Virkade börser - Vi älskar dem 

Vi älskar att kunna virka användbara saker och då får vi erkänna att virkade börser är en säker hit! Det är ett relativt lätt och snabbt projekt, och kan användas till att från börs till virknålar, kosmetik, solglasögon eller pennskrin och mycket mer. Utöver att vara perfekta för eget bruk så är det lika omtyckt av vännerna och det är en perfekt presentidé ❤️

Enkel och ren design 

Våra favorit-börser är virkade i en fantastiskt enkel och vacker design med skiftesvis fastmaskor och djupa fastmaskor. Det ger en vacker tät, vävd look. De är virkade i vårt Rainbow Cotton 8/4  dubbel tråd och som en liten detalj är det monterat ett litet stycke lädersnöre i blixtlåset. 

Det finns mönster till 2 storlekar. Den lilla mäter ca 19,5 cm x 9 cm och är extra lämplig till virknålar, pennskrin osv.

Hitta mönstret till den lilla börsen här 

Den stora mäter ca 23 x 14 cm och är perfekt som sminkväska eller som clutch till när du ska på fest.

Hitta mönstret till sminkväskan här


Samma mönster - flera design 

Börserna har vi virkat i flera olika design. En av dem vi personligen tycker är helt fantastiska är börsen som är virkad ton i ton. Den är virkad i 4 olika färger och ser ut som om färgerna tonar ut i varandra och blir ljusare och ljusare. Det är verkligen vackert. Mönstret innehåller en vägledning till ton till ton tekniken. 

Mönstret till den lilla börsen - Ton till ton hittar du här

Samt sminkväskan - Ton till ton här 

Designa dina egna börser

Designa din egen börs genom att välja dina favoritfärger, eller mixa dem kors och tvärs och skapa härliga färgsammansättningar. Möjligheterna är oändliga och endast fantasin sätter gränser. Sätt pricken över i:et med ett litet lädersnöre som detalj, och evt. Med träpärlor som hänge.

Tutorial till montering av blixtlås 

Riktigt många har efterlyst en vägledning till hur man lättast monterar blixtlåset med nål och tråd. Det har vi självklart gjort en liten video tutorial på, som du kan se här. Vi hoppas att den kommer att hjälpa er 😊

Vi rekommenderar att man investerar i Clovers Wonderclips som är helt fantastiska till detta projekt. De används till att hålla blixtlåset på plats när man ska sy in den, och är en jättestor hjälp.


Tack för att du läste med ❤️

 

Glada garnhälsningar från 

Lene och Tine, HobbiiDesign


 

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

27 kr
Spara 17%