Alpacka garn

Om du vill ha det mjukaste och finaste garnet som finns, så är Alpackagarnet något för dig. Det kommer från alpackor som till största del påminner om lamor. Dock är alpackans päls en aning tjockare och särskilt underpälsen är enormt attraktiv inom garnindustrin. Alpacka är något alldeles speciellt eftersom det är enormt mjukt, lätt och 100 % klifritt. En av de bästa egenskaperna är att alpacka är helt fritt från kemikalier, vilket betyder att det är fullständigt obehandlat. Det är alltså endast tvättat och passar därmed riktigt bra som ett allergivänligt garn.

Alpackagarnets många egenskaper

Alpackagarn är utan tvivel ett kvalitetsgarn av allra högra klass. Det är bekvämt, glansigt och helt naturligt. Därför är det också riktigt bra att använda för att sticka eller virka kläder som koftor, blusar och tröjor eller vantar, mössor och halsdukar, just för att det är varmt men samtidigt kan reglerar värmen så att man inte svettas. Dock kan det också användas för att göra sommarkläder då alpackagarnet anspelar på hur alpackan lever och därmed är temperaturreglerande. Detta är en fantastisk egenskap som ger dig oanade möjligheter. Det är lite olika huruvida man tycker om att arbeta med alpackagarn eller inte. Några kan möjligtvis tycka att det är lite för svårt att arbeta med eftersom det inte är så formfast och därmed kan tappa formen en aning. Detta problem löses dock ofta genom att man blandar det med fårull så att det inte mister sin fasthet. Fårull har dock en tendens att klia mer än alpackaull gör, så detta ska man såklart vara uppmärksam på innan man använder sig av det.

Bra till vardags

Det finns inga tvivel om att alpackagarnets mångsidighet ger dig möjlighet att skapa otroligt många olika saker inom både virkning och stickning oavsett vilken årstid vi befinner oss i. Vårt stora urval av olika slags alpackagarn gör det även enkelt för dig att skapa precis det du har lust med. Hos oss finner du nämligen hela 11 olika slags alpackagarn som gör det möjligt att kasta sig ut i många olika projekt till både vinter och sommar, barn och vuxna. Om du har i tankarna att du gärna vill virka eller sticka en fin sommarblus, så kan du med fördel välja något av de mer lätta och luftiga alpackagarnen som exempelvis Drops Air, som lämpar sig otroligt bra för just detta. Om du däremot vill igång med ett vinterprojekt så kan du välja något tjockare alpackagarn som till exempel Mayflower Sky som är mycket lämpligt till både tröjor, ponchos och halsdukar.

Beställ alpackagarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av alpackagarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt alpackagarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.


Detta säger våra kunder om Alpacka garn

Ellen Schönborn

hej, ville göra något extrafint till min dotter som bor långt bort och vågade mig på alpacka garnet. jag måste säga att det är ett jättefint garn. supermjuk och lätt att sticka med. går nästan av sig själv. bara synd att min dotter ville absolut ha en SVART beanie. mina ögon vill inte mer som förr, men vad gör man inte för sina barn :-D

Margaretha Amrén

Underbart garn att sticka av! Inte lika supermjukt som Alpacka garn brukar vara,men ändå mjukt. Jag stickade vantar med mönster i två färger och får fina täta vantar. Och såå många fiina färger det finns av garnet

Helene Olsson

Nu har jag allt garn till min filt i Alpacka garn jag behöver.

Hanna

Ett garn som verkligen lever upp till sitt namn "air"! Känns som luft men ändå superlätt att arbeta med. Vägrar ta av mig min halsduk jag gjort i detta garn.

Marianne karlsson

Ett fantastiskt garn att sticka med. Använder det numera uteslutande till mina Islandströjor för sin mjukhets skull. I Love it❣️

Inger

Trodde inte att det fanns ett så härligt garn. Helt underbart att sticka i. Ska just börja monteringen av min färdigstckade kofta.

Hanna

Ett jättehärligt garn som verkligen lever upp till sitt namn "Air"! Känns som luft och väldigt lätt att sticka i.

Mette

Härligt, mjukt och varmt garn! Otroligt lätt att jobba med och min tröja i påfågelsblå blev fantastiskt vacker!

Anneli Nordström

Underbart garn som inte kliar det minsta men värmer desto mer. Kommer beställa detta härliga garn i fler färger :)

Petra Lennryd

Om man kan bli kär i ett garn så är jag det i detta. Det är fantastiskt mjukt och följsamt.

SPARA 24%

Alpakka Garn - Mayflower

100% alpacka

28 kr  37 kr
SPARA 14%

Soft Alpaca - Hobbii

100% Baby Alpacka

64 kr  74 kr
SPARA 30%

Tonga - Mayflower

80% Akryl, 10 % Ull og 10 % Alpacka

48 kr  69 kr
SPARA 11%

Alpaca Silk - Hobbii

70% Alpacka & 30% Mulberry-silke

85 kr  95 kr
SPARA 29%

Sky - Mayflower

 41% Alpacka, 41% Ull, 18% Nylon 

49 kr  69 kr

Alpaca Touch - Mayflower

15% alpacka, 25% ull, 60% akryl

45 kr
SPARA 19%

Sky Light - Mayflower

41% Ull, 41% Alpacka,18% Nylon

56 kr  69 kr
SPARA 30%

BabyAlpaca Silk - Drops

70% Alpacka, 30% Silke

43 kr  61 kr
SPARA 31%

Alpaca - Drops

100% Alpacka

Från 29 kr  42 kr
SPARA 30%

Alpaca Bouclé - Drops

80% Alpaca, 15% Ull, 5% Polyamid

30 kr  43 kr
SPARA 31%

Air - Drops

70% Alpaca, 23% Polyamid, 7% Ull

41 kr  59 kr
SPARA 30%

Andes - Drops

65% Ull, 35% Alpaca

Från 40 kr  Från 57 kr
SPARA 18%

Moshi - Svarta Fåret

80% Superwash ull, 20% Alpacka

45 kr  55 kr
SPARA 29%

Lace - Drops

70% Alpaca, 30% Silke

48 kr  68 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn