Influencer och mönsterdesigner TL Yarn Craft står bakom Happy Place, ett helt nytt Hobbii-garn i en mjuk och skön mix av ull och bomull. Något för dig? Då ska du läsa med här!



Ta fram virknålen för här kommer en nyhet som kommer att få ditt garnglada hjärta att bulta och banka…

Hobbii har precis lanserat ett helt nytt garn i samarbete med en skön designer. Och det är inte vem som helst som står bakom denna mjuka nyhet. Vi har nämligen gått ihop med den talentfulla influencer Toni Lipsey, som du kanske känner bättre som TL Yarn Crafts. Ja, du läste helt rätt – och nu kan du få tag i detta garn! 👀 

Det nya garnet heter Happy Place (tjuvkika här), ett garn som kommer att leda dig till den där helt speciella lilla pysselvrå som är ditt helt egna lilla kreativa magiska ställe. Happy Place är garnet du tar fram när du behöver en paus från vardagens stress och bekymmer.




Detta garn är ett naturligt, lyxigt och även andningsbart garn tillverkat av en skön mix av 50% superwash ull och 50% bomull. Det finns i en melerad och en enfärgad variant benämnda Happy Place Melange och Happy Place Solid. Det finns massor av orsaker att förälska sig i Happy Place om du frågar den glada influencer som beskriver sig själv som en äkta garnsnobb.

“Happy Place är ett intressant och mångsidigt garn tillverkat för att leda dig fram till ditt ideella pysslarparadis. Det jag älskar mest vid Happy Place är hur bra det passar till nästan alla projekt. Den stora färgpalett, den mångsidiga garnkategori och den inbjudande fiberblandning – det finns mycket att tycka om med detta garn!”

Hitta garnet här

TL Yarn Crafts
Amerikanska Toni Lipsey (även kallad TL Yarn Crafts) är känd för sin hjärtliga och lekande tillgång till virkning. Hon började blogga om virkning i 2013 och sedan dess har hennes virkäventyr för allvar tagit fart. I dag är hon känd för sina virkmönster till virkare på alla nivåer och för att dela med sig av sin erfarenhet och favoritprodukter på YouTube och Instagram. Hon är en stor inspirationskälla för många – virkare, stickare och andra kreativa människor.


Vill du läsa mer om Toni?
Träffa henne här.

Den perfekta paletten till höst och vinter

Happy Place finns i en vacker färgpalett som mixar rika stämningsfulla och mättande färger med några ljusa pangfärger.

De varma färger och nyanser ger dig en känsla av höst och vintermys i en stuga långt ute i skogen. Låtsas att du sitter i soffan med en kopp varm choklad, Happy Place och ett vackert höstlandskap utanför!




Alla färgerna kan kombineras på massor av olika sätt oavsett om du gillar jordnyanser eller mer färgglada uttryck i dina projekt. För Toni var det viktigt att skapa en bred färgpalett som ger massor av möjligheter till olika personligheter och känslor som hon uttrycker det:

“Happy Place betyder något olika för olika pysslare. Färgpalettens manga nyanser är till för att mixa och matcha och för att ge ditt projekt den helt rätta känslan. Oavsett om ditt Happy Place garn är spralligt, färgrikt eller neutral eller någonstans mitt emellan finns det massor av valmöjligheter när det gäller att bygga upp den helt perfekta färgpaletten. Välj dina gamla vanliga trofasta färger eller utforska lite utöver din comfort zone och bifoga en nyans som du i vanliga fall aldrig skulle ta fram.”


Det måste du veta om Happy Place
#hobbiihappyplace

  • Fiber: 50% bomull, 50% ull. 
  • Certifierat med OEKO-TEX® STANDARD 100.
  • 250 meter / 100 g.
  • Garnkategori: Light (3) / DK / Light Worsted.
  • Virkfasthet: 20 maskor x 27 varv.
  • Stickfasthet: 16 maskor x 19 varv.
  • Finns i 20 färger i både en melerad och enfärgad variant.
  • Ditt färdiga projekt med Happy Place ska maskintvättas vid 40°C och sedan torka plant på en handduk.

Är du redo att hitta ditt Happy Place? Köp garnet här.


Happy Place består av en färgpalett med 20 melerade färger (Happy Place Melange) kombinerat med motsvarande enfärgade varianter (Happy Place Solid). 




Eftersom bomullen i garnet intet ar emot infärgningen får garnet ett melerat uttryck. Toni rekommenderar att du leker med både Solid och Melange för att skapa den helt rätta känslan:

“Varje nyans finns I bade en enfärgad och melerad variant ändra känsla genom att använda en enfärgad, en helt melerad eller en kombination av båda för en oväntad upplevelse.”

Det melerade garnet är perfekt till att ge ditt projekt lite personlighet till enkla maskor och mönster medan det enfärgade garnet är skönt till ett arbete med färger och mönster med strukturyta.

Kika på de två garner:

Happy Place Solid >>

Happy Place Melange >>




8 nya virkmönster

Happy Place är ett mångsidigt garn som kan användas till massor av projekt.

“Garnet är ideellt till massor av projekt – amigurumi, kläder, babysaker, heminredning och tillbehör. Jag hade bestämt mig för att tillverka ett basgarn som pysslare kunde ta fram både när de hade ett specifikt projekt i tankarna men även när de bara satt och pysslade lite” 

Men, inget garn utan mönster! Så Toni har såklart varit så bussig att designa 8 nya virkmösnter som du kan kasta dig över tillsammans med Happy Place!

Läs mer om mönstren här >>