Söndagen den 27 maj är det Mors Dag, och varje år har jag massor med föresatser om alla fina saker jag ska göra till min kära mor… och varje år blir det blommor från den lokala blomsterhandlaren, för att tiden inte riktigt vill räcka till. Men i år ska det bli ändring! Eller i alla fall en annan sorts bukett, för jag är som alltid för sent ute. Jag har nämligen precis hört talas om fenomenet Garn-bukett.


Gör en garn-bukett till mor

Min kollega, Stine, kom på jobb idag med den största och finaste buketten till sin mor - men i stället för blommor, var den fylld med en massa härliga garnnystan tillsammans med en massa grönt som hon hittat i sin trädgård. Är det inte bara en helt fantastisk idé? Dessutom en idé som man kan använda hela året – man kan ju som garnälskare inte bli annat än lycklig över en sådan bukett!

Vill du hellre själv göra en liten present, så har Hobbii Design ett stort urval av små och stora projekt, som vill värma varje modershjärta.

Såhär gör du

Bestäm dig först för vilket garn du vill ha i buketten. Allt garn kan användas – det är bara fantasin som sätter gränser. Man kan göra en enfärgad bukett i mottagens favoritfärg, använda flera färger, så det blir en hel palett av regnbågens färger. Man kan följa säsongen och hålla den i rött, vitt och guld till jul, eller fina pastellfärger till påsk.

Man kan också låta årstiden bestämma vilken garnkvalitet man vill ha i buketten. Bomull eller bambu på sommaren, Baby Merino eller Soft Alpaca på hösten eller Nature och Snowstorm på vintern. Det är helt upp till givaren, vilket gör det enkelt att få ihop det till en liten fin present.

Då vi går en varmare tid till mötes hade buketten varit riktigt fin med Rainbow 8/4, som kommer i 101 snygga färger, då kan man göra buketten i precis den färgkombination som man själv känner för.


Om du inte har en trädgård att gå ut och plocka grönt i kan du självklart gå till en blomsterhandel och få hjälp av dem. Låt dig inspireras av de färger du har valt på garnet och formen på dina nystan så att garnet och det gröna kompletterar varandra.


Det är en bra ide att välja gröna plantor som kan klara sig utan vatten en dag eller två, då kan du göra buketten dagen innan den ska ges bort.

När man har det garn man önskar att buketten ska bestå av, och man har det gröna som man tycker passar bäst till, då är det dags att sätta ihop buketten. Sätt garnnystanen på grillspett och sett ihop spetten växelvis med de gröna bladen tills det blir en fin bukett. Därefter samlas buketten i ett fint silkespapper och som pricken över i knyts det ett vackert band runt om

Jag ser verkligen fram emot att få binda en bukett till min mor och jag tänker att hon kommer att bli superglad för en bukett fylld med Baby Merino och fina gröna blad.

Om du funderar på att ge en nybliven mamma en garn-bukett, så kan det kanske vara kul att låta sig inspireras av ett projekt som hon kan pyssla med när hon är mammaledig.  Det kan t.ex. vara den superfina Liten Babyfilt från Hobbii Design. Då kan man printa ut mönstret och ha med det tillsammans med ett kort till buketten.


På bilden ovanför kan ni se hur mycket glädje en garnbukett kan ge.

Jag hoppas att detta lilla inlägg har givit er lite inspiration till vad man också kan ge till morsdag (eller värdinnegåva) och så hoppas jag bara att ni får en riktigt mysig helg och en härlig Mors Dag  <3

Vänliga hälsningar

Eva, Hobbii.dk