inte är så formfast och därmed kan tappa formen en aning. Detta problem löses dock ofta genom att man blandar det med fårull så att det inte mister sin fasthet. Fårull har dock en tendens att klia mer än alpackaull gör, så detta ska man såklart vara uppmärksam på innan man använder sig av det.

Bra till vardags

Det finns inga tvivel om att alpackagarnets mångsidighet ger dig möjlighet att skapa otroligt många olika saker inom både virkning och stickning oavsett vilken årstid vi befinner oss i. Vårt stora urval av olika slags alpackagarn gör det även enkelt för dig att skapa precis det du har lust med. Hos oss finner du nämligen hela 11 olika slags alpackagarn som gör det möjligt att kasta sig ut i många olika projekt till både vinter och sommar, barn och vuxna. Om du har i tankarna att du gärna vill virka eller sticka en fin sommarblus, så kan du med fördel välja något av de mer lätta och luftiga alpackagarnen som exempelvis Drops Air, som lämpar sig otroligt bra för just detta. Om du däremot vill igång med ett vinterprojekt så kan du välja något tjockare alpackagarn som till exempel Mayflower Sky som är mycket lämpligt till både tröjor, ponchos och halsdukar.

Beställ alpackagarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av alpackagarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt alpackagarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.


Detta säger våra kunder om Alpacka garn

Ellen Schönborn

hej, ville göra något extrafint till min dotter som bor långt bort och vågade mig på alpacka garnet. jag måste säga att det är ett jättefint garn. supermjuk och lätt att sticka med. går nästan av sig själv. bara synd att min dotter ville absolut ha en SVART beanie. mina ögon vill inte mer som förr, men vad gör man inte för sina barn :-D

Margaretha Amrén

Underbart garn att sticka av! Inte lika supermjukt som Alpacka garn brukar vara,men ändå mjukt. Jag stickade vantar med mönster i två färger och får fina täta vantar. Och såå många fiina färger det finns av garnet

Helene Olsson

Nu har jag allt garn till min filt i Alpacka garn jag behöver.

Liselotte

Varmt och lätt garn i fina färger, som ger otroligt mjuka sjalar, när man stickar i detta.

Christina Lydecker

Ett helt underbart garn, sååå mjukt och gossigt!!

Mette

Härligt, mjukt och varmt garn! Otroligt lätt att jobba med och min tröja i påfågelsblå blev fantastiskt vacker!

Lina

Så mjukt och lättarbetat. Blir fina mönster i det mjuka

Sandra

Älskar detta garn, så mjukt och lätt att både virka och sticka med.

Petra Lennryd

Om man kan bli kär i ett garn så är jag det i detta. Det är fantastiskt mjukt och följsamt.

Marina Strand

Ett fluffigt, lättstickat garn som inte kliar. Kan inte bli bättre

SPARA 24% 9 kr
Populär

Alpakka Garn - Mayflower

100% alpacka

28 kr  37 kr

SPARA 29% 13 kr
Nyhet Populär

Alpaca Touch - Mayflower

15% alpacka, 25% ull, 60% akryl

32 kr  45 kr

SPARA 31% 18 kr
Populär

Air - Drops

70% Alpaca, 23% Polyamid, 7% Ull

41 kr  59 kr

SPARA 31% 13 kr
Populär

Alpaca - Drops

100% Alpacka

Från 29 kr  42 kr

Populär

Soft Alpaca - Hobbii

100% Baby Alpacka

69 kr

SPARA 20% 14 kr
Populär

Tonga - Mayflower

80% Akryl, 10 % Ull og 10 % Alpacka

55 kr  69 kr

SPARA 29% 8 kr
Populär

Lima - Drops

65% Ull, 35% Alpaca

20 kr  28 kr

SPARA 29% 20 kr
Populär

Sky - Mayflower

41% Alpacka, 41% Ull, 18% Nylon

49 kr  69 kr

SPARA 18% 10 kr
Populär

Moshi - Svarta Fåret

80% Superwash ull, 20% Alpacka

45 kr  55 kr

SPARA 30% 17 kr
Populär

Andes - Drops

65% Ull, 35% Alpaca

Från 40 kr  57 kr

SPARA 30% 18 kr
Populär

BabyAlpaca Silk - Drops

70% Alpacka, 30% Silke

43 kr  61 kr

SPARA 19% 13 kr
Populär

Sky Light - Mayflower

41% Ull, 41% Alpacka,18% Nylon

56 kr  69 kr

SPARA 30% 13 kr
Populär

Alpaca Bouclé - Drops

80% Alpaca, 15% Ull, 5% Polyamid

30 kr  43 kr

SPARA 29% 20 kr
Populär

Lace - Drops

70% Alpaca, 30% Silke

48 kr  68 kr

SPARA 30% 17 kr
Populär

Melody - Drops

71% Alpaca, 25% Ull, 4% Polyamid

40 kr  57 kr

SPARA 30% 13 kr
Populär

Puna - Drops

100% Alpaca

30 kr  43 kr

SPARA 14% 15 kr
Populär

Puno - Gepard Garn

68% babyalpacka, 10% merinoull, 22% polyamid

95 kr  110 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn