Mohair

Mohair anses vara en av de mer lyxiga fibrer och kommer från Angoragethår. Det består av tunna och glatta fibrer vilket gör att det inte trasslar sig samtidigt som att kvaliteten är stark, glansig och smutsavvisande. Mohair är en av de ulltyper som har blivit mer och mer populära eftersom det kan användas till många olika projekt och samtidigt är otroligt mjukt.

Mohair-garnets många egenskaper

Mohair-garnet anses inte som ett traditionellt typ av garn, då det faktiskt är en blandningsprodukt av silke, ull, mohair och polyamid. Grunden till att man valt att blanda mohair-garn med andra garnprodukter är att det gör kvaliteten mer slitstark och hållbar. Mohair-garnet är känt som ”diamanten” inom naturliga fibrer, då dess glansfulla utseende är otroligt eftertraktat och eftersom garnet även behåller sitt utseende efter färgning. Fibrernas starka volym gör på så sätt att man kan använda mohair till en del olika projekt. En annan av de största egenskaperna som mohair besitter är att det har en otroligt hög isoleringsförmåga och är värmereglerande, men samtidigt mycket lätt. Så om du önskar att ge dina sticknings- eller virkningsprojekt ett exklusivt utseende, så är det helt klart mohair-garn du ska ha tag på. Det ger dig möjligheten att sätta igång med många olika projekt.

Virka och sticka med mohair

Mohair-garn är mycket enkelt att arbeta med vilket gör att resultatet också blir riktigt fint. De mest populära sakerna som många väljer att virka eller sticka med mohair är olika klädesplagg såsom koftor, tunna blusar och sjalar. Mohair-garnets lätta arbetsamhet gör det alltså enkelt för dig att skapa olika saker till både barn och vuxna, som utan tvivel kommer gynna varje mottagare.

Precis som med merinoullen är det väldigt viktigt att följa tvättanvisningarna noga när det gäller mohair-garn. Som utgångspunkt rekommenderar man att mohair handtvättas i 30 grader och man bör därför inte tvätta det i tvättmaskinen. Det är viktigt att följa dessa anvisningar om man önskar bevara dess ursprungliga hållbarhet och struktur.

Köp mohairgarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av mohairgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt mohairgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Mohair

britt

Bara 30% mohaire då tycker jag att garnet är rätt dyrt

Hanna

Så mjukt och lätt så det knappt känns! Helt makalöst härligt! Och snygga färger! Helt i min smak. Stickar en ”Alba” tröja (mönster här på hobbii) och jag kan inte lägga det ifrån mig!!

Carola

Mjukt och skönt! Och jätteläcker färg (köpte cerise). Hade önskat längre ”ludd”. Jag hade tänkt att kombinera det med ett svart garn men det blev inte den effekt jag ville.

Yvonne

Jättehärligt tunt mjukt garn som ger det lilla extra till ditt virkade plagg. Fantastiskt!

Annika

Underbart garn med fin lyster. Virkar detta tillsammans med BabyWool garn.

Lizzy Bergman

Ett härligt garn, virkat en halsduk av det.

Pernilla

Ett av det sämsta garnerna jag använt faktiskt. Plastkänsla de lux 😬😱😢

Mohni Chadda

Älskar att sticka med fina kvalitets garnet.

Caroline

Suveränt garn som ger en fin finish!

SPARA 18%

Diablo - Hobbii

Lace40% Akryl, 30% Mohair, 30% Polyamid

45 kr  55 kr
SPARA 30%

Mohair Delight - Hobbii

Medium50% Mohair, 50% Akryl

48 kr  69 kr
SPARA 33%

Diablo Glitter - Hobbii

Lace37% Akryl, 31% Polyamid, 28% Mohair, 4% Polyester

37 kr  55 kr

Super Kid Silk - Mayflower

Lace76% Mohair, 24% Silke

89 kr
SPARA 20%

Super Kid Silk Print - Mayflower

Lace76% Mohair, 24% Silke

87 kr  109 kr

Kid Silk - Hobbii

Lace70% Kid Mohair, 30% Silke

89 kr

Diablo Multi - Hobbii

Super Bulky40% Akryl, 30% Mohair, 30% Polyamid

105 kr

Flashy Colors - Lammy garn

Medium40% Akryl, 40% Polyamid, 20% Mohair

289 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn