Alpacka garn

Om du vill ha det mjukaste och finaste garnet som finns, så är Alpackagarnet något för dig. Det kommer från alpackor som till största del påminner om lamor. Dock är alpackans päls en aning tjockare och särskilt underpälsen är enormt attraktiv inom garnindustrin. Alpacka är något alldeles speciellt eftersom det är enormt mjukt, lätt och 100 % klifritt. En av de bästa egenskaperna är att alpacka är helt fritt från kemikalier, vilket betyder att det är fullständigt obehandlat. Det är alltså endast tvättat och passar därmed riktigt bra som ett allergivänligt garn.

Alpackagarnets många egenskaper

Alpackagarn är utan tvivel ett kvalitetsgarn av allra högra klass. Det är bekvämt, glansigt och helt naturligt. Därför är det också riktigt bra att använda för att sticka eller virka kläder som koftor, blusar och tröjor eller vantar, mössor och halsdukar, just för att det är varmt men samtidigt kan reglerar värmen så att man inte svettas. Dock kan det också användas för att göra sommarkläder då alpackagarnet anspelar på hur alpackan lever och därmed är temperaturreglerande. Detta är en fantastisk egenskap som ger dig oanade möjligheter. Det är lite olika huruvida man tycker om att arbeta med alpackagarn eller inte. Några kan möjligtvis tycka att det är lite för svårt att arbeta med eftersom det inte är så formfast och därmed kan tappa formen en aning. Detta problem löses dock ofta genom att man blandar det med fårull så att det inte mister sin fasthet. Fårull har dock en tendens att klia mer än alpackaull gör, så detta ska man såklart vara uppmärksam på innan man använder sig av det.

Alpacka - Ett garn till vinter och sommar

Det finns inga tvivel om att alpackagarnets mångsidighet ger dig möjlighet att skapa otroligt många olika saker inom både virkning och stickning oavsett vilken årstid vi befinner oss i. Vårt stora urval av olika slags alpackagarn gör det även enkelt för dig att skapa precis det du har lust med. Hos oss finner du nämligen hela 11 olika slags alpackagarn som gör det möjligt att kasta sig ut i många olika projekt till både vinter och sommar, barn och vuxna. Om du har i tankarna att du gärna vill virka eller sticka en fin sommarblus, så kan du med fördel välja något av de mer lätta och luftiga alpackagarnen som exempelvis Drops Air, som lämpar sig otroligt bra för just detta. Om du däremot vill igång med ett vinterprojekt så kan du välja något tjockare alpackagarn som till exempel Mayflower Sky som är mycket lämpligt till både tröjor, ponchos och halsdukar.

Köp alpackagarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av alpackagarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt alpackagarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Alpacka garn

Maria Gustafsson

Fina färger, mjuk och skönt garn. Ska börja med det nästa år 😍 😍 😍 😍

Camilla Helmersson

Mysiga varma färger och härlig kvalitet.

Monica Svartberg

Ett otroligt lättstickat och mjukt garn. Stickar nu en tröja till gubben men måste också göra en till mig själv!!!

Anna Boman

Mjukt och skönt garn att jobba med. Blir en skön tröja till barnbarnet. Lite tråkigt med knutar mitt i.

Gunnel

Mjukt och luftigt, lite lyxig känsla. Har just börjat på en poncho, för svalare kvällar och höst.

Kathryn Hybert

So soft and tempting. Can't wait to start my new project using this lovely yarn. Can recommend.

Elisabet Schnell

Ett härligt lättstickat garn, som nu blir till en underbart mjuk o varm tröja!

Mariana

Ett mjukt härligt lättstickat garn. Kommer att bli en mysig tröja.

Ulla-Britt Östberg

Mjukt och fylligt att sticka med. Det blir en mycket snygg kofta.

annelie freedman

Mjukt och skönt garn som ger en varm och lätt tröja!

SPARA 44%

Alpaca Touch - Mayflower

Fine15% alpacka, 25% ull, 60% akryl

25 kr  45 kr

Soft Alpaca - Hobbii

Super Fine100% Alpacka

74 kr
SPARA 13%

Alpaca Silk - Hobbii

Fine70% Alpacka & 30% Mulberry-silke

83 kr  95 kr

Tonga - Mayflower

Fine80% Akryl, 10 % Ull og 10 % Alpacka

69 kr
SPARA 42%

10 nystan Baby Alpaca (Limited Edition)

100% Alpacka

419 kr  725 kr

New Sky Light - Mayflower

Light, Bulky35% Alpacka, 35% ull, 30% Nylon

95 kr
SPARA 12%

Sky Light - Mayflower

Light41% Ull, 41% Alpacka,18% Nylon

61 kr  69 kr

Sky - Mayflower

Bulky 41% Alpacka, 41% Ull, 18% Nylon 

69 kr

New Sky - Mayflower

Bulky42% Alpacka, 42% Ull, 16% Nylon

95 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn