Tovgarn

Det som nog är det mest karakteristiska för filtgarn är dess fantastiska förmåga att hålla på värmen efter filtning, som en följd av ullens många egenskaper. Hos oss på Hobbii hittar du filtgarn i 100% ull och ull/alpacka-blandning. Filtgarn kan både användas till virkning, stickning och är såklart perfekt till filtning. Därför finns det otroligt många möjligheter med filtgarn.

Filtgarnets många möjligheter

Fördelarna med att använda filtgarn är bland annat att det består av antingen 100% ull eller en blandning av alpacka och ull. På så sätt är filtgarn ett naturligt temperaturreglerande material, meden fantastisk upptagningsförmåga. Det kan ta upp till 35 % fukt utan att kännas kallt och vått. Dessutom passar filtgarn i ull perfekt till det nordiska klimatet då det håller riktigt bra på värmen. En annan fördel är att garnfibrerna i filtgarn ofta är obehandlade. Det betyder att de bara är tvättade och inte utsatta för kemisk behandling före färgning. Det gör också att filtgarnets naturliga egenskaper framhävs och det ger bättre form och struktur. Det är riktigt kul att se hur filtgarnet ändrar storlek före och efter filtning. Det är nästan så man inte tror att det är sant, men det är självklart precis som det ska vara.

Bra till vardagen

Som du kan läsa om ovan så är det helt otroligt många möjligheter med filtgarn. Det är ett garn som är fantastiskt både till barn och vuxna. Använd filtgarn till härligt varma vantar, mössor, inneskor, sockar eller inred med filtade tehuvor och bordsunderlägg.  Är du sugen på att göra filtade inneskor, då kan du vara säker på att dina fötter tackar dig på extra kyliga dagar. De filtade inneskorna är fantastiska till att hålla fötterna varma när det som bäst behövs. Filtgarn kan såklart användas till mer än i de mönster där filtning ingår, så kasta dig gladeligen över projekt som västar, tröjor och halsdukar.  

Beställ ullgarn online - snabbt och lätt

Här hos oss på Hobbii.se vill vi vara både bäst och snabbast på att leverera ullgarn och garn-tillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du beställt varorna online. Vi sätter en ära i att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss, om du har frågor kring några av våra produkter. Vi ger alltid full returrätt på varor beställda från vår webbshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor kring våra ullgarner eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så fort vi bara kan. Du kan också ringa till oss på tlf.nr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen som kund hos oss.  

Detta säger våra kunder om Tovgarn

Inger Ericsson

Vilket fantastiskt garn! Mjukt, varmt och fyllt av fantasi. Att Tova av detta garn är en upplevelse, färgerna går i varandra och plagget blir levande.

Mona forsling

Favoriten. Stickar nu en tröja i nr 9 o 11. Så härligt att sticka i å så fint blir det. Rekommenderas varmt

Mona forsling

Favoriten. Stickar nu en tröja i mullbär å atlantis (nr 9 å 11). Härligt varm, fantastiskt garn, färgerna går i varann. I love!!!! Rekommenderas varmt

Maria

Superfint garn till mössor, sjalar, halsdukar etc!

Johanna

Ett fint garn med bra variation i färgningen.

Mia Winberg Rundqvist

Jätte bra sockgarn. Inga kalla fötter i vinter.😉

Anneli

Underbart rustikt garn som jag har stickat ett par vantar till min kille utav. Sen tovade jag dem. De blev jättefina och killen är nöjd! Garnet tovar dock ganska "hårt" så innan tovningen var de "GIGANTISKA" Krympte ihop ca 50%Tur det. För sen blev de perfekt!

Emma

Härligt garn som är perfekt att maskintova

Liselotte

Fantastiskt bra garn, passar lika bra som pannband, som till babyfilt eller stolsdynor som man tovar i tvättmaskin, toppen garn helt enkelt.

Sara

Favoriten. Bästa garnet jag har jobbat med. Jag stickar en tröja med de nu, och det går så snabbt och smidigt. Plus att man kan hitta instruktioner på alla mjöligt projekt för just detta garn online. Bästa köpet.

SPARA 16% 5 kr
Populär

Snowstorm - Hobbii

100% Ull

26 kr  31 kr

SPARA 12% 7 kr
Populär

Woolpower - Happy Sheep

100% Ull

52 kr  59 kr

Populär

Lima Ull - Hjertegarn

100% mjuk ull

40 kr

SPARA 29% 8 kr
Populär

Lima - Drops

65% Ull, 35% Alpaca

20 kr  28 kr

Populär
Populär
Populär

Eskimo - Drops

100% Ull

23 kr

Populär

Magic Filtgarn - Bumbo

100% Ren Ull

69 kr

Populär

Tovull - Järbo

100% kardat ull

499 kr

Populär

Polaris - Drops

100% Ull

Från 49 kr

Populär

Big Delight - Drops

100% Ull

70 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn