FRI FRAKT Spara upp till 60% - först till kvarn Shoppa här

Hobbii

Dahlia Mixo

Fine 100% Bomull

Spara 239 kr 239 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 0 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Superrea
 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% Bomull
 • Vikt:
  200 g
 • Löplängd:
  800 m
 • Garngrupp:
  Fine
 • Rekommenderade stickor:
  2,5 - 3,5 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 25 m x 34 v
 • Rekommenderad virknål:
  3,5 - 4 mm
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 30ºC / Får inte torktumlas
 • Hashtag:
  #hobbiidahliamixo

Dahlia Mixo är ett vackert cake-garn med ett härligt färgspel. Garnet består av fyra tunna bomullstrådar i fyra olika färger. Varje färg fortsätter hela vägen genom nystanet, och tillsammans ger det ett supersnyggt färgspel med ett spännande djup i nyanserna.

De fyra trådarna i Dahlia Mixo är inte spunna med varandra, vilket ger garnet sin helt speciella färgeffekt. När du stickar eller virkar med garnet, kommer färgerna att variera inbördes och skapa ett vackert och levande färgmönster genom hela ditt projekt.

Med alla de olika färgkombinationerna så bjuder några på stor kontrast mellan de fyra trådarna, vilket ger en häftig färgfest, och andra nystan har ett mer diskret färgspel. Gemensamt för dem alla är dock, att färgerna i de fyra trådarna är noga balanserade, så att de kompletterar varandra.

Dahlia Mixo kan användas till både kläder, filtar och accessoarer. Garnet består av 100% härlig, mjuk bomull, så det är perfekt under sommarhalvåret, då bomullsfibrer inte håller på värmen lika mycket som exempelvis ull gör.  Använd t.ex. Dahlia Mixo till en fin sommartröja, eller en läcker sjal. Den mjuka bomullen har lite tyngd, vilket ger sjalen ett vackert falla och framhäver ditt fina handarbete.

Du kan absolut mixa Mixo med andra cake garner i bomull – och det finns massor av möjligheter för spännande kombinationer 

Tips: Du kan göra det mer överskådligt att arbeta med 4 trådar genom att trä dem igenom en liten pärla, innan garnet ska användas.  På så sätt samlas alla trådarna och följs åt under hela arbetet.

Garnet är OEKO-TEX® STANDARD 100-certifierat (nr. 2076-311). Se mer information om certifieringen på https://www.oeko-tex.com/en/

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (6)

Johanna

Färgerna är så otroligt vackra med skiftningarna. Får att missa någon tråd men oftast märks det inte ens i arbetet. Jag köpte den gula tropic sun och planerar göra något riktigt kul. Men är otroligt svårt att bestämma sig. Men blir mjukt mot huden och lätt att göra olika hårt. Går använda flera olika storlekar på virknålen, är bara lite mer trixie med vissa. Men roligt att experimentera


Karin

Blir jättefint att virka med! Den enda nackdelen jag har hittat är att det är svårare att reda ut om garnet har trasslat sig, eftersom det är ospunnet. Annars är jag jättenöjd med detta garn.


Julia

Man behöver vara uppmärksam så att man inte missar några trådar eftersom garnet lätt delar sig, men jag tycker mycket om det ändå.


Eva

Härliga färgskiftningar i garnet. Eftersom det är ospunnet så är det lätt att missa en tråd. Älskar färgerna i alla sultan garn.


Hanna

Uppskattar livlighet en från de fyra olikfärgade trådarna. Är lika lätt/svårt att använda som de andra ospunna garnen som sultan.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn