Våra bästa priser!   I ❤️ YARN REA   Spara upp till 57%

Go Handmade

Soft Bamboo Fine

Super Fine 70% Viskos av Bambu, 23% Bomull, 7% Akryl

Spara 59 kr 59 kr

Leverans 2-3 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Black Friday 2023
 • Tillverkare::
  Go Handmade
 • Innehåll:
  70% Viskos av Bambu, 23% Bomull, 7% Akryl
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  180 m
 • Garngrupp:
  Super Fine
 • Rekommenderade stickor:
  2,5 - 3,5 mm
 • Stickfasthet:
  30 masker = 10 cm
 • Tvättanvisning:
  Maskintvätt 40ºC / Torkas plant

Soft Bamboo Fine är en fantastiskt mjuk och unik kvalité!

Tråden består av hela 70% bambu, som gör garnet till en mjuk upplevelse och ger det en speciell lätthet. Det är behagligt mot huden, och är därför ett mycket barnvänligt garn, som har en bra formstabilitet. Bambuns fibrer är från naturens sida silkesaktigt mjuka och släta – vilket gör tråden särdeles delikat. Texturen och just de silkesaktiga egenskaperna ger ett mycket vackert fall i stickade projekt. De 23% bomull och de 7% akryl hjälper till med att hålla ihop den mjuka bambun och ger hela garnet en bra formfasthet.

Garnet är lämpligt till all slags stickning och virkning, och speciellt bra till baby, babyfilt, plädar och sjalar. Ett AZO certifikat dokumenterar att garnet har genomgått en massa test och är godkänd i förhållande till gällande europeisk lagstiftning.

Bambu och miljö: bambu år den snabbast växande plantan i världen och är därmed en fantastisk källa till hållbar produktion.

Bambu friger mer syre än någon annan planta och gror utan användning av pesticider.

Soft Bamboo fås i två tråd tjocklekar – "fine" och "double". Soft Bamboo Fine består av 6 x 2 fina trådar och löper 180 meter på 50g – här rekommenderar vi stickor 2,5-3,5. Soft Bamboo Double består av 9 x 2 fina trådar och löper 115 meter på 50g - vi rekommenderar här stickor 3-4.

Med andra ord; önskar du ett lite ”lättare” stickat eller virkat projekt, så rekommenderar vi "fine". Önskar du däremot t.ex. en tröja som fungerar hela året runt, då rekommenderar vi "double”.

Notera vänligen att vi löpande håller på att byta ut banderollerna på detta garn. D.v.s. att du både kan få en av de "gamla" banderollerna under namnet "Soft" eller en av de nya banderollerna under namnet "Soft Bamboo Fine". Garnet är dock exakt det samma.

På några av nystanen kan det fortfarande sitta banderoller med handtvätt som tvättanvisning. Dessa kan dock utan problem tåla maskintvätt i 40°C.

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (24)

Sofie Lejon

Så som alla andra säger! Det bästa garnet. Jag vill tipsa om att göra grunden i ett vanligt bomullsgarn och lägga till kanter detaljer etc med detta vackra garn. Det blir en luxif känsla tycker jag. Under bilder laddade jag upp en bild på en elefant med endast öronen i detta fina garn 😊 (mönster från devote)


Emmie

Fantastiskt garn! Så otroligt mjukt och fint lyster i färgerna. Älskar att färgerna är så lugna i tonen. Passar perfekt till att sticka barnkläder.

Dock tenderar garnet att dela sig när man stickar och vissa nystan trasslar sig inifrån. Annars inget att klaga på!


Emma

Otroligt fint och mjukt garn, passar perfekt för mina virkningar till barnen😀 Fler färger kommer det bli!!
Ett plus är den snabba leveransen.. och servicen med snabb återkoppling och otroligt trevligt och hjälpsamt bemötande 👌🏻👌🏻


Yvonne

Fantastiskt garn att arbeta med samt att ha nära huden. Så lent och underbart mjukt! Finns dessutom i massa härliga färger! Har gjort en tubhalsduk till mig själv men den vart snabbt snodd av tonårsdottern 🤗


Matilda

Väldigt mjukt och skönt, det känns även väldigt svalt vilket var perfekt till den sommarklänning jag stickat av detta garnet. Kan inte tala för de andra färgerna men grön var i alla fall väldigt fin.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn