Bambugarn

Bambugarn är en populär garnprodukt som framställs av bambufibrer, vilket gör det mjukt. Det är mycket allsidigt och kan användas till många olika virknings- och stickningsprojekt. Utöver att bambugarn är enormt användbart, är det också hållbart, vilket gör det än mer fantastiskt.

Bambugarnets många egenskaper

I motsats till exempelvis alpacka och fårull, som båda kommer från animaliska fibrer, utvinns bambugarn från vegetabiliska fibrer, vilket gör det mycket bättre för miljön. Det är dock få som använder 100 % bambugarn eftersom det har vissa nackdelar. Därför är vårt bambugarn också kombinerat med bomull och akryl som ger det bästa materialet att virka och sticka med. Bambugarnet har blivit mer och mer eftertraktat då det har andra egenskaper än de traditionella garntyperna, i och med dess goda hållbarhet. Just på grund av detta är bambugarnet också ytterst användbart för allergiker som inte tål syntetiska fibrer eller ull. Sist men inte minst så är bambugarnet ett naturmaterial som är antibakteriellt och sunt för huden.

Sticka och virka med bambugarn

Bambugarnet är bra till riktigt många olika virknings- och stickningsprojekt eftersom det både är slitstarkt och andas och därför lämpar sig bra för strumpor, tröjor och sjalar. Det vanligaste är dock att använda bambugarnet till strumpor då det ofta är kombinerat med akrylgarn som även det är slitstarkt. På detta sätt får du det bästa av två världar. Men det kan också användas till andra projekt för hemmet såsom handdukar, dukar och täcken, som är optimala val om man vill använda bambugarn. En sak är säker – när du använder bambugarn behöver du inte tvivla på att du får ett resultat som både är bekvämt och hållbart.

Hos oss får du bambugarn i härliga färger som lätt kan kombineras med andra vackra färger. Du kan också välja att använda vårt Järbo Soft Raggi-garn som är flera färger sammansatt i ett garnnystan. Detta kan vara med och ge dina projekt ett unikt utseende som få kan skryta om.

Beställ bambugarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av bambugarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt bambugarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Bambugarn

Malin

Ett av de mysigaste garner jag virkat med! Under starten av projektet hände det ibland att trådarna gled så jag tappade fäste och att det delade på sig så att jag inte fick med mig alla 18 trådar och fick repa up en maska eller två. Men när jag kommit en liten bit så jag hade ett arbete att hålla i så gick det av bara farten! Jag har gjort några dregglisar till bebisar och jämfört med de jag brukar göra i bomull så ligger dessa mycket skönare runt halsen då hela alstret blir mer följsamt. Använde virknål 2,5.

Paula

Jag föredrar att sticka detta garn tillsammans med ett annat enfärgat garn. Har stickat sockor och gillar elasticiteten som garnet ger. Härligt garn som kommer att räcka till hur mycket som helst! 👍🏼👍🏼👍🏼

Marketta Juutilainen

bästa garn till strumpor..stickade flera julklappar o alla var förtjusta i sina strumpor..hoppas ni har kvar det här garnet o får flera färger in..måste sticka till barnbarnen flera strumpor :)

Maria Eklund

Fantastiskt trevligt garn. Jag virkade en sjal, som blev lyxigt glansig och fick ett fint fall.

Christina Löw

Underbart mjukt att arbeta med. Vacker lyster och tyngd i det färdiga verket.

Anette Åström

Härligt garn! Vackra färger och mjukt att jobba med. Synd att det utgår.

Iréne Torstensson

Perfekt till pulsvärmare, mjukt och härligt att sticka i

Josephine

Mjukt och härligt garn. Fina färger.

Britt Georgsson

Ett mycket bra garn. Mjukt, skönt och varmt och framför allt mycket trevligt att sticka i. Har stickat sockar, fingervantar och en tröja till barnbarnet. Stickade sockar till kompisen och det första hon sa när hon tog på dem " oj, va varm jag blir om foten" Det tycker jag är ett gott betyg för detta garn.

Anna

Supermjukt och härligt garn som bildar ett fint mönster när man stickar. Alla jag har visat resultatet för tror att det är flera olika garner! Trodde först att det skulle vara lite krångligt att sticka med då det är väldigt elastiskt men det är hur enkelt som helst. Kommer garanterat sticka mer med detta garn!

Vintage - Go Handmade

Fine70% Ull, 30% Bambu

45 kr

Rainbow Bamboo - Hobbii

Fine60% Viskos av Bambu, 40% Bomull

45 kr
SPARA 27%

Tencel Bamboo Fine - Go Handmade

Super Fine40% Lyocell, 60% Bambu

43 kr  59 kr

Soft Bamboo Double - Go Handmade

Fine70% Bambu, 23% Bomull, 7% Akryl

59 kr

Soft Bamboo Fine - Go Handmade

Super Fine70% Bambu, 23% Bomull, 7% Akryl

59 kr

Tencel Bamboo Double - Go Handmade

Fine40% Lyocell, 60% Bambu

59 kr
SPARA 16%

Wolong Socksgarn - World of Yarn

Super Fine63% Akryl, 30% Bambu, 7% Elastan

80 kr  95 kr
SPARA 13%

New Arezzo - Hjertegarn

Fine47% Bambu, 33% Linne, 20% Bomull

39 kr  45 kr
SPARA 20%

Wolong Color Bag - World of Yarn

Super Fine63% Akryl, 30% Bambu, 7% Elastan

379 kr  475 kr
SPARA 12%

Soft Raggi 100g - Järbo

Fine65% Akryl, 30% Bambu, 5% Polyester Elastan

72 kr  82 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn