Populära erbjudanden just nu!   ✨ JUL-REA ✨   Spara upp till 54%

Cotton Kings

Sultan

Fine 100% Bomull

Spara 209 kr 209 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 55 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Födelsedagsrea
 • Tillverkare::
  Cotton Kings
 • Innehåll:
  100% Bomull
 • Vikt:
  200 g
 • Löplängd:
  800 m
 • Garngrupp:
  Fine
 • Rekommenderade stickor:
  2,5 - 3,5 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 25 m x 34 v
 • Rekommenderad virknål:
  3,5 - 4 mm
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 30ºC / Får inte torktumlas
 • Hashtag:
  #hobbiisultan

Sultan är ett nytt härligt "cake-garn" i 100% mjuk bomull. Garnet består av 4 tunna bomullstrådar. De är inte hoptvinnade, som gör det helt perfekt till sjalar, filtar och halsdukar, där de långa vackra färgskiften kommer till sin rätt.

Cotton Kings Sultan fås i många fantastiska färgkombinationer och finns i stora härliga 200 grams nystan med en löplängd på cirka 800 meter. Några av färgerna är i de populära ton-i-ton färgskiften och byter färg med en tråd åt gången. Där nyanserna skiftar kommer du att se en liten, liten knuta i en av de 4 tvinnade trådarna som garnet består av. Du kan antingen arbeta rakt över den som många väljer att göra - eller så kan du dra ut en liten bit av garnet (hela den sammantvinnade tråden) och fästa den på baksidan av arbetet. På så sätt fördelas färgskiften jämnt över nystanets 800 meter med ett supersnyggt resultat, stickat såväl som virkat. De har ett oerhört vackert färgschema där nyanserna skiftar från ljust till mörkt – eller tvärtom allt beroende på om du börjar inifrån eller utifrån på ditt nystan.

Använd det till sjalar och somriga halsdukar där färgbyten och nyanser kommer helt till sin rätt i ett långt handarbete. En fin bolero, en sommarklänning eller -tröja, där du kan få fram den finaste dip dye effekt, kan också bli en succé till både vuxna och barn.

Det går åt ca 1 nystan till en sjal/halsduk.

Tips: Innan du börjar använda Sultan nystanet så dra alla 4 trådar genom en liten pärla, så att trådarna följs åt genom hela arbetet.

Garnet är OEKO-TEX®-certifierat (nr. 2076-311). Se mer information om certifieringen på https://www.oeko-tex.com/en/.

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (36)

Johanna

Så otroligt fina färger. Köpte 2 st och den gula är precis min smak. Älskar gult och det kommer bli så fint när det går över i andra nyanser. Köpte sultan scapolite (51) och Sultan - Kyanite (24) till min svärmor. Vi är båda helt nöjda och kommer absolut köpa mer garn. Gillar hur de skriver vilken nål som passar bäst till garnen och att det finns så mycket bilder från människor projekt, det underlättar att se hur det sen blir. Toppen!


Marie Wallin

Jag har varit virkat en stor filt med det här garnet och jag älskar färgskiftningarna och att det är väldigt lätt att arbeta med trots de fyra trådarna. Jag satte en större pärla runt trådarna som jag fått tipps om här och det var jättebra.
Fina färger som går snyggt ihop med varandra och ett mjukt garn som man kan göra mycket fint med.


Anna

Har aldrig virkat "otvinnat" förut, men efter ett par varv med virknål 3,5 gick det utan problem. Tackar för tipset att trä garnet genom en liten pärla eller knapp - det underlättade! Valde Dark Jade (23), mycket vackert men lite mörkare än vad bilden visar. Ganska mjukt att hantera för att vara ren bomull.


Siri

Härligt bomullsgarn att virka i. De ospunna trådarna ger mina sjalar en vacker lyster. Fina långa färgskiften och många färger att välja på. För att minska risken för trassel brukar jag trä en knapp eller liknande genom garnet innan jag börjar virka, oavsett om jag börjar från insidan eller utsidan.


Adina

Superhärligt garn! Håller på att sticka en sjal i färgen Morganite! Det är lite större risk att trådarna delar på sig än med ett spunnet garn, men så länge man har lite koll så är detta inget problem :) Jag upplever det som mycket mjukt och behagligare att sticka med än många andra bomullsgarner!


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn