Dags att piffa upp garderoben med nya livliga färger? Hitta inspiration här och sätt i gång att skapa kläder och tillbehör i årets färghits 2021!

Klädmoden vi ser omkring oss på stan kommer som oftast från de stora modehus som skapar trender på catwalken. Klädsnitt, material och speciellt färger smyger sig in i butikerna och blir snabbt klädmode i vårt samhälle. I år har jag hållit ett öga på catwalken och har sett några färgtendenser som jag tror kommer bli färgpaletten nästa säsong.

Gula och orange nyanser

Gul och orange ses ofta på sommaren – inget nytt i det. Det speciella i år är nyanserna. I vanliga fall är det pastellfärgerna som blir moderna när solen tittar fram, men nu bjuder 2021 på kraftigare färgvarianter. 

Tänk på solnedgångens varma klara gula färger. Det finns ingen orsak att vara rädd för skarpare färger. De går jättebra ihop med vita t-shirts och jeans för en balanserad look som även funkar bra när det är gråväder ute. 

Den fina Ada Sommartopp stickas tex. i Twister Solid, ett snyggt garn av bomull och akryl som ger ett skönt och lätt resultat. Här ses den i färgen Dusty Rose (110) men kan även stickas i de nya trendiga färger Pineapple (152) eller Tangerine (151) 🍊

Tycker du ändå att det är lite väl vågat för din smak, kan du även använda brända nyanser av gul och orange, tex. currygult och rostfärgat. De mörkare nyanser funkar jättebra till en fin sommarkväll där skymningen ger det där mjuka dämpade ljuset. Du kan även sätta ihop nyanserna med mörkare färger när hösten knackar på (förhoppningsvist om lång tid) 🌞

Tröjan Yrsa är perfekta vad både färg och material angår. Tröjan stickas nämligen med Kid Silk i färg 13Den här garnvariant är ganska fluffig och varma utan att det blir för tungt att ha på sig. 


Till virkentusiasten har jag letat fram en av mina egna favoriter: Colour Block T-shirten. T-shirten består av fler olika färger och ger möjlighet att leka med färgerna precis som man vill och anpassa dem till sin egen personliga stil. Jag är tokig i ombre-effekten där man med samma färg i olika nyanser skapar mjuka färgskiftningar. Du kan även kasta dig ut i colour blocking genom att använda kontrastfärger som tex. blått och orange.


Colour Block T-shirten på bilden ovan virkas med Cotton Kings Pull Skein Cotton i färgerna White (01), Grey (05), og Red (10) men kan även virkas i Rainbow Cotton 8/4, som finns att köpa i 100 olika färger 🌈 Till höger om t-shirten ser du Rainbow Cotton 8/4 nystan i färgerna: Yellow (054), Egg Yolk (090), Orange (057) och Burnt Orange (066)

Mintgrön

Okej, lite pastellfärgat måste ju ändå finnas i år också. Mintgrönt helt exakt. Allt från snygga västar till tröjor och luftiga sommarblusar. Jag förutser att den mintgröna färgen kommer att bli jättepopulär i år! Pastellfärger kombineras oftast med andra pastellfärger men väljer du en mer dämpad dammig ljusgrön nyans kan du lätt kombinera den med vit, beige eller svart. 

Älskar du att virka hålmönster är kanske Fresh Hoodie-mönstret något för dig. Den är snygg över bikinitoppen när du ska gå till och från stranden eller kanske över en topp. 

På bilden nedan ser du den virkat med Rainbow Cotton 8/6 i färgen Pastel Mint (025). Du kan även virka den med Baby Cotton Organic Midi, som finns att köpa i lite mer dämpade nyanser: Mint (09) och Eucalyptus (10).

Tycker du även om att sticka är Willa sweateren ett bra val. Den stickas nämligen med det lätta Mohair Delight garnet som finns i många färgvarianter:


Metall

Glittriga sandaler, väskor och jackor med metallspännen. Glansig och glittrig effekt får vi mycket mer av i 2021. Och du kan lätt sticka och virka mer av allt det glittriga!

Här är Metallico det perfekta valet. Metallicos “hjärta” består av sammetsliknande polyamidband omslutet av en mix av merinoull och akryl. Kombinationen ger ett mjukt och varmt garn med en vacker lyster. Metallico passar därför bäst till kyliga dagar eller om det stickas/virkas mycket löst.

Du kan även bifoga lite glitter Diablo Glitter. Garnet har samma vackra struktur som Diablo men med metallisk tråd som glittrar i ljuset.

 

TIP: Har du förälskat dig i tröjorna Sadie og Yrsa kan du även använda Diablo Glitter till dem.

 

Vill du helst gärna själv sätta ihop dina nyanser kan du kombinera en tråd Glitter Deluxe med ditt favoritgarn. Glitter Deluxe finns i flera olika färger och du kan uppnå precis den effekt du önskar ✨

Nedan ser du Glitter Deluxe ihop med Soft Bamboo Double 👇TIP: Naturfiber som tex. Bambu lämpar sig för varmt väder som kräver plagg med bra andningsförmåga. Läs mer om perfekta sommargarner här: Så hittar du rätt garn till dina stickade och virkade sommarprojekt.

 

I vilka färger vill du helst sticka eller virka? Berätta gärna i kommentarerna 👇


 

SPARA 49%

Diablo Glitter - Hobbii

37% Akryl, 31% Polyamid, 28% Mohair, 4% Polyester

33 kr.  65 kr.

Glitter Deluxe 100g - Go Handmade

100% Polyester

239 kr.