Bambugarn

Bambugarn är en populär garnprodukt som framställs av bambufibrer, vilket gör det mjukt. Det är mycket allsidigt och kan användas till många olika virknings- och stickningsprojekt. Utöver att bambugarn är enormt användbart, är det också hållbart, vilket gör det än mer fantastiskt.

Bambugarnets många egenskaper

I motsats till exempelvis alpacka och fårull, som båda kommer från animaliska fibrer, utvinns bambugarn från vegetabiliska fibrer, vilket gör det mycket bättre för miljön. Det är dock få som använder 100 % bambugarn eftersom det har vissa nackdelar. Därför är vårt bambugarn också kombinerat med bomull och akryl som ger det bästa materialet att virka och sticka med. Bambugarnet har blivit mer och mer eftertraktat då det har andra egenskaper än de traditionella garntyperna, i och med dess goda hållbarhet. Just på grund av detta är bambugarnet också ytterst användbart för allergiker som inte tål syntetiska fibrer eller ull. Sist men inte minst så är bambugarnet ett naturmaterial som är antibakteriellt och sunt för huden.

Bra till vardags

Bambugarnet är bra till riktigt många olika virknings- och stickningsprojekt eftersom det både är slitstarkt och andas och därför lämpar sig bra för strumpor, tröjor och sjalar. Det vanligaste är dock att använda bambugarnet till strumpor då det ofta är kombinerat med akrylgarn som även det är slitstarkt. På detta sätt får du det bästa av två världar. Men det kan också användas till andra projekt för hemmet såsom handdukar, dukar och täcken, som är optimala val om man vill använda bambugarn. En sak är säker – när du använder bambugarn behöver du inte tvivla på att du får ett resultat som både är bekvämt och hållbart.

Hos oss får du bambugarn i härliga färger som lätt kan kombineras med andra vackra färger. Du kan också välja att använda vårt Järbo Soft Raggi-garn som är flera färger sammansatt i ett garnnystan. Detta kan vara med och ge dina projekt ett unikt utseende som få kan skryta om.

Beställ bambugarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av bambugarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt bambugarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.


Detta säger våra kunder om Bambugarn

B.Skoog

Ett mycket bra garn. Skönt att sticka med och bra passform på sockarna.

Heike Kalling-Sudra

Jättefint garn. Super mjuk och lätt stickad. Fint mönster i många olika färger.

Rose-marie Löfving

Det underbaraste garn jag nånsin stickat med, sockorna blir helt underbara. Kvalitet så det heter duga.

Helena Sköldebrink

Ett härligt garn till sockor åt barnbarnen. Mjuka och sköna och ett fint mönster!

Anna

Supermjukt och härligt garn som bildar ett fint mönster när man stickar. Alla jag har visat resultatet för tror att det är flera olika garner! Trodde först att det skulle vara lite krångligt att sticka med då det är väldigt elastiskt men det är hur enkelt som helst. Kommer garanterat sticka mer med detta garn!

Viktoria Sundvall

Helt underbart garn som jag stickat strumpor, ridstrumpor, ridvantar, bebiskläder och torgvantar till person med ledbesvär som detta garn värmer på helt rätt sätt för lindra smärtan i handlederna.

Susann Sköld

Underbart garn, härlig känsla och vilket resultat

Britt Georgsson

Ett mycket bra garn. Mjukt, skönt och varmt och framför allt mycket trevligt att sticka i. Har stickat sockar, fingervantar och en tröja till barnbarnet. Stickade sockar till kompisen och det första hon sa när hon tog på dem " oj, va varm jag blir om foten" Det tycker jag är ett gott betyg för detta garn.

Anna-Karin Andersson

Helt underbart garn! Sååå roligt att sticka med och resultatet blev supersköna och snygga sockor!

Elisabeth Edh

Otroligt mjukt garn att sticka med, snygga mönster som bildas på sockarna.

SPARA 20% 10 kr
Populär

Tencel - Go Handmade

40% Lyocell, 60% Bambu

39 kr  49 kr

Populär

Vintage - Go Handmade

70% Ull, 30% Bambu

35 kr

SPARA 22% 10 kr
Populär

Tropik - Järbo

50% Bambus, 25% Bomull, 25% Akryl

35 kr  45 kr

Populär

Arezzo Lin - Hjertegarn

29% lin, 37% bomull, 34% bambu

39 kr

Populär

Tilda Bamboo - Svarta Fåret

50% bambu och 50% bomull

42 kr

Populär

Soft - Go Handmade

70% Bambu, 23% Bomull, 7% Akryl

41 kr

Populär

Soft Raggi - Järbo

65% Akryl, 30% Bambu, 5% Polyester

82 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn