Se alla erbjudanden här!   🎉 GARNFESTIVAL 🎉   Spara upp till 62%

Go Handmade

Tencel Bamboo Double

Fine 40% Lyocell, 60% Viskos av Bambu

Spara 11 kr 48 kr 59 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Tillverkare::
  Go Handmade
 • Innehåll:
  40% Lyocell, 60% Viskos av Bambu
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  130 m
 • Garngrupp:
  Fine
 • Rekommenderade stickor:
  3 - 4 mm
 • Stickfasthet:
  28 maskor = 10 cm
 • Tvättanvisning:
  Maskintvätt 40 ºC / Får inte torktumlas / Torkas plant
 • Hashtag:
  #hobbiitencelbamboodouble

Tencel Bamboo Double är ett delikat och mjukt garn, med en sidenaktig lyster.
Garnet är superläckert och känns skönt i händerna, när det stickas och virkas.
Garnet är dessutom stark och håller formen.

Tencel Bamboo Double består av 9 trådar, som var för sig består av 2 trådar – d.v.s. totalt 18 trådar. Detta kan jämföras med dennes ännu finare systergarn Tencel Bamboo Fine, som totalt består av 12 trådar.

Info om materialet 'Tencel':

Vad är det?
Tencel är ett organiskt hållbart naturmaterial som är tillverkat av träflis, främst från bok och eukalyptus. Träet är FSC certifierat och kommer från naturlig gallring av skogar och rester av annan träproduktion.

Tencel är det mest hållbara materialet, tillverkat med ypperlig miljöhänsyn.

Det unika med Tencel.
Sammanslagningen av fibrerna från bok och eukalyptus gör att Tencel materialet är riktigt skönt mot huden. Fibrernas släta struktur gör att garnet är mjukare än silke och slätare för huden än ull och bomull, och det har dessutom en superbra absorptionsförmåga.

Tråden kan på några ställen vara lite lösare spunnen men det är en naturlig del av trådens karaktär. Det färdiga resultatet blir otroligt läckert.

Barnen kommer att älska Tencel Bamboo garnet!
Det blir svårt att hitta ett annat garn som är så skonsamt och lent mot huden som Tencel Bamboo garnet – Barnen kommer garanterat att bli entusiastiska över känslan mot huden.

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (2)

Malin

Ett av de mysigaste garner jag virkat med! Under starten av projektet hände det ibland att trådarna gled så jag tappade fäste och att det delade på sig så att jag inte fick med mig alla 18 trådar och fick repa up en maska eller två. Men när jag kommit en liten bit så jag hade ett arbete att hålla i så gick det av bara farten!
Jag har gjort några dregglisar till bebisar och jämfört med de jag brukar göra i bomull så ligger dessa mycket skönare runt halsen då hela alstret blir mer följsamt.
Använde virknål 2,5.


Sofia

Jättefint garn med lite glans och underbart fall, passar fantastiskt till att göra kläder med. Mjukt och skönt. Har inte haft problem med att garnet delat sig, men jag virkar och tror att om man använder en trubbigare virknål så är det inga problem.


Franziska

ett vackert garn, det är mjukt som >silke och glänser fint. Det enda negativa är att du måste vara försiktig med smycken och även när du virkar, eftersom trådarna ibland kan bli lite skadade om du fastnar någonstans.


Sara

Dessa garn har jag testat i flertalet färger till många av mina produkter och de är underbara på flera sätt! De är mjuka och perfekta komplement till andra garn samt att lystern ger en lyxig känsla.


Neda

En aning svårare att virka med till en början, då jag upplevde att nålen gled in mellan trådarna och garnet delade på sig; det blev dock betydligt lättare efter en stund. Tunnare än jag hade trott, så fick lägga ihop 2 nystan och virka med dubbel tråd (funkar jättebra!) för att få till önskad tjocklek till toppen jag håller på att virka. Annars MYCKET trevligt och mjukt garn!


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn