Julen är ju inte bara något man bara firar hemma. Med vår nya kollektion kan du även ta med dig lite julglädje på jobbet, i affären, på café eller på fest… 

Men du måste nog börja snart om du ska hinna med inför julen! 🎅

Första steget? Att bestämma vilken tröja (tröjor) du vill göra! 

Alla våra mönster är designade av flera olika duktiga designers som vi samarbetar med. Det ger dig många olika stilar och mönster för både virk- och stickentusiaster att välja mellan, och även barnmönster! 👼

Jag är övertygad om att du kommer hitta en design (eller två, eller tre…) som du tycker om.

Den humoristiska (stickad och virkad)


Är du ute efter en tröja som kan sprida lite humor inför julen? I så fall är denna något för dig. Merry Tröjan är en rolig tolkning av hur julgranen skulle se ut om du hade på dig den 🎄

Tröjan stickas på vanliga jumperstickor i flera delar som slutligen monteras, en nybörjarvänlig tröja. 


Garn: Merry tröjan stickas i det tjocka och sköna Snowstorm garn, tillverkat av 100% ull med julgransljus som virkas på med Rainbow Cotton 8/4


Träffa designern: Med massor av humor och fantasi sticker Knit Gang’s vackra designs ut från mängden av beige västar och slätstickade tröjor. 

Har du förälskat dig i denna tröja, kommer du säkert också tycka om den unika Sheepy intarsia-tröjan, och Rowan Tröjan, som tar textur och visuell påverkan till en helt ny nivå. ✨


TIPS: Lek med färgerna när du gör ljusslingan och placera dem som du själv vill och få en tröja som är din helt egen. 


Ladda ner mönster till Merry Tröjan här


Den romantiska (virkad)


I Danmark säger man: “Julen er hjerternes fest”, eller: “Julen är alla hjärtans fest”. 

Med andra ord, det handlar om kärlek 💗 Fira julens kärlek med denna underbara virkade tröja som kombinerar klassiska röda hjärtan med fina pastellfärger för en fräsch och lekfull look. 

En kortare tröja med korta puffiga ärmar med massor av textur och värme. Helt perfekt inför julen!


Garn: Tycker du att ull kliar? Nu behöver du inte leta längre. Denna tröja är virkad i Amigo XL, ett färgglatt garn tillverkat av mjuk högkvalitetsakryl. Oerhört mjukt och kliar inte.


Träffa designern: Laura Hjertefryd är riktigt bra på att leka med färger. Om du tittar på hennes Instagram upptäcker du snabbt hennes förmåga att sätta ihop pastellfärger med andra levande färger och få det att se ut som att de är skapade för varandra.


TIPS: Om rött, vitt och grönt är mer din grej när det gäller julfärger väljer du ju såklart dem! Amigo XL finns nämligen i massor av nyanser och ger dig friheten att välja vilket färgschema du vill. 


Ladda ner mönster till Heart on Crop Tröjan här


“De är med mig” - tröjan (stickad)


Drömmer du om att dyka upp tillsammans med dina vänner eller familj i matchande outfits som ett glatt litet julgäng? Perfekt! Detta mönster finns nämligen både i vuxenstorlek (herr: XS-2XL) och barnstorlek (4, 6, 8, 10 och 12 år) så du kan matcha din bästa kompis, din bättre hälft eller alla dina ”mini me’s”.  


Garn: Julius Tröjan stickas i Malaga, ett garn tillverkat av massiv 100% akryl. Detta oerhört mjuka och lätta garnet har en speciell struktur som ger dig ett mer andningsbart plagg än med vanlig akryl. 


Träffa designern: Sanna, även känd som Soolorado, vet precis hur man gör stickmönster med underbar textur. Hon har faktiskt gjort en del mönster för Hobbii (kolla in dem här!). Denna gång lekte hon med färger och vi bara älskar resultatet! 


TIPS: Denna tröja stickas i fler färger och man byter färg undertiden man stickar. Jag lovar dig att det låter svårare än det faktiskt är. Har du inte stickat flerfärgat förut rekommenderar jag att du gör några färgrutor tills du uppnår ett jämnt resultat. 


Ladda ner mönster till Julius Senior Tröjan här och till Julius Junior Tröjan här


Den moderna retron (virkad)


En jultröja behöver ju inte vara så ordagrann. Med fokus på mys och komfort ger denna tröja julmoden en liten modern retrotwist med sina mormorsrutor. 


Garn: Vilket garn är bättre till mormorsrutor än rent bomullsgarn? Noona Tröjan är virkad i Rainbow Cotton 8/8. Ett rent bomullsgarn som finns i 100 olika färger!


Träffa designern: Den talangfulla designer bakom Tarda Studio har många gånger imponerat med sina vackra virkade mössor. Till denna kollektion har hon vågat sig ut i en underbar jultröja som – precis som mössorna - dyrkar modern retro. 


TIPS: Tarda Studio rekommenderar att du virkar en storlek större om du gärna vill ha en oversized look. 


Ladda ner mönster till Noona Tröjan här


Den som passar till allt (virkad)


Är du ute efter något du kan ha på dig till vardag? I så fall har du hittat rätt! Med ett skönt snitt och enkla ränder går denna tröja bra ihop med nästan vad som helst och kan användas under hela dagen! Tröjan är med raglan och mycket nybörjarvänlig!


Garn: Santa’s Helper är virkad i Amigo garn, en mindre tjock variant av Amigo XL. Perfekt när man ska virka med flera trådar utan att behöva svettas som en gris. 


Träffa designern: Santa's Helper är designad av Catalina Ungureanu, en av våra mest älskade samarbetspartners som har varit med oss länge. Catalina har näsa för att skapa virkdesign i fina former och snygga fall. Hitta fler av Catalinas mönster här.


Ladda ner mönster till Santa’s Helper här


Den klassiska (stickad)


Har den klassiska jultröjan en speciell plats i ditt hjärta kan du skynda dig att leta fram dina stickor redan nu. Detta mönster är verkligen en julklassiker som kommer att göra alla omkring dig avundsjuka. 


Garn: Scarlet tröjan stickas i Highland Wool, ett underbart garn av 100% ull från det Peruanska höglandet. Highland Wool är ett oerhört starkt garn, ett garn du måste välja om du är ute efter en tröja som håller jul efter jul.


Träffa designern: Detta mönster är designad av Sys Fredens, vår helt egen designer. Sys har en beundransvärd talang att skapa äkta stickklassiker som håller år efter år. Kolla in alla våra mönster designade av Sys Fredens här.  


Ladda ner mönster till Scarlet Tröjan här


Äntligen, redo att sätta i gång? Berätta gärna vilket mönster du valde i kommentarrutan nedan! 👇


 

Highland Wool - Hobbii

100% Peruansk Höglandsull

86 kr.

Amigo - Hobbii

100% HB Akryl

36 kr.

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

23 kr.