Gör er redo för den nya spännande Mystery Crochet-Along, #UnderwaterTailsCAL! 🌊 Denna gång är det Projectarian som är designern bakom det hemliga amigurumi projektet som vi gör tillsammans, del för del. Här hittar du svaret på de 10 vanligaste frågorna.



Letar du efter ett superkul sommarprojekt? Oavsett om du redan är besatt av amigurumi eller helt enkelt nyfiken på att lära dig att virka dessa bedårande figurer, har vi det helt rätta för dig!

Häng med oss på vår kommande Crochet-Along, som heter #UnderwaterTailsCAL, där vi ger oss på att skapa en hemlighet, en vändbar amigurumi design. Ja, du hörde rätt – vändbar! 👀 Det betyder att du får två projekt i ett! 😍

Hjärnan bakom detta lekfulla projekt är ingen mindre än Jessie från Projectarian. 🦄 Känd för sin kärlek till pasteller och ett unikt, berättelsefyllt amigurumi-universum som blandar riktiga djur med fantasivarelser, kommer Jessies design säkerligen att förtrolla er.

Vill du lära känna Projectarian lite mer? Möt henne i denna blogg ➜

Anmäl dig till kommande Crochet-Along här ➜


1. Vad är en CAL?

CAL står för Crochet-Along. Det är ett projekt där du, tillsammans med andra virkare, arbetar på ett spännande projekt samtidigt.

#UnderwaterTailsCAL är uppdelat i 5 delar. Det betyder att varje onsdag i 5 veckor får du en ny del av mönstret tills du, till sist, har det kompletta mönstret.

En CAL är perfekt för dig som gillar att lära dig nya tekniker, tycker om utmaningar, vill ha kul, och vill dela ett projekt med andra likasinnade virk-entusiaster.


2. Vad är en Mystery CAL?

Älskar du överraskningar? Då kommer du att älska att delta i en Mystery CAL!

En Mystery CAL är ett projekt där den slutliga designen förblir hemlig tills du har fått alla delar av mönstret. Vecka för vecka kommer projektet att utvecklas framför dina ögon – vilket gör det till ett riktigt roligt och engagerande sätt att ta sig an ett projekt!

Självklart betyder detta att vi inte kan avslöja för mycket om projektet som du ska kasta dig ut i. Vi kan dock ge dig en liten ledtråd… 😉

Projectarian har designat en vändbar amigurumi som är stor som en rugbyboll. Temat är en fantasivärld under havet, och du kommer att virka två karaktärer, Gumdrop och Juju. Och det är allt vi säger just nu! 🤫

Vill du veta mer? Hoppa över till denna blogg där Jessie från Projectarian kanske släpper några fler ledtrådar!


3. Vad är amigurumi, och är det svårt?

‘Amigurumi’ är en japansk term som syftar på bedårande virkade 3D figurer fyllda med fyllnadsmaterial.

Om du aldrig har virkat amigurumi förut men är bekant med de vanligaste virkteknikerna, ja då kan du definitivt ge dig på amigurumi - det är inte så olikt andra virkprojekt.


4. Vilken kompetensnivå krävs för denna CAL?

Mönstret till denna CAL är designat för erfarna virkare. Men det betyder inte att du inte kan vara med även om du aldrig virkat förut, eller att du anser dig vara en nybörjare. Mönstret innehåller detaljerade förklaringar och videor. Men som nybörjare kan du behöva lägga lite extra tid på att bekanta dig med teknikerna.

Jessie från Projectarian anser att du absolut kan delta i projektet. Hon lyfter fram att hon verkligen har arbetat för att designa ett projekt som alla kan ha glädje av:


Detta är ett mycket tillgängligt projekt. Även om det är klassat som medel, är jag övertygad om att nybörjare inte kommer att ha några som helst problem att följa med i innehållet som jag noggrant har packat in i mönstret och videorna åt dig. Jag gör alltid mycket för att göra mina mönster lätta att följa och se till att alla har stöd om de behöver hjälp. Om du är sugen, ta språnget – vi finns här för dig!


5. Hur kan jag dela upplevelsen med andra deltagare?

Har du fastnat i något svårt, eller vill du visa upp ditt projekt? En av de bästa sakerna med att delta i en Crochet-Along är att du inte är ensam. Det finns mängder med andra virkare som arbetar med projektet samtidigt som du. Deltagarna i våra CAL projekt är alltid bra på att dela med sig av framsteg, söka råd och uppmuntra varandra.

Gå med i vår Facebookgrupp, Hobbii Make-Alongs, och bli en del av gemenskapen.

Hitta Facebookgruppen här ➔

Vi älskar också att få se bilder på ditt projekt och dina framsteg på Instagram. Använd hashtag #UnderwaterTailsCAL och tagga oss på @hobbii.se och Jessie från Projectarian på @projectarian.


6. Vad innehåller detta kit?

Detta kit innehåller allt du behöver för detta projekt. Med andra ord, det ända du behöver göra är att beställa ett kit och se fram emot att få börja! 🥰

Projectarian, designern bakom projektet har valt ut färgerna, så du kan inte själv välja färger, men vi kan lugnt säga att Jessie har gjort ett fantastiskt jobb! 🌈🎨

Du kan köpa detta kit från och med den 25 april, 2024. Men var snabb, då endast ett begränsat antal kit finns tillgängliga, så se till att få tag på ett kit snart.



7. Hur mycket kostar ett kit?

Ett helt kit kostar 919 kr.


8. Hur fungerar denna CAL?

Du kan redan nu lägga in fem datum i din kalender! Det är kickoff Onsdagen den 5 juni, 2024, och den sista delen av mönstret får du tillgång till Onsdagen den 3 juli, 2024.

Varje vecka får du en ny del av mönstret som du kan arbeta med fram tills nästa del av mönstret släpps.

Psst! Kom ihåg att anmäla dig så att du får mönstret via din mail varje vecka – det kan du göra här!

Här under kan du se när du ska rensa ditt schema för dedikerad virknings-tid 😉




9. Hur gör jag för att delta?

Köp ditt kit här.

Kom ihåg att anmäla dig till denna CAL, så ser vi till att mönstret landar direkt i din mail varje vecka. Så var redo med virknålen varje onsdag! Anmäl dig här ➔


10. Kan jag vinna något?

JA det kan du! För att avsluta denna CAL med stil har vi planerat en tävling där du kan vinna ett presentkort värt 900 kr.

Du kan delta i tävlingen genom att dela ett foto eller en reel av ditt färdiga CAL projekt på Instagram eller Facebook. Observera att berättelser inte kvalificerar sig för deltagande.

Glöm inte att tagga @hobbii.se och @projectarian och använd hashtag #UnderwaterTailsCAL.

Lägg ut foto eller en reel senast den 14 juli, 2024, för att få en chans att vinna! Vi drar fem lyckliga vinnare Måndagen den 15 juli, 2024. Vinnarna kontaktas direkt.