Om du har virkat ett tag har du alldeles säkert sett uttrycket ''magisk ring'' i ett mönster. Det är en virkteknik, du kommer få svårt att undvika om du vill virka annat än filtar och disktrasor ;-) Du använder dan magiska ringen när du virkar till exempel korgar eller nallar. En magisk ring kan vara svår att få kläm på, då den kräver övning och du ska hålla tungan rakt i mun. Det tog mig ett tag att få kläm på tekniken och jag kan fortfarande uppleva problem om det är ett tag sen jag gjorde en sist.

Jag har gjort en liten steg för steg guide, så du själv kan bli en mästare på att virka en magisk ring ;-)


Börja med en ögla, där trådänden ligger nederst (den änden som inte är i nystanet) 

Ta din nål in i öglan och gå under den nedersta tråden - ta härefter tag i den översta tråden från samma vinkel som nålen på bild 1 visar. Dra den med tillbaka genom den stora öglan.

Slå garnet om nålen och dra det genom den lilla öglan som du har på nålen. 

Du har nu gjort den magiska ringen där du har en luftmaska. 

De flesta mönster kräver 4 eller 6 fastmasker i den magiska ringen – gör fastmasker som vanligt, dock runt den stora öglan (bägge trådar)

Dra härefter i trådänden för att strama öglan, och därmed samlar du de 6 fastmaskorna till en liten ring - du kan avsluta varvet med att göra en smygmaska i den första fastmaskan.

Är det för krångligt med magisk ring?

Om du tycker det är krångligt med magisk ring, kan du vara helt lugn, för det finns en annan metod. Med den gör man 4 luftmaskor och samlar dem med en smygmaska – och gör därmed en ring. Det kan vara svårt att få hålet helt stängd som med en magisk ring, men det går hur bra som helst att använda som ett alternativ – speciellt om du ska göra korgar. Men små figurer som t ex nallar är det viktigt att det inte finns några öppningar som fyllningen kan komma igenom.

Gör 4 luftmaskor

Fäst ihop dem med en smygmaska i 1:a luftmaskan 

Gör 8 fastmaskor direkt i luftmaskans hål (hålet mellan de 4 luftmaskor) - du har nu början på en ring helt utan att använda dig av magisk ring tekniken.
Jag hoppas att min lilla guide har varit till hjälp och att du nu känner mod på att bli en mästare i att göra magiska ringar ;-)  

Bästa hälsningar
Josefine, Hobbii

SPARA 11%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

16 kr  18 kr