Jag älskar att virka till barn och bebisar. Det finns så många underbara mönster som får allas hjärtan att smälta – även de vuxnas 😉

Jag är speciellt förtjust i att virka napphållare eftersom det är ett snabbt projekt och också mycket användbar i en barnfamilj. Det var mycket jag inte visste då jag skulle virka min första napphållare. Därför har jag gjort det lättare för dig att komma i gång. 

VIKTIGT! På grund av risken för strypning får en napphållare aldrig vara längre än 22 cm inklusive klämma och adapter/ring. Kom ihåg att remmen kan töjas och att du därför bör virka kortare än 22 cm. 

Napphållare i singlerib mönster

Singlerib är ett snyggt mönster som består av reliefstolpar som virkas växelvist framifrån och bakifrån. Strukturen ger ett tjockt och hållbart resultat. Napphållarna virkas av vårt Rainbow 8/4 bomullsgarn. Använd en klämma som passar till barnet – hitta klämmor formade som kaniner, polisbilar, nyckelpigor, eller till och med som rymdraketer! 

👉 Hitta allt inom vårt baby DIY HÄR

Du väljer själv om du vill använda en adapter eller ring till själva nappen. Hitta hjälp med hur man monterar både adapter och ring längre ner. 

Hitta mönster HÄR

Hitta även en instruktionsvideo på singlerib napphållaren HÄR

Napphållare i korgmönster


Korgmönstret består av korsande reliefstolpar som virkas växelvist framifrån och bakifrån och som bildar ett vackert mönster. Vi har valt att virka med vårt Rainbow 8/4 bomullsgarn, men du kan även virka med vårt sköna Rainbow Organic 8/4, som är GOTS certifierad (Nr. 2017-057) och som därför passar bra till babysaker och barnsaker. 

Hitta mönster HÄR

Hitta även en instruktionsvideo på napphållaren i korgmönster HÄR

Hjälp till att virka napphållare

Vi har gjort några olika instruktionsvideor som hjälper dig att komma igång. Är du osäker på hur du ska börja virka en napphållare eller hur man virkar fast klämman?

Hitta instruktionsvideo här: 

Hur avslutar du arbetet? 

Är du däremot osäker på hur du ska avsluta arbetet? Oavsett om du har valt en adapter eller en ring, hittar du instruktionsvideo till båda varianter nedan.

Avsluta med adapter på detta viset:

Avsluta med ring på detta viset:

Mycket nöje med dina bebisvirkningar. Har du frågor är du såklart välkommen att skriva till oss på [email protected]


Bästa hälsningar

Lene, HobbiiDesign

SPARA 39%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

14 kr.  23 kr.
SPARA 10%