Då jag började virka hade jag en enda virknål. Det var ju enkelt att ta med den och ett nystan garn i en liten plastpåse vart man än skulle. Men efterhand som jag blev mer och mer biten av att virka så förökade sig virknålarna, och plötsligt var det lite mer omständigt att bara ha dem liggande fritt tillsammans med garnet. Virknålarna trasslade in sig i garnet och man kunde aldrig hitta den virknål som man skulle använda. Så jag beslutade mig för att virka ett fodral till mina virknålar.

Om du också har fått lust att virka ditt eget fodral, så kan jag rekommendera detta fina mönster på ett super läckert fodral som går ton-i-ton.


Ett fodral som fortfarande används flitigt

Jag hade på våren 2016 förälskat mig huvudlöst i den teknik som kallas för jacquard-virkning, så mitt lilla virkade pennskrin skulle såklart göras i denna teknik – och det har jag inte ångrat en sekund! Just att man virkar med två trådar som följer varandra, gör det otroligt hållbart, vilket är en klar fördel vad mig anbelangar då jag har fodralet med mig överallt!  Jag kan bli helt ledsen om jag har glömt det hemma... så det gör jag nästan aldrig :D

Jag valde också, helt medvetet, att inte fodra fodralet. Egentligen mest för att jag var lat, för att jag inte riktigt visste hur jag skulle göra, men jag upptäckte att det var väldigt bra för då kunde jag sätta alla mina nålar till montering fast i maskorna på insidan av fodralet, så nu vet jag alltid var de är ;)

Använd eventuellt vårt Rainbow-garn till att virka ditt nya fodral - det kommer nu i hela 86 färger!


Men hur gör andra?

Då jag fick idén till detta blogginlägg, blev jag lite nyfiken på, hur andra väljer att förvara sina virknålar. Så jag gjorde ett inlägg på Facebook och jag blev otroligt imponerad över alla olika idéer som folk bjöd på.

Det var till exempel flera som hade gjort de finaste fodral som man rullade ihop, som verkar både väldigt rymliga och praktiska – precis vad en äkta virkare behöver!


Bild av Randi Enggaard

Om man inte riktigt får till att virka det själv, så kan man göra som Diana har gjort och återanvända ett gammalt pennskrin/fodral och sedan själv dekorera det med fina virkade saker. 


Bild av Diana Krafft

På det svenska Facebook-inlägget var det en kvinna, som visade fram tre fina plånböcker i läckra färger, puder, bordeaux och grå, som hon använde till sina virknålar som hon ville ha med sig.

Hanna visade hur hon förvarade sina virknålar hemma hos sig. En fin liten korg av textilgarn som hänger på väggen, så vet hon alltid var hon ska hitta dem.


Bild av Hanna Medin,  @crochetismyboyfriend 

Andra visade förvarings-idéer som jag aldrig själv har tänkt på. En berättade, att hon alltid har sina virknålar med sig i en genomskinlig tupperware-box, det tycker jag är supersmart. Då kan man alltid se om man har allt med sig. En annan berättade, att hon använde en läskflaska till sina virknålar- så bra tänkt!

Det har varit en spännande resa med en fråga, som jag egentligen trodde, hade ett rätt så enkelt svar.

Dela gärna, hur du förvarar dina virknålar - det är alltid härligt med lite ny inspiration ❤️️

Vänliga hälsningar

Eva, Hobbii