Älskar du också bomullsgarn? Då ska du bara läsa vidare. Jag själv är helt galen i att virka med bomullsgarn eftersom det är lätt att arbeta med, finns i många sköna färger och kan användas till de flesta projekt. Om jag fortfarande inte har övertalat dig om att bomullsgarn är fantastiskt, så ger jag dig här 4 goda anledningar till att börja använda bomullsgarn.

1. Använd bomullsgarn till alla slags projekt

När jag tänker på bomullsgarn, så tänker jag alltid på ett garn som är enormt användbart till riktigt många olika projekt. Det är ett garn som de flesta av oss kan använda eftersom det är enkelt att jobba med och lämpar sig bra till både nybörjare och mer rutinerade inom virkning och stickning.

Jag tror helt enkelt att anledningen till att bomullsgarn är så populärt, är för att det både kan användas till vinter- och sommarprojekt, i och med att det är ett fuktabsorberande garn. Men det som de flesta av oss använder det till är disktrasor, diskhanddukar, handdukar eller små djur och andra figurer. Du kan läsa mitt tidigare blogginlägg, där jag ger dig 5 goda anledningar till att göra dina egna disktrasor.
2. Robust och slitstarkt

En annan god anledning till att använda bomullsgarn är att det är ett slitstarkt garn - dess styrka slås nämligen bara av mycket få andra syntetiska fibrer. Utöver detta kan det också efterbehandlas, vilket gör att det får en mindre tendens att rulla sig som ju också är en fantastisk egenskap om man planerar att virka eller sticka kläder. Den höga slitstyrkan gör också att det, som tidigare nämnt, är mycket användbart för att göra både disktrasor och handdukar i. Du hittar flera olika mönster på härliga disktrasor här.

3. Hög kvalitet - lågt pris

De flesta bomullsgarner säljs till ett riktigt fint pris samtidigt som kvaliteten ligger i topp. Det är dock olika faktorer som spelar in när man ska värdera bomullens kvalitet såsom färg, renhetsgrad och fiberlängd. Hos Hobbii är kvaliteten alltid på topp, och du kan därför hitta bomullsgarner till alla slags projekt. Om du till exempel har planer på att virka eller sticka disktrasor, diskhanddukar, handdukar eller små figurer kan du med fördel använda Hobbiis eget garn Rainbow, Mayflower Cotton 8/4 Junior eller Organic ekologisk 8/4 bomull från Mayflower.
4. Bomullsgarn är naturligt

Den sista och kanske bästa anledningen till att välja att jobba med bomullsgarn är att det är ett naturmaterial och 100 % organiskt. Det kommer från bomullsplantan och består av fibrer från plantan. Så om du inte är så mycket för konstgjort framställda garner, så är bomullsgarnet helt klart något för dig. Man kan dock också få bomullsgarnet som blandningsgarn. Här kommer du ofta hitta det tillsammans med ull, bambu eller polyamid vilket kan hjälpa till att göra bomullsgarnet ännu mer slitstarkt än det redan är. Hos Hobbii hittar du flera olika blandningsgarner som till exempel Elise från Järbo, Arezzo Lin från Hjertegarn eller Ribbon från Mayflower.

Gratis mönster hos Hobbii

Hos Hobbii Design hittar du många olika gratis mönster med bomullsgarn. Jag vågar nästan lova att det finns något för allas smak. Se dem alla här


SPARA 39%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

14 kr.  23 kr.
SPARA 7%

Cotton 8/4 Junior - Mayflower

100% Bomull

14 kr.  15 kr.