1. Vad är en CAL?

CAL betyder "crochet along", det är ett gemenskaps-baserat koncept där en grupp virk-entusiaster följer samma virkmönster på samma gång. Idén är att man avslöjar delar av mönstret varje vecka (eller månad). På detta viset virkar deltagarna samma del på samma gång och kan därför hjälpa varandra – och se fram mot nästa del tillsammans.

Det finns fler olika sorters CAL's, tex.:

Mystery CAL – där man inte vet vad man virkar förrän projektet är klart.
Vanlig CAL (som denna) – där man på förhand vet vilket projekt man virkar och i stora drag vet hur det kommer se ut. 


2. Deltagning

Hur deltar jag i denna CAL?

Du kan anmäla dig till CAL via länken här – skriv endast ditt namn och e-postadress, skicka, och du är anmäld :)
Vi rekommenderar även att du anmäler dig till CAL's Facebook-event. Här kan du ställa frågor, visa bilder av din filt och delta i snacken om CAL. Du kan anmäla dig till Facebook-eventen här.

Så nu är det bara att vänta till 3 februari där du kommer motta instruktioner till första del av Wonderland Wrap filten.

Kan jag delta utan en Facebookprofil?
Javisst kan du delta i CAL'en utan en Facebookprofil! Du ska bara skriva upp dig här. Tyvärr kan du då inte vara med i vår Facebook-event.

Vem kan delta?
Alla som kan följa ett virkmönster på svenska, tyska, danska eller engelska (US virktermer) är välkomna att vara med :)

Hur avanmäler jag mig?
Har du ångrat och inte längre önskar delta i CAL'en, kan du trycka "avanmäl" längre ner i välkomstmejlet eller du kan skriva ett mejl till kundservice@hobbii.se . 


3. Material

Hur får jag tag på garnet?
Du kan beställa allt du behöver här.

Kan jag använda ett annat garn?
Ja, du kan ersätta med annat garn, bara se till att ha en total löplängd på 2000 m till filten och 400 m till tofsarna. Använder du garn med kortare löplängd kommer du inte kunna virka din Wonderland Wrap i samma längd som originalens och mönstrets.
Vill du gärna vara med i tävlingarna i samband med CAL'en ska du använda Hobbii garn, men vill du bara gärna ha upplevelsen är du såklart välkommen att virka i ett annat garn. 

Obs! Om färgerna ligger på ett annat sätt än i Twister kommer du inte få spegeleffekten. Men det är din kreation och därför kan såklart göra precis som du önskar :)

Kan jag använda två olika färger till min Wonderland Wrap filt?
Om du använder garn-cakes i olika färger kommer du inte få spegeleffekten, men kvittar det för dig kan du använda vilka färger som helst. Bara fantasin sätter gränser.
Oavsett vilka färger du väljer kommer du njuta det vackra mönstret.

Färgerna jag gärna ville ha till tofsarna är slutsålda. Vad gör jag nu?
För tofsarna, kan du ersätta garnet med vilket 8/4 garn som helst, så länge du har 400 meter garn. Vi rekommenderar att du i så fall använder vårt Rainbow 8/4 garn. 

Behöver man verkligen 400 meter garn till tofsarna?
Det beror på din tofs-smak :-) Hur mycket garn som behövs beror ju på hur tjocka, smala, korta, långa och hur många tofsar du gärna vill ha.

Måste jag blocka min filt?
Blockningen är valfri. Blockningen ser till att alla maskor jämnar ut sig och att mönstret kommer till sin rätt. Blockning gör också filten lite större och ser till att hörnen inte ”rullar sig”. Men är du helt nöjd med hur din färdiga Wonderland Wrap filt ser ut behöver du inte göra mer när filten är klar :)


4. Mönster

På vilket språk finns mönstret?
Mönstret finns på fyra olika språk: svenska, danska, tyska och engelska (US virktermer).

Hur svårt är mönstret?
Wonderland Wrap's svårighetsgrad är erfaren. Varje steg innehåller dock en bildvägledning och du hittar även teknikvideor som kan hjälpa dig. Vi är också alltid redo att hjälpa dig – och du kan även gå in på Facebook-eventen och rådgöra dig med de andra virkare.

Hur stor är den färdigvirkade filten?
Den färdiga filten (efter blockning) mäter 165 x 100 cm.


5. Notifikationer + E-post

Vad händer om jag inte är klar samma dag som mönsterdelen är tillgänglig?
Från och med 3 februari och varje efterföljande måndag mottar du ett mejl med tillgång till mönstrets nästa steg. I mejlet hittar du en länk som leder dig till sidan där du kan ladda ner mönstrets nästa steg. Det nya steget bifogas förra steget. På detta viset har du hela tiden allt som utgetts av mönstret. 

Du kan använda länken hur många gånger du vill och mönsterdelen tas inte bort, så du kan ladda ner den när det passar dig.

När utges de olika stegen?
Från och med 3 februari och varje efterföljande måndag kommer du motta ett mejl med en länk till sidan där du kan ladda ner mönstret. 

Tidslinjen är:

Steg 1: 3 februari 2020
Steg 2: 10 februari 2020
Steg 3: 17 februari 2020 (du har 2 veckor för detta steg)
Steg 4: 2 mars 2020
Steg 5: 9 mars 2020
Steg 6: 16 mars 2020


Mycket nöje! :-)