Författat av Madeline från @ofbooksandhooks

Det kommer en tid i en pysslares liv där han/hon inser att en vanlig handväska inte funkar till garnprojekt.

Vissa människor kanske tycker att en väska speciellt designad till förvaring av kreativa projekt är en onödig lyx... men de har tydligen aldrig känt den där ilskan när garnet har trasslat ihop sig i ett halvfärdigt projekt, och som uppenbarligen har lyckats trassla på 5 minuter på väg från bilen till ytterdörren.

Men jag förstår dig. Därför har jag tillsammans med Hobbii strävat efter att utarbeta den allrabästa guide till ditt val av projektväska så du kan välja en väska som passar just dina behov.


Axelväska till garn

De viktigaste fördelar:

 • Axelremmar och handtag av läder
 • Snygg linneyta
 • Många invändiga fickor - undvik trassel
 • Lättöppnade utvändiga fickor
 • Djup väska som rymmer laptop, mönsterhållare och mycket annat!


Den här väskan kommer få folk att stanna till. En läcker kvalitetsväska med mycket vacker färg (terrakotta). Det är rena rama lyxen!

Något av det bästa med väskan är att den rymmer min laptop. Jag får nästan aldrig plats med min 15” laptop i en vanlig väska. Men då jag nyligen skulle iväg på ett cafébesök kunde jag packa ner både laptop, min anteckningsbok, virknålar, pennor, 2 garnprojekt, min laddare, hörlurar och min plånbok. Tack vare insidans material var det inget som trasslade ihop sig.

Axelremmen kross över kroppen ger en behaglig passform. Jag bor i en storstad så jag går alltid istället för att ta bilen. När jag bär en väska måste den därför vara behaglig att ha på sig och hjälpa till med fördelning av vikten. Denna väska lever helt upp till mina krav!Den bästa garnväska

De viktigaste fördelar:

 • Stor och rymlig, ideell för resan
 • Justerbar rem, kan justeras till både lång och kort rem
 • Läcker utformning


Är du ute efter en mellangrej mellan en garnkorg och en duffel bag är du på rätt spår. I samma ögonblick väskan levererades, vände jag mig mot min sambo och sa: ”detta är den perfekta weekend projektväska".

Varför? För att alla handarbetspysslare vet hur svårt det är att endast ta med sig ett projekt och för att varje bokentusiast vet hur svårt det är att bara ta med sig en bok, även om man vet att det är omöjligt att avsluta mer än ett projekt eller en bok under en helg.

Väskan är oerhört rymlig och utmärker sig genom att kunna förvara alla dina garnprojekt men rymmer även en massa andra saker, som du behöver ha med dig på en weekend. Släng ner lite dryck och ta även med dig den på stranden. Du kommer tacka mig senare.Garnryggsäcken

De viktigaste fördelar:

 • Laptop förvaring
 • Bra invändiga förvaringsfickor
 • Elegant design för både arbete och fritid
 • Tillverkad av kvalitetslinne


Jag använder den här väskan varenda dag. Den passar perfekt till min laptop och rymmer även alla mina projekt, böcker, pennor, virknålar och allt annat jag behöver ha med mig (tex. handsprit för tillfället). På trots av hur mycket jag lyckas fylla i väskan är den fortfarande smal och elegant att se på. Den ser inte alls klumpig ut.

Den är även oerhört hållbar så jag behöver inte oroa mig för hur vida allt det jag fyller i är för tungt eller inte som jag i vanliga fall skulle tänka om jag hade en billigare väska.

Sist m en inte minst, en av mina favoritfeatures är att den har rejäla fickor på insidan men är enkel och elegant på utsidan. Jag kan ta med mig den på arbetet, på weekend, picknick eller när jag ska ut och handla.Organizer Bag - XL

De viktigaste fördelar:

 • Inte för stor och inte för liten
 • Perfekt till förvaring av mätare eller annat som fyller lite
 • Mjuk läderyta


Låt inte väskans enkla design lura dig. Storleken är en perfekt mellanstorlek mellan en hel projektväska och en liten pennfodral-väska.

Det som är bra med denna väska är, att den är så stor att du får plats med det mesta. Jag får plats med både virknålar, nålmätare, måttband, varvräknare, en sax och det finns fortfarande plats kvar.

Det är en härlig liten väska som håller koll på dina småprylar medan resten ligger i en vanlig vardagsväska.Projektväska till garn

De viktigaste fördelar:

 • Lätt men hållbar
 • Stora utvändiga fickor, extra bra för stickentusiasten
 • Öppen upptill med möjlighet att stänga den med dragkedja
 • Lång axelrem


Denna väska är en perfekt basmodell när du ska köpa din allraförsta projektväska. Den är hållbar, har massor av fickor (fickorna utanpå är ideella för stickor) och den är inte för prångig.

Jag älskar väskan och den mörkblå färgen. Jag behöver inte vara rädd för att slänga in den i bilen eller ställa den i gräset när jag är i parken. Remmarna gör det lätt att slänga väskan över axeln och sticka iväg.

Väskan är perfekt för alla som behöver så många fickor som möjligt för att känna sig välorganiserade och lyckliga. Det finns plats för nästan allt i den här väskan. Se till att du använder varenda ficka!Oavsett vilken väska du väljer kommer du att bli glad för din nya följeslagare till alla dina projekt. Det finns inget bättre än att ha en väska eller ryggsäck som är speciellt designad till dina handarbetsbehov. Alla väskorna ovan uppfyller detta!

Berätta gärna vilken väska du väljer!

Madeline från @ofbooksandhooks är en pysslare som älskar att förena sina två passioner: virkning och böcker! Hitta hennes senaste arbeten på hennes Instagram profil och hitta även gratis mönster på hennes hemsida.