I samarbete med WWF-Danmark och stickdesigner Laura Dalgaard har vi skapat en superfräck tigerdesign. Köp mönstret och ge ditt stöd till WWF-Danmark – och sticka den ikoniska tigern till dig själv, din vän, ditt barn eller din mormor.


Nu kan du vara med och göra skillnad för vilda tigrar genom at ta fram dina stickor – ja, du läste helt rätt! Är det inte bara vilt fantastiskt? 🐯

Tillsammans med WWF-Danmark och stickdesigner Laura Dalgaard har vi nämligen skapat en design där du när du köper mönstret, ger ditt stöd till WWF-Danmark arbete med vilda tigrar.

Den nya designen är en tröja i Evergreen med ett stort ikoniskt tigermotiv. Mönstret finns att köpa för både vuxna (XS-4XL) och för barn (2-12 år). Alla intjänade pengar från försäljning av mönstret går oavkortat till WWF-Danmarks arbete för de vilda tigrar.

Köp mönstret och ge ditt stöd till de vilda tigrar.

Tigern är hotad

Tyvärr är det så att den vilda tigerbestånden är hotad. För 100 år sedan fanns omkring 100,000 vilda tigrar på jorden. I 2010 minskades antalet till endast 3,200 tigrar.

WWF-Danmark arbetar målriktat för att rädda tigern. Men på trots av ihärdiga insatser och en försiktig framgång i tigerbestånden under de senare åren, är tigern fortfarande hotad. Den saknar vild natur att leva i och jagas av tjuvjägare som har satt ut miljontals fällor i Sydostasiens skogar. Fällorna fångar inte bara tigrar men även många andra av skogens vilda djur bland annat elefanter och apor. De här fällorna är ett generellt hot mot jordens biodiversitet.

WWF-Danmark står bakom en rad tigerprogram i de 13 länder där tigern lever eller har levt. De skickar ut skogsvaktpatruller för att ta bort fällor och stoppa tjuvjägare. Dessutom skyddar de naturen och tigerns bytesdjur som också är en viktig faktor för tigerns överlevnad.


👆Köp tigerdesignen i både vuxen och barnstorlek. Hitta designen här.

Ikoniskt tigermotiv av Laura Dalgaard

Bakom den vackra tigerdesignen står stickdesignern Laura Dalgaard, känd för hennes unika stickuniversum med fräcka statement-plagg i unika färgkombinationer.

Vi har pratat med henne om hennes tankar om samarbetet:

“Sedan jag var liten har naturen varit viktig för mig, speciellt djuren, och jag tycker att vi alla har ett ansvar att ta hand om vår natur och skydda den. Att kunna bidra genom att skapa ett uttryck och lite uppmärksamhet genom min tigerdesign är det minsta jag kan göra för att skapa förändring i världen.”

Det var viktigt för Laura Dalgaard at tigern representerades som ett majestätiskt djur, förklarar hon:

“Då jag skulle designa tigertröjan i samarbete med WWF-Danmark och Hobbii var det viktigt för mig att det skulle vara en tiger som också liknar en tiger. Det skulle alltså inte vara en naiv och tokig tiger, men se ut som det stolta djur en tiger är.”

Läs hela intervjun där Laura Dalgaard berättar om sitt stickuniversum, designprocesser och tankar om tigerdesignen här.

Sticka en tiger med intarsia i dina favoritfärger

Tigertröjan stickas i Evergreen garnet som består av ekologisk merinoull och är GOTS-certifierat, en internationell standard för miljömässig och socialt ansvarig tillverkning av ekologisk textil. Med andra ord ett underbart garn som vi tycker väldigt mycket om. Läs mer om det fantastiska Evergreen garnet här.

Laura Dalgaard har designat tigertröjan i fyra olika färgkombinationer. Du kan såklart välja att sticka din tiger i helt andra färger. Endast fantasin sätter gränserna!


👆 Sticka din tiger i precis de färgerna du vill ha. Observera hur tigern får olika uttryck med olika färgkombinationer.

Mönstret innehåller teknikerna intarsia och maskstygn för att skapa det vackra tigermotivet. Därför riktar mönstret sig till den mer erfarne stickentusiasten.

Känner du inte till intarsia? Eller behöver du uppdatera hur man broderar maskstygn på stickat? Följ våra guides på bloggen: 

Intarsia: Lär dig sticka gobelängstickning (intarsia) via video

Maskstygn: Video: Brodera fina motiv med maskstygn

Nu är det din tur! Plocka fram stickorna, köp designen och sticka den vackra stolta tigern 🐯