Fynda!   🍄 SEPTEMBER-FAVORITER 🍄   Spara upp till 67%

Cotton Kings

Sultan Deluxe

Fine 100% Bomull

Spara 329 kr 329 kr

Leverans 2-6 vardagar

Frakt från 55 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Garnutförsäljning
 • Tillverkare::
  Cotton Kings
 • Innehåll:
  100% bomull
 • Vikt:
  250 g
 • Löplängd:
  1000 m
 • Garngrupp:
  Fine
 • Rekommenderade stickor:
  2,5 - 3,5 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 25 m x 34 v
 • Rekommenderad virknål:
  3,5 - 4 mm
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 30ºC / Får inte torktumlas
 • Hashtag:
  #hobbiisultandeluxe

Sultan Deluxe består av 100% ren, mjuk bomull i en super kvalité.

Välj mellan alla sköna färgkombinationer, där färgerna bara skiftar med en tråd åt gången. Dette sker jämnt fördelat över nystanets 1000 meter. Detta resulterar i de långa gradvisa färgskiften som ger det vackra, härliga utseendet.

Sultan Deluxe är därför perfekt till t.ex sjalar och halsdukar där de långa färgskiften verkligen kommer till sin rätt. Där nyanserna skiftar kommer du att se en liten, liten knuta i en av de 4 tvinnade trådarna som garnet består av. Du kan antingen arbeta rakt över den som många väljer att göra - eller så kan du dra ut en liten bit av garnet (hela den sammantvinnade tråden) och fästa den på baksidan av arbetet.

Precis som med Sultan kan du använda garnet till halsdukar och fina bomullssjalar eller filtar som aldrig kliar. Du kan också få ett snyggt resultat med en topp, tröja eller tunika, där de snygga gradvisa effekterna kommer till sin rätt. Det går cirka ett nystan till en virkad sjal/halsduk.

Var uppmärksam på, att det i regel går åt mer garn till virkade arbeten än till stickade, det kan därför hända att du inte får ”använt” hela färgskiftet i ditt stickprojekt. Men allt beror på vilket mönster du använder. Det är därför en bra idé att kolla upp den totala längden på det garn som går åt på ditt mönster och sedan jämföra med de 1000 m du får i Sultan Deluxe. Du kan själv välja om du vill starta inifrån eller utifrån på nystanet, allt efter vilken riktning ditt färgskift ska gå åt.

Garnet är OEKO-TEX®-certifierat (nr. 2076-311). Se mer information om certifieringen på https://www.oeko-tex.com/en/.

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (35)

Sofia

Jättenöjd med detta garn. Riktigt bra kvalité och färgerna är helt fantastiska. Det händer tyvärr att det uppstår knutar när man drar det inifrån, så mitt tips är att reda ut så snart du ser en minsta knut för det blir bara värre och värre. Men är du lugn och försiktig löser det sig alltid :) Jag har tidigare jobbat med Sultans vanliga, men detta deluxe kändes verkligen lite lyxigare, lite mysigare och lite lättare att jobba med :)


Rebecca

Akta om du drar inifrån och ut att det inte trasslar sig. I min erfarenhet ska man ta sig tid att reda ut det lilla trasslet innan det hinner dra åt och bli stort.

Förutom det så är jag väldigt nöjd med det här garnet och äger en hel del nystan nu. Det tar tålamod eftersom det är så tunt men blir väldigt vackra plagg. Jag kommer absolut att köpa mer i framtiden.


Karin Vala

Sååå mjukt och mysigt. Trasslade lite när man började i mitten. Virkade en sjal som blev helt underbar.
Blev lite besviken då jag köpte färgen Baltic amber i tron att den gick från orange till mörkbrun men den yttersta färgen visade sig vara grå, så sjalen blev lite kortare än jag tänkt då jag därfr inte använde hela garnet. Men kommer definitivt köpa fler!


Karina

Bara älskar Sultan Deluxe! Har använt färgen (33) Rainbow Jewel till Granny2 sjalen och den blev helt fantastisk och har fått mycket beröm för dem ljuvliga färgerna! Har lagt upp ett lager olika färgkombo av Sultan Delux så många fler projekt blir det!! Med superglada hälsningar från Karina.


Karolin

Väldigt lättarbetat garn. Jag virkade en babyfilt som fick fantastiskt vackra färgskiftningar och riktigt härlig tyngd/fall.
Vill man vara lite kreativ och experimentera med mönster bör man vara uppmärksam på löplängd och beräknad storlek så man får med alla nyanserna i nystanet.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn