Våra bästa priser!   I ❤️ YARN REA   Spara upp till 57%

Hobbii

Unicorn

Super Fine 75% Merinoull Superwash, 25% Polyamid

Erbjudandet slutar om:
0dd 0tt 0mm 0ss
Spara 70 kr 239 kr 309 kr

Leverans 2-3 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Sista chansen Januari-rea!
 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  75% Ull, 25% Polyamid
 • Vikt:
  100 g
 • Löplängd:
  400 m
 • Garngrupp:
  Super Fine
 • Rekommenderade stickor:
  2,5 - 4 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 28 m x 40 v
 • Rekommenderad virknål:
  3 - 4 mm
 • Tvättanvisning:
  Handtvätt på max 20°C / Använd bara ulltvättmedel / Får inte torktumlas / Får inte strykas / Torkas plant
 • Hashtag:
  #hobbiiunicorn

Hobbii Unicorn är ett härligt ullgarn i superläckra nyanser. Vi har hittat det hos en ytterst talangfull garnfärgare i Istanbul. Med snart 3 decenniers erfarenhet i garnbranschen har hon valt att stå på egna ben med handfärgade garner. Vi är helt sålda på de vackra färgerna och därför producerar hon nu Unicorn speciellt till oss.

Varje häftig Hobbii Unicorn är unik, för att garnet är handfärgat. Det ger de skönaste färgspel i garnet som består av en blandning av utsökt merinoull och polyamid. Unicorn är därför slitstarkt nog till strumpor, men de fantastiska nyanserna passar speciellt bra till unika sjalar, tröjor eller en cool väst. Ge eventuellt Unicorn sällskap med en tunn tråd silkmohair, och skapa en fluffig dröm i de finaste nyanser.

När garn handfärgas i små portioner åt gången blir två nystan aldrig lika, och färgerna varierar mer än vanligt från lott till lott. Det är därför en bra idé att räkna ut hur mycket garn du ska använda till ditt projekt, innan du börjar, så du är säker på att du har tillräckligt.

Till större projekt kan vi rekommendera att det görs ett gradvist färgbyte innan ditt nystan är slut och du börjar på ett nytt. Helt konkret betyder det, att du bör växla mellan att sticka/virka ett varv med det gamla nystanet och därefter ett varv med det nya. Upprepa några gånger tills det gamla nystanet är slut. På så sätt undviker du en alltför tydlig färgskillnad i övergången mellan två nystan handfärgat garn. 

OBS! Använder du Solid versionen tillsammans med Unicorn, är det av yttersta vikt att du följer tvättanvisningarna för den handfärgade varianten: Handtvätt vid max. 20 grader och ingen blötläggning. 

Se här vilka Unicorn Solid färger som matchar med Unicorn varianterna:

01: Solid 01, 14, 18, 19
02: Solid 12, 15, 19
03: Solid 01, 14, 19
04: Solid 01, 04, 07, 09, 14, 19, 20
05: Solid 04, 10, 12, 17, 25, 26
06: Solid 01, 05, 06, 07, 09
07: Solid 10, 11, 12, 13, 18

08: Solid 02, 03, 15

Vänligen var uppmärksam på att färgerna i Unicorn kan variera från Unicorn Solid, då Unicorn är handfärgat och det då kan uppstå färgvariationer, även om det är exakt samma färg som används till att färga garnet

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (28)

Pia

Mycket fint mjukt garn, lätt att arbeta med, stickade sjal som värmer fint under kallare dagar utan att irritera huden. Har inskaffat ett flertal härvor som väntar på att bli något värmande.


Amanda

Underbart garn, gjorde precis en tröja enligt fairy lights mönstret som Hobbii har till garnet, i hopeful. Den känns helt gudomlig mot kroppen, strl m i midjekorta varianten tog 2,5 nystan.


Emma

Världens bästa och snyggaste garn. Om jag bara skulle ha ett garn resten av livet så hade det varit detta! Tråkigt att det är relativt dyrt men förståeligt med tanke på kvaliteten.


Fia

Jättefint och mjukt garn, ser ut precis som på bilden, vilket är ett stort plus när man handlar online. Kommer att bli jättespännande att sticka något.


Katarina

Har använt detta garn till världens mjukaste strumpor till sonen. Så mjuka, gosiga och väl använda. 🥰


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn