Lingarn

Lingarn är ett otroligt populärt garnmaterial bland annat på grund av den höga kvaliteten samt många andra praktiska egenskaper. Lingarn är enkelt att arbeta med och är samtidigt hållbart. Därför är det särskilt lämpligt för dig som är nybörjare och som samtidigt önskar sticka eller virka med gott samvete. Lingarn framställs genom spinning av häcklat lin, som har blivit en mycket populär metod.

Lingarnets många goda egenskaper

Vårt lingarn är framställt av en blandning av viskos, bomull och bambu vilket ger garnet en fantastisk kvalitet. Grunden till att inte särskilt många säljer 100 % lin är att det kan tyckas ganska grovt att arbeta med, vilket är grunden till att man ofta blandar det med antingen viskos eller bomull. Denna kombination av olika garnmaterial gör att du kan sticka eller virka olika slags kläder som varken river eller kliar. Lin är även ett material som oftast används för stickningar, vilket gör att man kan hitta otroligt många varianter av kläder stickade i lin. Lin är också enkelt att tvätta då det tål maskintvättar på upp till 40 grader. Utöver detta är lingarnet också känt för att ge kläder ett ytterst glänsande utseende och just detta är med och gör lingarnet så populärt. Utöver att passa så bra till kläder så kan man också använda lin till olika kökstextilier som exempelvis dukar, diskhanddukar eller liknande. Det finns alltså enormt många möjligheter när det kommer till lingarn – så nu gäller det bara för dig att välja vad du vill skapa.

Lingarn till vardagsstickning och -virkning

Som ovan nämnt passat lingarn till riktigt många olika sticknings- och virkningsprojekt. Du kan använda det till både sommar- och höstprojekt. Dock är det nog mest populärt om sommaren då man här har möjlighet att iföra sig härliga lätta sommarblusar som andas otroligt bra. Men det är självklart inte bara vuxna som kan njuta av lingarnets många egenskaper. Barn har också massor av möjligheter att få kläder tillverkade av lin. Även om lin är ett gammalt material som i sina första dagar användes för att tillverka filtar, så har det idag blivit ett populärt material för tillverkning av barnkläder.  Hos oss på Hobbii kan du välja mellan flera olika färger oavsett om de ska vara naturliga eller ha lite mer färg i sig.

Köp lingarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av lingarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt lingarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Lingarn

Denise Jansson

Väldigt mjukt och trevligt garn. Virkar just nu en poncho i Sandy beach och det känns som att den kommer bli väldigt sval, luftig och skön.

Malin

Är lite hårt att jobba med men mjukar upp sig med en tvätt. Har inte den mjuka känslan när man jobbar med garnet som man förväntar sig när man läser beskrivningen och de hyllar bambun och hur mjukt det är. Men jag är väldigt nöjd ändå!

Nina

+ färgval, strävheten, mycket lättarbetat, uppfattar att kvaliteten är bra. - Absorbtionsförmågan innan tvätt, den blir dock bra efter ett par tvättar (om du tänkt göra disktrasor). Så håll ut! Ett stabilt garn som rekommenderas.

Sofia

Perfekt garn till att sticka disktrasor av! En perfekt present att ge bort istället för en blomma. Fina färger med fin lyster. Blandningen sv det lite kärva linet tillsammans med bambu och bomull blir superbra!

Helena

Har stickat disktrasor med stickor 3,5mm i detta garn, funkar utmärkt. Beställde färgerna grå, senapsgul och gammelrosa som alla passar bra ihop - tänker ge bort 2-pack disktrasor i julklappar!

Ebba Fredlund

Jag gillar verkligen tyngden och fallet som blir när jag virkar i detta garnet. Jag hade dock önskat några fler färger (olika röda och gröna mm). Annars är det ett jättehärligt garn.

Karin

Mycket fint garn som passsr perfekt att virka disktrasor av (har nyss börjat virka o då känns disktrasor på en lagom nivå! ;) en bra blandning i garnet och såå fina färger!

Thorfelt

Tyckte först garnet var lite strävt men det blir mjukar när det fått "röra sig" lite. Har stickat en tröja i detta garn och det har gått jättebra!

Karolina

Som så många andra använder jag också det här garnet till disktrasor. Det perfekta garnet för det ändamålet och en mycket uppskattad gå bort present.

Helen Bristrand

Underbart garn! Gjort tvålpåsar som jag ska ge bort i julklapp! Superfina färger. Verkligen en fröjd att jobba med. Kommer beställa fler färger!

Arezzo Lin - Hjertegarn

Fine29% Lin, 37% Bomull, 34% Bambu

45 kr

Lina - Järbo

Medium68% Bomull, 32% Lin

49 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn