Dyk ner i Projectarian fantasifulla värld i denna exklusiva Q&A, och få en tjuvkik på kommande #UnderwaterTailsCAL.



Vi är glada över att få uppmärksamma ett spännande samarbete som har skapat vågor av förväntan på Hobbii. 🌊👀

Dyk ner i den färgrika och fantasifulla världen av Projectarian, en välkänd virkdesigner känd för sina lekfulla amigurumi mönster. Med mer än sextiotusen följare på Instagram, har Jessie från Projectarian fångat virkares hjärtan världen över med sina designs som inte bara är mönster utan äkta hantverksäventyr!

I ett exklusivt samarbete med Hobbii, tillför Projectarian sin unika stil och fantasifulla design till en Mystery Crochet Along (CAL) som vi lovar blir något vi aldrig upplevt förr.

Psst! Projektet, som heter #UnderwaterTailsCAL, börjar den 5 juni. Vill du vara med? Få ditt set HÄR! 🐠🐙🐚

Vi hade nöjet att få prata med Jessie i en Möt Designern Frågor & Svar session. Fortsätt läsa här för att lära känna designern bakom kommande CAL, upptäck hennes inspiration och designprocess, och få eventuellt några tips på vägen om vår Mystery CAL! Är du redo att dyka ner i det? 🐳 (en ordlek!) 😉


1. När och varför började du virka?

"Min huvudsakliga hobby före virkningen var att sy, men 2015, bröt jag min fot och kunde inte trampa ner pedalen på min symaskin i flera veckor. Ungefär samtidigt väntade några av mina vänner och familjemedlemmar barn, och jag ville göra några presenter till dem.

En av presenterna var en enhörningsfilt som var sydd för hand. När det kom till hornet frågade jag min mamma om råd om hur man gör ett. Hon föreslog att man skulle virka hornet och erbjöd sig att lära mig. Jag var helt emot att lära mig virkning, men hon övertygade mig, och jag är så glad att hon gjorde det eftersom det utlöste en bottenlös besatthet.

Nio år senare kan jag fortfarande inte få nog! Virkning är gränslöst - du kan virka alla de former du kan tänka dig - och jag skulle kunna spendera en livstid på att utforska det."


2. Vad är det som är unikt med ditt amigurumi universum?

"De flesta av mina karaktärer har namn med rymdtema eftersom det känns majestätiskt och romantiskt för mig, då jag älskar idén om att utforska rymden. Designmässigt älskar jag att skapa varelser i naturlig storlek för att särskilja dem och skicka in mitt eget unika erbjudande till virk-gemenskapen.

Jag strävar alltid efter en balans mellan att vara söt och realism hos mina djur, med ett stänk av fantasi och de roliga färger som jag använder. Ingenting ger mig mer glädje än att utveckla en intrikat liten näsa till en lemur eller tår till en flodhäst, och att ge alla mina djur snälla, gnistrande ögon."


3. Vilken roll spelar virk-gemenskapen online i ditt kreativa arbete?

"Jag har turen att ha en otroligt varm och vänlig gemenskap som stödjer mitt arbete. Mina Instagram-följare är värdefulla skatter. Jag älskar att interagera med dem, och det finns inget mer givande än när ett mönster jag designat ger någon glädje i sitt liv och utveckling i sin virkning.

Att ha hobbyer är en välsignelse och en gåva, och jag kan inte fatta att mitt jobb bidrar till andras njutning under deras fritidssysselsättning, särskilt så hälsosam och välgörande för våra sinnen som virkning är. Jag är evigt tacksam mot mina följare för att de gett mig det här jobbet. Deras positiva recensioner stärker mig, och jag hoppas att jag kan fortsätta att glädja dem."


4. Hur ser din designprocess ut från idé till färdigt projekt?

"Jag har en lista med idéer att hämta från när det är dags att starta ett nytt projekt. Efter att ha valt vilken typ av amigurumi jag vill göra, gillar jag att undersöka befintliga mönster för att säkerställa att jag kan skapa något annat än det som redan finns där ute, för att erbjuda något nytt till världen.

Därefter studerar jag riktiga djur för proportionella referenser, och fantasi-karaktärer för "gullighets"-referenser. Jag väljer mina material och sedan är det dags att börja virka, och jag väljer att börja med en kroppsdel. Jag brukar börja med den mest komplexa delen och göra den så liten jag kan eftersom det dikterar skalan på den färdiga modellen.

Att designa är en övning i att prova och att göra fel, men när det är klart ska jag göra ett snyggt mönsterdokument och sedan är det äntligen dags att testa mönstret. Mitt testteam kommer att gå igenom mönstret och jag kommer att redigera alla misstag tills det är perfekt, sedan är vårt lilla djur redo att släppas loss i världen!"

 

5. Hur kom du fram till mönstret till #UnderwaterTailsCAL?

"Att göra en vändbar amigurumi är knepigt, så när man bestämmer sig för en varelsekombination börjar det med att vara uppmärksam på formerna på de två modellerna och hur de kan passa ihop (men det måste också vara något som låter tilltalande för mig att designa - haha!).

Gumdrop och Juju är två djur som jag velat göra under en längre tid – och de är charmiga varelser som är lätta att älska – jag var väldigt exalterad över att de till slut passade perfekt för detta samarbete med Hobbii.”


6. Hur arbetar du med berättandet i denna CAL?

“När jag är ganska långt inne i ett projekt och jag vet exakt hur modellen kommer att se ut, börjar jag tänka på dess namn, dess individuella personlighet och en bakgrundshistoria. Jag var förtjust i den specifika typen av Hobbii-garn som jag använde för Gumdrop och Juju, så det föll sig naturligt för dem att ha en godisrelaterad historia; den behövde bara utspela sig i ett godislandskap under vattnet med något slags magiskt mysterium att avslöja genom att dyka ner i det glittrande djupet.

Som vi lär oss av bakgrundshistoria är våra karaktärer väktare av magiskt godis som andra liv i havet konsumerar för att få förmågan till bioluminescens. De förbluffar oss med sina fantastiska hemligheter och lämnar oss i slutändan med ett speciellt minne som bevis på att den fantastiska upplevelsen verkligen hände – ett tecken på ett speciellt minne att värna om."




7. Vad tyckte du var roligast i designprocessen till denna CAL?

"Att få välja vilka färger som ska användas är otroligt roligt, men det absolut bästa är när du ska studera formen och proportionerna på det verkliga djuret du försöker replikera. Det finns alltid något vackert, unikt och mirakulöst med var och en.

Jag älskade också att arbeta med de specifika garner som vi valde för det här projektet; de påverkade definitivt stämningen i denna CAL och karaktärernas personligheter. Jag skulle också vilja säga att Hobbii har varit det bästa företaget jag har haft nöjet att samarbeta med. De är oändligt vänliga, professionella och generösa, och jag älskar deras produkter."


8. Vad tycker du är mest spännande inför den kommande Mystery CAL?

"Det finns så många saker jag är exalterad över! Jag längtar efter att alla ska få se hur vackra setenär. Och jag ser väldigt mycket fram emot det roliga som vi har planerat för uppbyggnaden inför denna CAL. Det kommer att bli superkul att se allas framsteg under CAL, och jag ser fram emot att de mystiska djuren ska avslöjas i slutet – och att få se allas reaktion!

Jag är så spänd på att få se alla färdiga modeller som de kommer att göra. Det är väldigt spännande att få vara en del av ett stort evenemang som har planerats med sådan omsorg och känsla för detaljer – det är fullspäckat med kul, allt är så välorganiserat, och det gör mig otroligt glad!"


9. Varför ska man gå med i denna CAL?

"Detta är ett mycket tillgängligt projekt. Även om det är klassat som medel, är jag övertygad om att nybörjare inte kommer att ha några som helst problem att följa med i innehållet som jag noggrant har packat in i mönstret och videorna åt dig. Jag gör alltid mycket för att göra mina mönster lätta att följa och se till att alla har stöd om de behöver hjälp. Om du är sugen, ta språnget – vi finns här för dig!

Setet är helt FANTASTISKT, själva amigurumin är bedårande, intressant och tillfredsställande att virka. Det kommer att bli ett stort evenemang, laddat med en massa kul, och du bara måste gå med!"

 

10. Vilka är dina topp 3 amigurumi tips?

“1 – Använd de rekommenderade tillbehören, det ger dig alltid bästa chansen att lyckas.

2 – Att lära sig nya saker kräver ansträngning, men belöningen är så värt det!

3 – Vi virkar för att vi älskar det – så glöm inte att njuta av ditt projekt.”


Vill du vara med i den kommande Mystery Crochet-Along?

Köp ditt kit HÄR.


Få en smygtitt ↓