Våra bästa priser!   I ❤️ YARN REA   Spara upp till 57%

Hobbii

Soft Alpaca

Super Fine 100% Alpacka

Spara 40 kr 89 kr 129 kr

Leverans 2-3 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Black Friday 2023
 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% Alpacka
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  165 m
 • Garngrupp:
  Super Fine
 • Rekommenderade stickor:
  3 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 27 m x 38 v
 • Rekommenderad virknål:
  4 mm
 • Virkfasthet:
  10 x 10 cm = 22 m x 30 v
 • Tvättanvisning:
  Handtvätt / Får inte torktumlas / Undvik sköljmedel / Torkas plant
 • Hashtag:
  #hobbiisoftalpaca

Soft Alpaca är ett ovanligt läckert garn som tillhör den exklusiva klassen. Den är spunnen av 100% ren alpacka och erbjuder de bästa egenskaperna från de enastående alpackafibrerna. 

Alpackan är världsberömd för sin mjuka, varma och lätt lockiga päls. Djurens päls är anpassad till de externa, ombytliga väderförhållandena i Sydamerika med sol, värme, vind och svår kyla. Den värmer när det är kallt och är ventilerande sval när det är varmt. Det är precis detta som gör att fibrerna är ett perfekt garn året runt. 

Alpackafiber är ihåliga, i själva verket som supertunna luftrör, vilket ger dem en utmärkt isoleringsförmåga som är upp till åtta gånger varmare än ull från får. Därför kan du även hålla dig varm med mycket tunn och lätt stickning. När de fina, naturliga fibrerna blir spunna till vår Soft Alpaca blir resultatet en härlig garnkvalitet som är mycket slitstark och helt underbart mjuk mot huden. 

Soft Alpaca har en naturlig tyngd, vilket ger ett riktigt vackert fall i både stickning och virkning. Av samma anledning är det särskilt perfekt för sjalar, härliga tröjor och supermjuka accessoarer av alla slag. Alpackan innehåller inte lanolin, så om man exempelvis inte tål ull från får, så är alpacka ett bra, naturligt alternativ.

Färg 2 och 42 är helt naturliga nyanser av alpacka och är inte färgade.

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (36)

Sara

Riktigt mjukt och fint garn. Jag är rätt känslig mot ullgarner i allmänhet, men tycker inte att den verkar stickas alltför mycket. Väldigt tunnt garn däremot, så det kan krävas många nystan för den som vill göra ett större arbete.


Linnéa

Mjukt, fint och lättarbetat garn! Jag köpte det för att komplettera ett restgarnsprojekt och eftersom detta garn är tunt behövde jag använda dubbel tråd, men det gick jättebra. Det räcker till mycket!


Anna

Underbart garn att virka med. Gjorde en halsduk utifrån ett av mönstren som finns gratis via Hobbii och resultatet blev väldigt bra. Rekommenderas varmt.


Harrieth Åström

Vilket härligt garn att sticka med, mjukt och följsamt. Flyter lätt över stickorna. Stickar på Malene ponchon, den blir sååå fin!


Ellinor

Jättefint garn som inte sticks för mycket! Stickade en liten tröja och det gick snabbt och smidigt, rekommenderar detta garn!


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn