Text av Madeline från @ofbooksandhooks 

Jag hade överhuvudtaget inte skänkt det en tanke, att virka min egen brudklänning, innan min kommande svärmor frågade mig om det. Det var bara en allmän fråga, men av en eller annan anledning tog jag det verkligen seriöst. Under den påföljande veckan övertalade jag mig själv, att det var det bästa beslutet i hela världen, att virka min egen brudklänning. 

Jag överbevisade mig själv om att det fanns flera bra anledningar till, varför det skulle vara ett magiskt beslut. För det första, ingen från min familj kunde komma till bröllopet då det skulle hållas i England, och COVID-19 satte stopp för dem i USA. Att ha en hemgjord klänning skulle vara något helt speciellt, och skulle tillföra lite flärd till ett bröllop som redan kändes halvtomt utan mina kära hos mig. 

För det andra, jag är lång. Så skräddarsydda kläder verkar nästan alltid som en bättre idé än att köpa från en vanlig butik. Jag behöver inte fundera på om klänningen är tillräckligt lång när det är jag och min virknål som styr längden. Det verkade som en riktigt bra lösning på alla mina problem.  

Det visar sig dock, att det kanske inte var den allra bästa idén att planera för att virka min egen klänning – men vi har inte alls hunnit till den delen av historien ännu.

Först, låt oss prata om vad jag faktiskt planerade att göra.


Mönstret

Jag kontaktade Hailey nästan direkt efter att jag hade sett Due Klänningen (the Dove Dress) på hennes Instagram flöde. Det verkade bara som att den hade den perfekta mixen av elegans och drapering men ändå enkel. Precis så som jag ville att min klänning skulle vara. 

Jag tog kontakt och berättade för Hailey att jag skulle gifta mig, och att jag skulle älska att få använda hennes mönster till min klänning. 

Hon är en fantastisk människa och designer, och hon var så snäll och sa ja, och gav mig sitt ännu inte utgivna mönster! (Vilket du förresten, om du inte har köpt det ännu, kan få fatt i här).


Hailey älskar att arbeta med mönster som kan anpassas. Du behöver inte vara rädd om du är nybörjare – det är faktiskt enklare då! Den är helt baserad på dina egna mått, och det är en del av magin. Du behöver inte tänka på storleken överhuvudtaget, eller sätta dig själv i en box. Att göra denna klänning känns verkligen som att göra något unikt, bara för dig! Och det är, för att det är precis så det är! 

Enkelheten och skönheten i maskorna, så väl som möjligheterna för anpassning, charmade mig verkligen då jag gjorde klänningen. Jag känner att jag kunde få ut 100+ olika kombinationer av mönstret och aldrig få slut på idéer. Du kan till och med göra den till en fin tröja om du vill! Möjligheterna är oändliga! 

Vilket nog var orsaken till att jag hade så svårt att välja…

Garnet

Ett så vackert och personligt mönster som detta, förtjänar det perfekta garnet. Jag visste att jag ville ha en silkesaktig textur som kunde drapera. 

Virkade saker är vackra, men de kan, till tider, gärna bli lite tjockare och mer robusta än stickat, speciellt om du inte använder en tunnare typ av garn.


Därför behövde jag några fibrer som kunde ge ett elegant uttryck, så att jag kunde ”dressa” upp det på min stora dag. 

Det tog inte lång tid innan jag hade bestämt mig för att jag ville använda Go Handmade Tencel Bamboo Double garn.

Kombinationen av fibrer skulle utan tvekan ge mig den perfekta, luftiga känslan med vackert fall, som jag var ute efter, speciellt i kjolen. Kombinerat med en mjuk och silkesaktig textur, så visste jag, att det skulle vara ett bra val. 

Men färgen?! Åh, jag kände mig för ett ögonblick helt borttappad. Jag var, bokstavligt talat, ”förälskad” i ända färg, och jag var inte säker på vilken färg som skulle passa bäst till den look jag önskade. Men det var något med salvien, som jag inte kunde skaka bort, och till sist valde jag att följa mitt hjärta! 


Och, jösses, så glad jag är för att jag gjorde det! För det blev ännu bättre än vad jag kunde föreställa mig.


Resultatet 

Om jag skulle beskriva den stämning vi ville ha på vårt bröllop med ett ord, då skulle det vara: enkelt. Vi ville att allting skulle vara så stressfritt och trevligt som möjligt. 

Vi hade nog med stress med min familj som inte kunde närvara, COVID och visa. Men det som skulle stå i centrum denna dag, var vi. 

Det är därför denna klänning var helt perfekt för detta tillfälle. Den var fri från krusiduller och fick mig att känna mig lika magisk som vår omgivning! 


Go Handmade Tencel Bamboo Double garnet var PERFEKT! Otroligt lätt och luftigt och fallet på klänningen var perfekt – jag kunde verkligen inte ha bett om ett lyxigare garn för att bringa liv I min vision. Jag har dessutom sådan tur att jag har några rester kvar, som jag längtar efter att få använda! 


---

Madeline från @ofbooksandhooks är en hantverks designer, som älskar att kombinera sina två passioner: virkning och böcker! Du kan se hennes senaste verk här på Instagram, och hitta hennes mönster på Etsy

 

Tencel Bamboo Double - Go Handmade

40% Lyocell, 60% Bambu

59 kr.