Har ditt barn varit på sjukhus nyligen? Kanske din son eller dotter fick en liten tröstmus? Tröstemöss är nämligen namnet på ett fantastiskt initiativ där frivilliga medlemmar stickar/virkar små möss och andra smådjur till barnavdelningarna på sjukhus runtom i landet.

Projektet började i Danmark i 2017 och utökade mot Sverige för 2 år sedan. Hobbii har under lång tid donerat garn till Trøstemus Danmark och nu är vi även stolta över att vara huvudsponsor för Tröstemöss Sverige 🤩🧶

Vi stöttar Tröstemöss Sverige genom att donera garn till 'musmamma' Mette som delar ut det till alla svenska energiska och frivilliga medlemmar. 

Hos Hobbii är vi jätteglada över att kunna stötta en hjärtvarm sak som denna och kommer att göra allt vi kan för att väcka uppmärksamhet om Tröstemöss och alla frivilliga stick- och virkentusiaster som arbetar hårt till barnets fördel.

Vem är Tröstemöss?

Tröstemöss är en grupp av frivilliga medlemmar som syr, stickar eller virkar små möss till olika barnavdelningar inom sjukvården. De engagerade medlemmarna gör en stor skillnad för barn som behöver lite extra tröst med en mjuk liten färgglad mus i handen. Kanske man ska lämna blodprov, röntgas eller opereras, situationer som alla kan vara otrygga eller skrämmande för barnen. De gulliga små möss kan minska oron och lyfta humöret lite.


Bild från Facebook-gruppen "Trøstemus til alle børneafdelinger i Danmark"


Varför Tröstemöss?

Vi samarbetar med Tröstemöss för att vi tycker det är ett fantastiskt initiativ som går rätt in i hjärtat med fokus på barn. Det är endast frivilliga personer som står bakom detta initiativ och som ser till att alla möss görs, samlas ihop och lämnas in på barnavdelningarna runtom i landet. Initiativet igångsattes av Maj Richter Petersen i januari 2017 och har sedan varit en av de snabbast växande frivilliga grupper i Danmark. I 2019 utökades konceptet med en svensk avdelning med Mette Kjelgaard i ledarsätet.

Sedan uppstart av Trøstemus/Tröstemöss har det donerats mer än 150.000 möss i Danmark och Sverige sammanlagt och antalet växer i takt med växande intresse för att vara med. Tycker du om att sticka eller virka rekommenderar vi varmt att stötta Tröstemöss! 


Vill du gärna vara med i gemenskapen?

Vill du gärna vara med i gemenskapen kan du gå med i Facebook-gruppen 'Tröstemoss Sverige'! Här hittar du information om vilka krav som ska uppfyllas när man tillverkar tröstemöss och även om vart du hittar de olika lokala ambassadörer så du vet var du ska lämna in din nästa portion möss. Du kan även skriva ett mejl till trostemoss@gmail.com.


Tack för att ni läst. Jag hoppas att du har lust att bidra till Tröstemöss 😊


Bästa garnhälsningar,

Casper Wiklund


SPARA 14%
SPARA 28%

Rainbow Deluxe 8/4 - Hobbii

100% Turkisk Bomull

18 kr  25 kr