Topbar
Spara upp till 60% • Fynda! Klicka här >>

Hobbii

Baby Cotton Organic Midi

Fine 100% Egyptisk Bomull

Spara 27 kr 27 kr 54 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Rea
 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% Egyptisk Bomull
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  105 m
 • Garngrupp:
  Fine
 • Rekommenderade stickor:
  3,5 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 22 m x 29 v
 • Rekommenderad virknål:
  4,5 mm
 • Virkfasthet:
  10 x 10 cm = 15 m x 20 v
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 40ºC / Vit 95ºC / Får inte torktumlas / Kan strykas vid låg temperatur
 • Hashtag:
  #hobbiibabycottonorganicmidi

Baby Cotton Organic Midi är vårt läckra GOTS-märkta Baby Cotton, bare i en lite tjockare utgåva. Midi motsvarar en 8/6 bomull, alltså en riktigt bra, allsidig tjocklek, som kan virkas eller stickas på 3,5-4 mm.  

Hobbii Baby Cotton Organic serien består av en 100% ren, härlig bomullskvalitet i absolut toppklass. Den är spunnen av de finaste egyptiska bomullsfibrerna, den är miljövänligt producerad bara för Hobbii och den är vegansk.

Av alla bomullstyper, hör den egyptiska bomullen till den mest exklusiva kategorin. Den är känd för att vara extra slitstark, mjuk och med en fantastisk hållbarhet. De lång exklusiva bomullsfibrerna är extra lyxiga, och används till de finaste bomullsprodukter världen över.

Den ekologiska bomullen i Baby Cotton Organic Midi är odlad med omsorg, och blir enbart handplockad under skörd. Därmed kan man skörda på helt rätt tidpunkt, när plantan är mogen och har fått tid att utvecklas optimalt.

Den omsorgsfulla plockningen betyder dessutom att fibrerna bevarar sin fyllighet, spänst och längd. Det har resulterat i ett av de läckraste bomullsgarner vi haft på länge.

P.S. Letar du efter ett bomullsgarn, som inte är infärgat, hittar du det i färg 15, som är helt rå, naturlig och ofärgad. Vänligen var uppmärksam på att nyansen kan variera mer än vanligt från parti till parti.

Hela Baby Cotton Organic serien är självklart GOTS certifierad (Nr. ICEA-TX-273) och är därmed en garanti för att garnet är producerat med omtanke om och respekt för miljön - helt utan användning av kemiska pesticider och konstgödning mm. 

Om GOTS:
GOTS certifiering är en internationellt erkänd standard, som används till miljömässig och socialt ansvarig produktion av ekologiska textilier. Det betyder mycket höga krav på alla led i distributionskedjan, helt från råvaran som skördas, till du har en färdig produkt på stickorna. Du kan läsa mer om GOTS certifiering här: https://www.global-standard.org/

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (5)

Anna

Ett av de allra bästa garnen till amigurumi, särskilt om leksaken ska tåla mycket kärlek och tuffa tag. Lätt att virka med och ett tryggt val. Högre pris såklart, men värt det. Underbara lugna färger. Trist att 8/6 nu försvinner. Har haft stor nytta av detta lite grövre bomullsgarn.


Mia

Väldigt bra garn, lagom tjocklek och mjukt så det passar bra till babykläder. Jag gjorde en filt som uppskattades. Bra kvalitet, den har tvättats flera gånger och är lika fin.


Maria

Jag virkade en babyfilt av det här garnet till en kollega som nyss fått barn, garnet var lättarbetat, starkt och smidigt att arbeta med.


Emilia

Mjukt och skönt garn. Perfekt till virkad filt som jag gjorde med detta garn. Lite grövre garn som gjorde att filten kändes mer rejäl.


Eva

Fantastiskt garn. Otroligt mjukt och bra kvalitet. Färgerna är underbara. Mycket mjuka färger. Virkar babyfilt med nål nr 4.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn