Tovgarn

Det som nog är det mest karakteristiska för filtgarn är dess fantastiska förmåga att hålla på värmen efter filtning, som en följd av ullens många egenskaper. Hos oss på Hobbii hittar du filtgarn i 100% ull och ull/alpacka-blandning. Filtgarn kan både användas till virkning, stickning och är såklart perfekt till filtning. Därför finns det otroligt många möjligheter med filtgarn.

Filtgarnets många möjligheter

Fördelarna med att använda filtgarn är bland annat att det består av antingen 100% ull eller en blandning av alpacka och ull. På så sätt är filtgarn ett naturligt temperaturreglerande material, meden fantastisk upptagningsförmåga. Det kan ta upp till 35 % fukt utan att kännas kallt och vått. Dessutom passar filtgarn i ull perfekt till det nordiska klimatet då det håller riktigt bra på värmen. En annan fördel är att garnfibrerna i filtgarn ofta är obehandlade. Det betyder att de bara är tvättade och inte utsatta för kemisk behandling före färgning. Det gör också att filtgarnets naturliga egenskaper framhävs och det ger bättre form och struktur. Det är riktigt kul att se hur filtgarnet ändrar storlek före och efter filtning. Det är nästan så man inte tror att det är sant, men det är självklart precis som det ska vara.

Bra till vardagen

Som du kan läsa om ovan så är det helt otroligt många möjligheter med filtgarn. Det är ett garn som är fantastiskt både till barn och vuxna. Använd filtgarn till härligt varma vantar, mössor, inneskor, sockar eller inred med filtade tehuvor och bordsunderlägg.  Är du sugen på att göra filtade inneskor, då kan du vara säker på att dina fötter tackar dig på extra kyliga dagar. De filtade inneskorna är fantastiska till att hålla fötterna varma när det som bäst behövs. Filtgarn kan såklart användas till mer än i de mönster där filtning ingår, så kasta dig gladeligen över projekt som västar, tröjor och halsdukar.  

Beställ ullgarn online - snabbt och lätt

Här hos oss på Hobbii.se vill vi vara både bäst och snabbast på att leverera ullgarn och garn-tillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du beställt varorna online. Vi sätter en ära i att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss, om du har frågor kring några av våra produkter. Vi ger alltid full returrätt på varor beställda från vår webbshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor kring våra ullgarner eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så fort vi bara kan. Du kan också ringa till oss på tlf.nr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen som kund hos oss.  

Detta säger våra kunder om Tovgarn

Karin Forslin

Varning för beroendeframkallande garn i underbara, lite dova färger. Blir fina tehuvor, mössor, tofflor etc som jag tovar i tvättmaskinen.

Eva-Lena

Jättefin ull att tova med och att stoppa i stickade leksaker

Eva Simonsson

Det är ett härligt varmt och mysigt garn och det blir ett härligt resultat med de olika färgerna. Jag stickar en pläd och den blir fantastisk när den blir färdig.

Elvira Karlsson

Jag har stickat ett par tovade tofflor i färg 105. Super härligt garn att sticka med och jag älskar färgerna. Jätte bra att tova med, blev nöjd med resultatet.

Carina

Fantastiskt garn kan rekommendera det til er som vill njuta av stickning .och vackert blir det.jättebra att ni säljer detta garn till mig Carina

Elin Åhs

Mycket lättvirkat och vackert garn, har virkat en mössa som blev varm och skön och nu en halsduk, väldigt fina övergångar mellan färgerna.

Catarina Silen

Fantastiskt garn att virka av. Lätt och följsamt. Gjorde fina tofflor som jag tovade och är verkligen nöjd med resultatet.

Susanne Jansson

För nybörjare, som Jag är, så är detta ett perfekt garn om man vill ha mönster på arbetet utan att byta garn.

Jennie sundgren

Lättstickat och härligt garn! Stickar ulltofflor till hela familjen. Fantastiskt bra resultat när en tovar.

Ingela

Stickat tröjor till barnbarn. Blir sköna. Ger värme mer lagom när luft och ull får dela på utrymmet.

SPARA 31%

Woolpower - Happy Sheep

100% Ull

41 kr  59 kr
SPARA 23%

Snowstorm - Hobbii

100% Ull

24 kr  31 kr

Lima Ull - Hjertegarn

100% mjuk ull

45 kr

Natur Ull - Hjertegarn

100% Ull

Från 69 kr

Magic Filtgarn - Bumbo

100% Ren Ull

69 kr

Tovull - Järbo

100% kardat ull

499 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn