"Vad behöver folk just nu?" Det är en av många tankar som våra duktiga designers Sys och Irene har haft i åtanke när de planerat Hobbii's nya kollektion. För i kölvattnet av 2020 (som på många sätt blev ett mycket annorlunda år för oss all), har designernas fokus varit att ge det som folk behöver allra mest just nu: uppmuntran och glädje.

Samtidigt som vi väntar på ljusare tider, när vi äntligen kan återförenas, mötas ansikte mot ansikte och dela fina upplevelser tillsammans, så kan vi hålla spänningen i schack med stickning.

Glädje och uppmuntran uttrycks här i form av glada färger och moderiktiga linjer kombinerat med retrodetaljer.

Retro kan beskrivas som en tidigare modetrend som återupplivats och som verkligen är med och skapar nostalgi och glädje i denna kollektion. Det ses t.ex. i de fina puffärmarna på cardiganen här under 👇

Volym? Ja tack!

På Savannah-cardiganen är ärmarna plisserade i toppen. Det ger volym och massor av fokus på axlarna. Samtidigt fångar det ögat och fungerar nästan som en utsmyckning, precis som smycken eller en väska gör. Därför passar cardiganen utmärkt till en enkel look med ett par jeans, där axlarna får lov att vara i centrum.


Tips: Ska den användas till fest, kan den också piffas upp med fina Bling Bling knappar och användas tillsammans med din favoritklänning och ett par sandaler.

Har du aldrig provat att sticka puffärmar? Oroa dig inte!  Tillgänglighet har också varit en del av åtanken bakom cardiganen och hela kollektionen.

 

“Alla ska kunna delta, även nybörjare,” berättar Irene.

 

Du kan räkna med att få se Savannah på vår hemsida inom kort. Men kan du inte vänta med att börja, så har vi redan nu lagt ut Monika-tröjan. Här möts volymen med ett modernt, kort snitt, som passar perfekt till midjehöga byxor.

Du hittar mönstret här.


Säg hej till Amalie

Amalie är en serie i kollektionen, som verkligen skiljer sig från mängden, tycker jag. Serien består av en klänning, en pennkjol, en topp och en cardigan.

Jag har under en period sett både stickade pennkjolar och kroppsnära klänningar både i modetidningar och i butiker, och jag kan bara inte motstå dem. En speciellt vacker detalj här är slitsarna i sidorna. Slitsarna ger möjlighet att visa lite ben, utan att man offrar längden på kjolen.

Jag tror att Amalie-serien blir en absolut favorit! Serien är designad så att den är mångsidig, delarna kan kombineras eller användas var för sig, och de kan stylas på många olika sätt.

Kjolen och klänningen har t.ex. en tätsittande siluett, kombinerat med texturen från stickningen ger det dem en fin balans mellan kontor och casual. De kan bäras med allt från högklackat till sneakers och bylsiga stövlar, och vill du leka lite med volymen, kan du kombinera dem med en oversize jacka eller tröja. Det voluminösa ytterplagget ger en fin kontrast till den kroppsnära klänningen eller kjolen.

På bilden ser du kjolen i färgen Light Purple (108), men den kan självklart också göras i svart, grått eller beige, om du vill vara säker på att den förblir tidlös.


Det slutar nog med att jag gör en i den nya färgen Pineapple (152). Meeen, undrar om jag inte också gör en kjol i en snygg, neutral nyans som Oak (138) eller Dark Grey (104). Man kan väl inte få för många pennkjolar? 🤷‍♀️

Goda nyheter! Du kan redan nu börja på kjolen – den hittar du på vår hemsida. Klänningen, toppen och cardiganen kommer snart, så håll utkik på vår sida samt på Facebook och Instagram.


Sneak peek på Amalie-klänningen 👆🤩

Tycker du bättre om kläder med lösare passform...

... då är Laudy-kjolen kanske den helt rätta för dig. I motsats till de kroppsnära klänningarna och kjolarna, som ger en touch av storstad, skickar Laudy tankarna till gröna ängar, och frisk luft. Laudy draperar så fint och är enkel att hoppa i tillsammans med en lätt sommartopp när du ska ha picknick i gröngräset.

Laudy är stickad i Twister, ett garn gjort av 55% bomull och 45% akryl. Och valet är inte en slump. Kombinationen av den andningsbara bomullen och den lätta, flexibla akrylen ger kjolen en lätt och luftig look.

 

"Bomull kan bli styvt. Akrylen gör det mjukt och läckert. Dessutom är det slitstarkt och färgerna håller sig fina även efter tvätt!" - Sys


Laudy ses här i Yellow Snapdragon (36), en snygg gul färg, som vi nog kommer att se mycket mer av i sommar. Twister kommer i en mängd färgkombinationer, så det finns alla möjligheter att välja den färg du tycker bäst om.

Ska kjolen vara helt enfärgad, kan du ersätta de 2 nystanen Twister med 5 nysta Twister Solid.


Läs mer om sommarens moderiktiga färger här.


Den klassiska t-shirten i en stickad version

T-shirten är ett tidlöst plagg. Men varje ny säsong medför oftast en ny twist till det klassiska plagget. Från roliga urringningar till tie-dye färgningar, t-shirten har varit med om det mesta. Nu när det stickade, under det senaste året, har ökat så enormt i popularitet, är det hög tid med en stickad version.


Lynn stickas från ärm till ärm och är här gjord med lodräta ränder. Men den kan också stickas enfärgad, så att den enkelt kan kombineras med det mesta i garderoben.

Även om t-shirten är stickad, fungerar den alldeles utmärkt på sommaren. Den är stickad i New Arezzo, ett blandgarn bestående av bambu, lin och bomullsfibrer, som håller dig sval i det varma vädret.

Jag har redan några färgkombinationer i tankarna. Jag tror att jag vill göra den i fina orange nyanser som Rusty Orange (1340) och Dark Orange (1448). Perfekt till sommaren.

Ska nyckelbenen ha mer luft kan du fundera på den asymmetriska Elin toppen eller Barbara toppen med en vacker halsringning och en smart resår i nederkant på toppen som ger lite volym och rörelse.


Du kan välja fritt mellan Lynn, Elin och Barbara (eller göra alla tre 😉) redan nu. De finns redo att hämta på vår hemsida 🎉

Psst... det är ännu fler mönster på gång

Du har nu bara sett ett urval av kollektionen. Flera vackra plagg kommer att läggas till under våren.

Det finns massor att sätta igång med, och nog för att göra en hel outfit.

 

“Det är första gången vi står med en samlad kollektion, och vi har fått ihop många vackra plagg som passar fint ihop, och kan kombineras på flera sätt med varandra,” berättar Gea, vår duktiga fotograf, som står bakom bilderna av den nya kollektionen.


Så, vill du gärna gå hela vägen med en helt hemstickad outfit, kan du utan vidare göra det med denna kollektion. Du kan t.ex. matcha Elin- eller Barbara-toppen med Laudy-kjolen 🤩

Ska kollektionen hitta hem till din garderob?

Du kan sätta igång helt gratis. Mönstren kan laddas ner, utan kostnad, direkt från vår hemsida.

Har du lust, så är du mer än välkommen att dela bilder av ditt projekt med oss på vår hemsida. Vi blir alltid SÅ glada av att se mönstren få liv 😍 Du delar din bild genom att leta fram sidan med mönstret, t.ex. Barbara-toppen, och klicka på  “bildgalleri”.


Vad skulle du vilja se mer av i nästa kollektion? Fler klänningar, en speciell stil eller kanske några speciella material? Berätta för oss om dina idéer i kommentarsfältet här under 👇


 

SPARA 53%

Twister Solid - Hobbii

55% Bomull, 45% Akryl

47 kr  100 kr

Symfonie Utbytbara ändstickor - Starter set stl. 3-4mm - KnitPro

Ett helt idealt starter set från KnitPro som lämpar sig till alla stickningsentusiaster - nybörjare som erfaren.

459 kr Slutsåld
SPARA 43%

Twister - Hobbii

55% Bomull, 45% Akryl

169 kr  299 kr