Topbar
Spara upp till 60% • Fynda! Klicka här >>

Hobbii

Baby Cotton Organic

Super Fine 100% Egyptisk Bomull

Spara 54 kr 54 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% Egyptisk Bomull
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  170 m
 • Garngrupp:
  Super Fine
 • Rekommenderade stickor:
  3 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 27 m x 36 v
 • Rekommenderad virknål:
  4 mm
 • Virkfasthet:
  10 x 10 Cm = 19 m x 25 v
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 40ºC / Vit 95ºC / Får inte torktumlas / Kan strykas vid låg temperatur
 • Hashtag:
  #hobbiibabycotton

Vi är enormt stolta över vårt GOTS märkta Baby Cotton, som består av 100% ren, härlig bomull i absolut världsklass. Den är spunnen av de finaste egyptiska bomullsfibrerna, den är miljövänligt producerad bara för Hobbii och den är vegansk.

Av alla bomullstyper, hör egyptisk bomull till i den exklusiva klassen. Den är berömd för att vara slitstark, mjuk och med en fantastisk hållbarhet. De långa exklusiva bomullsfibrerna är extra luxuösa, och används till de finaste bomullsprodukter världen över.

Den ekologiska bomullen i Baby Cotton är odlad med omsorg, och blir uteslutande handplockad under skörd. Därmed kan man skörda på precis rätt tidpunkt, då plantan är mogen och har fått tid till att utvecklas optimalt.

Den skonsamma plockningen betyder också att fibrerna bevara sin fyllighet, spänstighet och längd. Det har resulterat i ett av de läckraste bomullsgarner som vi någon gång haft händerna i.

P.S. Letar du efter ett bomullsgarn som inte är infärgat, hittar du det i vårt Baby Cotton 15, som är helt naturligt och ofärgat. Var bara uppmärksam på att nyanserna kan variera mer än vanligt från lot till lot.

Baby Cotton är självklart GOTS certifierat (Nr. ICEA-TX-273) och är därmed din garanti för att garnet är producerat med omtanke och respekt för miljön - utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel mm. 

Om GOTS:
GOTS certifiering är en internationellt erkänd standard, som används till miljömässig och socialt ansvarig produktion av ekologiska textilier. Det betyder mycket höga krav på alla led i distributionskedjan, helt från råvaran som skördas, till du har en färdig produkt på stickorna. Du kan läsa mer om GOTS certifiering här: https://www.global-standard.org/

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (281)

Zende

Underbart bomullsgarn - det mjukaste och bästa jag använt! Färgen har hållit flera tvättar, jag har torktumlat min tröja, och den ser ny ut varje tvätt. Det är ett bomullsgarn som verkligen känns lyxigt och är värt de extra kronorna!

Enda negativa var att jag fick ett nystan som hade tre(!) knutar i sig. Har aldrig råkat ut för det, men hänvisar till otur snarare än något som alltid gäller.

Rekommenderar verkligen det här bomullsgarnet - man blir sugen på att ha på sig det!


Ronja

Härligt garn och var väldigt lätta för en nybörjare som mig att virka figurer till kommande dotterns barnvagnsmobil, har redan börjat spana på nya färger av detta garn till nästa projekt.


Solveig

Trevligt garn att sticka i, stickade Hobby Designs Symphony Cardigan, se mitt resultat en bild under det mönstret. Gillar att garnet är ett Organic garn. Mjukt och skönt resultat.


Anna

Bästa garnet som Hobbii säljer. Underbar kvalitet, vackra färger, tryggt att använda till allt man virkar och stickar till en ny liten baby. Har bara lovord för Baby Cotton.


Rosmari

Väldigt mjukt och lättarbetat garn, perfekt till bäbisfiltar. Blir lätt en favorit. Jag rekommenderar detta garn om du vill ha ett bomullsgarn som är mjukt och smidigt.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn