Bambugarn

Bambugarn är en populär garnprodukt som framställs av bambufibrer, vilket gör det mjukt. Det är mycket allsidigt och kan användas till många olika virknings- och stickningsprojekt. Utöver att bambugarn är enormt användbart, är det också hållbart, vilket gör det än mer fantastiskt.

Bambugarnets många egenskaper

I motsats till exempelvis alpacka och fårull, som båda kommer från animaliska fibrer, utvinns bambugarn från vegetabiliska fibrer, vilket gör det mycket bättre för miljön. Det är dock få som använder 100 % bambugarn eftersom det har vissa nackdelar. Därför är vårt bambugarn också kombinerat med bomull och akryl som ger det bästa materialet att virka och sticka med. Bambugarnet har blivit mer och mer eftertraktat då det har andra egenskaper än de traditionella garntyperna, i och med dess goda hållbarhet. Just på grund av detta är bambugarnet också ytterst användbart för allergiker som inte tål syntetiska fibrer eller ull. Sist men inte minst så är bambugarnet ett naturmaterial som är antibakteriellt och sunt för huden.

Bra till vardags

Bambugarnet är bra till riktigt många olika virknings- och stickningsprojekt eftersom det både är slitstarkt och andas och därför lämpar sig bra för strumpor, tröjor och sjalar. Det vanligaste är dock att använda bambugarnet till strumpor då det ofta är kombinerat med akrylgarn som även det är slitstarkt. På detta sätt får du det bästa av två världar. Men det kan också användas till andra projekt för hemmet såsom handdukar, dukar och täcken, som är optimala val om man vill använda bambugarn. En sak är säker – när du använder bambugarn behöver du inte tvivla på att du får ett resultat som både är bekvämt och hållbart.

Hos oss får du bambugarn i härliga färger som lätt kan kombineras med andra vackra färger. Du kan också välja att använda vårt Järbo Soft Raggi-garn som är flera färger sammansatt i ett garnnystan. Detta kan vara med och ge dina projekt ett unikt utseende som få kan skryta om.

Beställ bambugarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av bambugarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt bambugarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.

Detta säger våra kunder om Bambugarn

Jessie

Mjukt och härligt samt mycket lätt att sticka med. Rekommenderas starkt till tunna sommarsockor ❤️ Ett nystan räckte till två par footies, ett par i stl 40/41 och ett par i stl 38/39.

Britt Georgsson

Ett mycket bra garn. Mjukt, skönt och varmt och framför allt mycket trevligt att sticka i. Har stickat sockar, fingervantar och en tröja till barnbarnet. Stickade sockar till kompisen och det första hon sa när hon tog på dem " oj, va varm jag blir om foten" Det tycker jag är ett gott betyg för detta garn.

Anna

Supermjukt och härligt garn som bildar ett fint mönster när man stickar. Alla jag har visat resultatet för tror att det är flera olika garner! Trodde först att det skulle vara lite krångligt att sticka med då det är väldigt elastiskt men det är hur enkelt som helst. Kommer garanterat sticka mer med detta garn!

Åse

Köpte detta garn efter att sett min facebook väns strumpor, fottisar tror jag det kallas, små korta skaft. De var de mest perfekta jag jag sett. När garnet anlände ville bara trycka upp det i ansiktet o gosa med detta underbara garn. Längtar tills jag lärt mig sticka sockar, läser sockskolan snart :)

Mona Dohrmund

Äntligen ett garn som verkligen lyser framtid:)) Perfekt till yogasockor! Stickar för fullt och hoppas verkligen att alla yogafantaster går upp ögonen för dessa superstrumpor. Lättstickat, mjukt och skönt för foten!

Pia Einefors

Ett helt underbart garn att sticka med, både sockar och annat. Jag har stickat flera babyplagg och ett antal sockar och det blir väldigt jämnt och fint med ett härligt mönster i de melerade färgerna.

Viktoria Sundvall

Helt underbart garn som jag stickat strumpor, ridstrumpor, ridvantar, bebiskläder och torgvantar till person med ledbesvär som detta garn värmer på helt rätt sätt för lindra smärtan i handlederna.

Kristina Ternesten

Underbart mjukt följsamt garn. Har stickat 2 halsdukar, sjalar med detta. Jättefin mönstring på de mixade färgerna. Vet ej hur lämpligt det är för strumpor eftersom det är ganska töjbart.

Anne-Christine

Underbart raggsocksgarn. Sitter perfekt på foten👌 Och så många fina färger med lyster i😍 Fått mycket beröm för så fina sockor. 100% säkerhet att jag beställer mer från Er👌

Birgit Sasse

Efter att jag har stickat fantastisk fina och mjuka sockor till mig själv av detta garn, blir det nu en babytröja till mitt lilla barnbarn... kommer definitivt köper mer av detta garn!

SPARA 24%

Tencel Bamboo - Go Handmade

40% Lyocell, 60% Bambu

45 kr  59 kr

Vintage - Go Handmade

70% Ull, 30% Bambu

35 kr
SPARA 14%

Soft - Go Handmade

70% Bambu, 23% Bomull, 7% Akryl

42 kr  49 kr
SPARA 20%

Tropik - Järbo

50% Bambus, 25% Bomull, 25% Akryl 

36 kr  45 kr

Arezzo Lin - Hjertegarn

29% Lin, 37% Bomull, 34% Bambu

45 kr
SPARA 18%

Bambu Raggi - Järbo

50% Ull Superwash, 25% Bambu, 25% Polyamid

78 kr  95 kr

Soft Raggi 100g - Järbo

65% Akryl, 30% Bambu, 5% Polyester Elastan

82 kr
SPARA 37%

Soft Raggi - Wonderbag - Järbo

65% Akryl, 30% Bambu, 5% Polyester Elastan

259 kr  410 kr

Tilda Bamboo - Svarta Fåret

50% bambu och 50% bomull

42 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn