Resårstickning

  Resårstickning ger dig en snygg och mångsidig finish till dina projekt. Vi guidar dig igenom detta enkla mönster.

  Så maskar du av

  Nu är det dags. Du måste avsluta ditt projekt. Här lär du dig hur man maskar av.

  Aviga maskor (am)

  Lär att sticka aviga maskor med vår steg för steg-vägledning med video.

  Räta maskor (rm)

  Lär känna en av de vanligaste och enklaste grundmaskorna: Den räta maskan.

  Så här lägger du upp maskor

  Det första steget i alla stickprojekt är att lägga upp maskor. Vi visar dig hur du gör.

  Virkprovet: Så här mäter du din virkfasthet

  Det är otroligt viktigt för ditt slutliga resultat att du mäter din virkfasthet. Ett virkprov kan hjälpa dig att hitta den helt rätta storleken på virknål. Med denna guide i handen tacklar du med lätthet det berömda virkprovet, så du kan börja med ditt projekt.

  Vik en låda för ditt presentkort

  Vill du göra lite extra med presentkortet? Vi har skapat en vik-det-själv mall så du snabbt och lätt kan göra en söt liten låda åt ditt presentkort.

  Sticka din egen jultröja

  En jultröja kan både vara rolig och tokig eller klassisk och fin. Allra bäst är såklart den hemmastickade slags! Här har vi samlat våra 8 populäraste mönster på stickade jultröjor.

  Klä julgranen: 6 gratis virkmönster

  Är det dags att klä årets julgran och göra fina julprydnader till hemmet? Virkat julpynt sätter en personlig prägel på en av årets mysigaste högtider. Fattas du ett mönster till att pynta årets julgran med? Hitta den i detta blogginlägg.

  18 gratis virkmönster inför julen

  Kan du också höra bjällerklang på avstånd? Då är det dags att ta fram garnet och virknålen! I detta blogginlägg får du 18 gratis mönster på söta och roliga designs som med säkerhet kommer göra julen extra glad och magisk.

  Mixa och Matcha med Friends

  Tycker du också att ull och kid silk är den härligaste och mjukaste kombinationen någonsin? Då är Friends-kollektionen precis rätt för dig! För i den nya kollektionen matchar färgerna varandra i alla garnkvaliteter. Här kommer din guide till att mixa och matcha Friends-garnerna.

  Superwash ull - vad är det?

  Är du den typ av människa som alltid tvättar dina virkade och stickade kreationer för hand eller har du bara inte tålamod till sådant? Superwash garn består av behandlad ull som lätt kan maskintvättas. Det är med andra ord superpraktiskt när du ska tvätta de plagg du använder dagligen!

  Nyhet: Se den nya Friends-kollektion

  Hurraaaaa! En ny garnkollektion har äntligen landat på webshoppen! Den nya kollektionen går under namnet Friends, och den bjuder på garner i härliga, mjuk material. Och det bästa är? Garnerna delar samma färgkoder, så du kan mixa och matcha färger precis som du vil.

  7 gratis virkmönster för Halloween

  Halloween står för dörren och det är dags att pynta ditt hem med virkade prydnadssaker. Hitta inspiration bland våra populäraste virkmönster för Halloween. P.S. Vem har sagt att Halloween måste vara otäck?

  Håll värmen med ull: Sticka strumpor till hela familjen

  Det låter som att vi alla ska vänja oss vid kyliga golv och lägre temperaturer inomhus denna höst-och vintersäsong. Så nu är en bra tid att börja sticka ullstrumpor till hela familjen.

  Träffa designer: Laura Dalgaard

  Laura Dalgaard är stickdesignern bakom den helt nya tigerdesignen som stödjer WWF-Danmarks arbete för att rädda jordens vilda tigrar. Vi frågade Laura om hennes tankar bakom samarbetet och designen – hon har gett oss ett par tips med på vägen.

  Sticka en ikonisk tröja och ge stöd till vilda tigrar

  I samarbete med WWF-Danmark och stickdesigner Laura Dalgaard har vi skapat en superfräck tigerdesign. Köp mönstret och ge ditt stöd till WWF-Danmark – och sticka den ikoniska tigern till dig själv, din vän, ditt barn eller din mormor.

  Videoguide: Brodera fina motiv med maskstygn

  Maskstygn är geniala när du ska skapa detaljerat motiv på ditt stickarbete. När du broderar maskstygn ovanpå ditt färdiga projekt ser det nämligen ut som att stygnen är en del av det stickade. Jättesmart, eller hur? Se videon i bloggindlägget och kasta dig över massor av roliga projekt med maskstygn.

  Lär dig sticka Intarsiastickning (Gobelängstickning) med video

  Med intarsiastickning (också kallad gobelängstickning) kan du göra stora motiv med många färger i slätstickning. Tekniken går ut på att du stickar olika förlopp efter ett diagram. Det låter kanske komplicerat, men det är faktiskt superenkelt. Läs med här och lär dig hur du stickar intarsiastickning.

  Älskar du också mormorsrutor? Få inspiration till ditt nästa projekt

  Intresset för mormorsrutor har verkligen fått en renässans. I detta blogginlägg kan du hitta inspiration till ditt nästa projekt med de härliga rutorna som kan kombineras på otaliga sätt. Lär dig också att virka fyra olika typer av Granny Squares.

 
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn