Tovgarn

Det som nog är det mest karakteristiska för filtgarn är dess fantastiska förmåga att hålla på värmen efter filtning, som en följd av ullens många egenskaper. Hos oss på Hobbii hittar du filtgarn i 100% ull och ull/alpacka-blandning. Filtgarn kan både användas till virkning, stickning och är såklart perfekt till filtning. Därför finns det otroligt många möjligheter med filtgarn.

Filtgarnets många möjligheter

Fördelarna med att använda filtgarn är bland annat att det består av antingen 100% ull eller en blandning av alpacka och ull. På så sätt är filtgarn ett naturligt temperaturreglerande material, meden fantastisk upptagningsförmåga. Det kan ta upp till 35 % fukt utan att kännas kallt och vått. Dessutom passar filtgarn i ull perfekt till det nordiska klimatet då det håller riktigt bra på värmen. En annan fördel är att garnfibrerna i filtgarn ofta är obehandlade. Det betyder att de bara är tvättade och inte utsatta för kemisk behandling före färgning. Det gör också att filtgarnets naturliga egenskaper framhävs och det ger bättre form och struktur. Det är riktigt kul att se hur filtgarnet ändrar storlek före och efter filtning. Det är nästan så man inte tror att det är sant, men det är självklart precis som det ska vara.

Bra till vardagen

Som du kan läsa om ovan så är det helt otroligt många möjligheter med filtgarn. Det är ett garn som är fantastiskt både till barn och vuxna. Använd filtgarn till härligt varma vantar, mössor, inneskor, sockar eller inred med filtade tehuvor och bordsunderlägg.  Är du sugen på att göra filtade inneskor, då kan du vara säker på att dina fötter tackar dig på extra kyliga dagar. De filtade inneskorna är fantastiska till att hålla fötterna varma när det som bäst behövs. Filtgarn kan såklart användas till mer än i de mönster där filtning ingår, så kasta dig gladeligen över projekt som västar, tröjor och halsdukar.  

Beställ ullgarn online - snabbt och lätt

Här hos oss på Hobbii.se vill vi vara både bäst och snabbast på att leverera ullgarn och garn-tillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du beställt varorna online. Vi sätter en ära i att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss, om du har frågor kring några av våra produkter. Vi ger alltid full returrätt på varor beställda från vår webbshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor kring våra ullgarner eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så fort vi bara kan. Du kan också ringa till oss på tlf.nr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen som kund hos oss.  

Detta säger våra kunder om Tovgarn

Suvi

Jag köpte 1101 som såg ut som en karamellblandning på bilden. När jag fick det i handen kunde jag inte släppa det utan virkade genast två tofflor på fri hand. Väldigt lättarbetat och mysigt. Nu återstår bara tovningen! Det här kommer jag garanterat köpa mer av!

Björn

Det här är ett favoritgarn för mig! Mjukt, inte alls stickigt mot huden. Jag virkar mössor i detta garn, ska ge mig på en tröja också har jag tänkt. Regnbågsgarnet är väldigt vackert!

Berit Nilsson

Bra garn skönt att sticka med. Har gjort tovade tofflor och väntar till syskon och barnbarn. De älskar dessa tofflor. Kliar inte vilket är bra då barnen är så känsliga för detta.

Karin

Riktigt fint garn,väldigt mjukt och varmt. Har stickat både mössa och vantar i detta garn. Älskar att det finns så många färger. Kommer garanterat köpa igen!

Katrin

Lättstickat och mycket "förlåtande" garn, mycket jämnt resultat med lite ansträngning :). Varmt och bra till herrtröja som ska användas på älgjakten.

Kristina Magnusson

Ett helt underbart ullgarn som direkt blev en favorit. Jag har använt det till lovvikavantar till barn då det är betydligt mjukare än originalet. Kanon! 👍

birgitta fällman

Ull är nummer ett för mig - här har jag hittat ett härligt garn som kommer att användas flitigt till vantar mössor och halsdukar.

Marit n

Fantastiskt härligt garn, som jag har använt till en stor varm tröja. rekommenderar Natur ull till alla ull entusiaster :)

Inger

Mycket skönt garn, lättstickat, har stickat 2 par vantar i Lovikkamodell Ett nystan räckte till ett par i damstorlek.

Marie-Louise Lindholm

Underbarthärligt, mjukt, varmt, lättstickat garn! Det här garnet kommer jag absolut att köpa fler gånger!

SPARA 40%

Snowstorm - Hobbii

Bulky100% Ull

21 kr  35 kr

Natur Ull - Hjertegarn

Bulky100% Ull

85 kr

Lima Ull - Hjertegarn

Medium100% mjuk ull

45 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn