Fynda!  ☀️ Solskenspriser ☀️   Spara upp till 67%

Hobbii

Soft Alpaca Lace

Lace 100% Alpacka

Spara 119 kr 119 kr

Andra förslag

Soft Alpaca Soft Alpaca
119 kr

Leverans 2-6 vardagar

Frakt från 55 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Green Weeks
 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% alpacka
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  400 m
 • Garngrupp:
  Lace
 • Rekommenderade stickor:
  2,5 - 3 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 30 m x 40 v
 • Rekommenderad virknål:
  2 - 2,5 mm
 • Tvättanvisning:
  Handtvätt på max. 30°C, använd bara ulltvättmedel. Vrid inte. Torkas plant.
 • Hashtag:
  #hobbiisoftalpacalace

Känner du till vårt härliga garn Hobbii Soft Alpaca? Här är samma höga kvalitet och härliga fibrer, spunna i den finaste, tunna versionen. Soft Alpaca Lace består av 100% alpacka från Peru, underbart mjukt och samtidigt mycket slitstarkt.

Soft Alpaca Lace är extra tunn och fin, vilket gör det till ett utmärkt val till de mer delikata stickprojekten med massor av detaljer. Som namnet antyder är den exempelvis perfekt för spetsstickning, där du vill ha fina lätta spetsar. Du får ett fint resultat om du exempelvis använder Soft Alpaca Lace till en sjal med hålmönster. Resultatet blir superlätt, men du kommer fortfarande upptäcka att det värmer härligt, eftersom fibrerna är ihåliga och isolerande.

Vår lace-version är spunnen på samma typ av rågarn och fina fibrer som vi använder i Hobbii Soft Alpaca, och färgerna matchar. Det ger helt nya möjligheter till exempelvis att leka med stickfastheten och sticka på tjockare stickor. Om du vill nyansera färgspelet i din stickning eller virkning kan du med fördel kombinera Soft Alpaca med en Lace i en annan ton.

Vi kan också rekommendera att du provar Soft Alpaca Lace som en följetråd tillsammans med ett ullgarn, ev. som en ersättning för mohair. Alpacka fäller inte på samma sätt som de släta mohairfibrerna, och samtidigt är den otroligt mjuk mot huden. Du kommer riktigt långt med få nystan, eftersom lace-versionen här innehåller 400 m pr. nystan.

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (4)

Karin

Mjukt och härligt garn, känns som om det går fort att sticka med det trots att man använder tunna stickor. Jag har gett mig på att sticka en klänning i detta supertunna garn och det går fort för man kan inte sluta sticka. Dessutom är det drygt, det lilla nystanet räcker längre än man tror.


Adina

Köpte detta garn i tre färger, cinnamon, ocean Waves och antique rose. Det är så mjukt och härligt och färgerna är otroligt vackra! Kan knappt vänta tills jag kan lägga upp och börja sticka med garnet! ☺️


Ruth

Super bra kvalitet på garnet. Mjukt och lätt stickad. Jag håller på med en poncho stickar med tjocka nålar (6) det blir lätt och luftigt.


Maria

Har stickat med Soft Alpacka Lace för första gången, ljuvligt garn. Det blev en lätt och varm tröja.


Emma

Underbart mjukt garn som har bara vill gosa in sig i! Lätt att sticka med och ger ett fint resultat.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn