Mohair

Mohair anses vara en av de mer lyxiga fibrer och kommer från Angoragethår. Det består av tunna och glatta fibrer vilket gör att det inte trasslar sig samtidigt som att kvaliteten är stark, glansig och smutsavvisande.

Mohair är en av de ulltyper som har blivit mer och mer populära eftersom det kan användas till många olika projekt och samtidigt är otroligt mjukt.

Mohair-garnets många egenskaper

Mohair-garnet anses inte som ett traditionellt typ av garn, då det faktiskt är en blandningsprodukt av silke, ull, mohair och polyamid. Grunden till att man valt att blanda mohair-garn med andra garnprodukter är att det gör kvaliteten mer slitstark och hållbar. Mohair-garnet är känt som ”diamanten” inom naturliga fibrer, då dess glansfulla utseende är otroligt eftertraktat och eftersom garnet även behåller sitt utseende efter färgning. Fibrernas starka volym gör på så sätt att man kan använda mohair till en del olika projekt. En annan av de största egenskaperna som mohair besitter är att det har en otroligt hög isoleringsförmåga och är värmereglerande, men samtidigt mycket lätt. Så om du önskar att ge dina sticknings- eller virkningsprojekt ett exklusivt utseende, så är det helt klart mohair-garn du ska ha tag på. Det ger dig möjligheten att sätta igång med många olika projekt.

Bra till vardags

Mohair-garn är mycket enkelt att arbeta med vilket gör att resultatet också blir riktigt fint. De mest populära sakerna som många väljer att virka eller sticka med mohair är olika klädesplagg såsom koftor, tunna blusar och sjalar. Mohair-garnets lätta arbetsamhet gör det alltså enkelt för dig att skapa olika saker till både barn och vuxna, som utan tvivel kommer gynna varje mottagare.

Precis som med merinoullen är det väldigt viktigt att följa tvättanvisningarna noga när det gäller mohair-garn. Som utgångspunkt rekommenderar man att mohair handtvättas i 30 grader och man bör därför inte tvätta det i tvättmaskinen. Det är viktigt att följa dessa anvisningar om man önskar bevara dess ursprungliga hållbarhet och struktur.

Beställ mohairgarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av mohairgarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt mohairgarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Mohair

Annika

Underbart garn! :) Virkar med detta garn tillsammans med BabyWool en halsduk.

Elisabeth

Gott att sticka i. Motsvarade dock inte färgkartan bra. Valde ändå att behålla garnet.

Inger Lindhe

Jättemjukt Synd att det skall utgå.

Annika

Underbart garn med fin lyster. Virkar detta tillsammans med BabyWool garn.

Lizzy Bergman

Ett härligt garn, virkat en halsduk av det.

Malin

Mjukt och skönt garn. Superläckert. Jättenöjd

Camilla

Vackert garn lite svår virkat.

Veronika

Jätte fint garn, virkar en sjal i kärleksknutor som kommer att bli läcker med metalltrådens glitter. Dock lite trixigt att virka med men går även fast jag är nybörjare.

Sandra

Härligt och snyggt garn att virka sjalar i 👍

Louise Celander Tocklin

Supersnyggt garn att virka sjalar i! Det är dessutom mjukt och inte stickigt enligt min smak! Älskar det!

SPARA 14% 11 kr
Populär

Super Kid Silk - Mayflower

76 % Mohair, 24 % Silke

65 kr  76 kr

SPARA 22% 18 kr
Populär

Kid Silk - Mayflower

70% Kid Mohair, 30% Silke

65 kr  83 kr

Populär

Kid Silk - Hobbii

70% Kid Mohair, 30% Silke

79 kr

SPARA 39% 90 kr
Populär

Flashy Colors Metallic - Lammy

39% Akryl, 39% Polyamid, 19% Mohair, 3% Metallic

139 kr  229 kr

SPARA 33% 90 kr
Populär

Flashy Colors - Lammy

40% Akryl, 40% Polyamid, 20% Mohair

179 kr  269 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn