FRI FRAKT! 🚚 Spara upp till 60% • Fynda! Köp här >>

Hobbii

Baby Cotton Organic Mercerized

Super Fine 100% Egyptisk Bomull

Spara 50% Gratis frakt
Spara 37 kr 37 kr 74 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 0 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Garnutförsäljning
 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% Egyptisk Bomull
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  170 m
 • Garngrupp:
  Super Fine
 • Rekommenderade stickor:
  3 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 27 m x 36 v
 • Rekommenderad virknål:
  4 mm
 • Virkfasthet:
  10 x 10 Cm = 19 m x 25 v
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 40ºC / Vit 95ºC / Får inte torktumlas / Kan strykas vid låg temperatur
 • Hashtag:
  #hobbiibabycottonorganicmercerized

Baby Cotton Organic Mercerized är en superstark, mer glansig version av vår ekologiska superstjärna; Baby Cotton.

Mercerisering gör bomullsgarn blankt och glansigt, det håller formen och krymper inte efter tvätt. Garnet blir extremt slitstarkt och mer motståndskraftigt mot mögel. Färgernas underbara djup är också karakteristiskt för merceriserad bomull. Eftersom fibrerna kan absorbera mer färgämne blir resultatet mycket starka och hållbara färger.

Hela sortimentet av Hobbii Baby Cotton är spunnet av långa flexibla fibrer från den finaste egyptiska bomullen, och den är dessutom vegansk. Men denna merceriserade variant är dock något utöver det vanliga!

Mercerisering utförs i en komplex process bl.a. med ett bad i en stark bas. Men Baby Cotton Organic Mercerized produceras på ett nytt, mer hållbart sätt än den traditionella processen. På specialiserade anläggningar extraheras återvinningsbart alkali från gamla batterier och detta återvinns till mercerisering av vår Baby Cotton. På detta sätt återanvänds värdefulla råvaror på ett nytt och fördelaktigt sätt.

Hela processen är godkänd, kontrollerad och uppfyller alla sociala, miljömässiga kvalitetskrav som ställs för att uppnå GOTS-certifieringen (Nr. ICEA-TX-273). Det är den högsta standarden som kan uppnås vid produktion av ekologiska textilier.

Om GOTS:
GOTS certifiering är en internationellt erkänd standard, som används till miljömässig och socialt ansvarig produktion av ekologiska textilier. Det betyder mycket höga krav på alla led i distributionskedjan, helt från råvaran som skördas, till du har en färdig produkt på stickorna. Du kan läsa mer om GOTS certifiering här: https://www.global-standard.org/

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (271)

Sara Aurora

Jättevackert, mjukt och härligt eko-garn! Färgerna är väldigt fina och går fint att kombinera med varandra.


Gloria

Trodde först att jag hade fått fel garn. Jag blev förvånad utan tvekan. Jag är nybörjare med att virka så all info om garnet lät bra, kanske lite för bra. Men nu när jag fått min beställning (tog 2-3 dagar vilket är bra) så förstår jag vad dom menar.
Tycker att det är lite vilseledande, garnet är väldigt litet i sin tråd och en virknål 4 förstår jag inte hur de skulle funka och att man får ett så bra resultat som möjligt.
Färgen är det inget fel på, beställde vit (01) och den är helt klart vit. Jämförde med ett annat garn som va cream white och det är helt klart skillnad.
Utöver de är det inget fel på garnet. Får tänka om och göra något annat av garnet!


Malin

Beställde vit men den är inte alls vit utan ecuru/beige. Rekommenderad virknål 4 mm. Det stämmer inte heller, 2 eller 2.5 om det ska bli bra! Så mycket besviken när garnbeskrivningen inte är korrekt Får köpa nytt garn i rätt färg och rätt tjocklek.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn