Från 1.a juli kan du köpa garnpaketet med tillbehör till vår Mystery CAL #HobbiiHappySquares, som börjar den 15.e augusti. Virk-utmaningen är ett roligt sätt att arbeta på parallellt med andra entusiastiska och glada virkare - och att arbeta på en hemlig design, som görs tillgänglig i flera steg. I detta blogginlägg får du svar på 10 viktiga frågor om vår CAL.


Oavsett om du bara älskar överraskningar eller har en dröm om att lära dig virka, så får du här en riktigt rolig möjlighet att delta i en trevlig gemenskap där vi alla arbetar med samma hemliga projekt, samtidigt.

I augusti och september kan du delta i vår Mystery CAL, som vi har gett namnet #HobbiiHappySquares 🙊 Vi guidar dig och andra virkare genom fem spännande steg i ett mönster, som avslöjas löpande under tiden vi virkar. Mönstret har utvecklats i ett samarbete mellan Hobbii och Sandra Torrance, som är en superduktig australiensisk virkdesigner.

Är du nybörjare på att virka? Inga bekymmer! CAL’en är en fantastisk möjlighet till att lära sig att virka tillsammans med andra nybörjare, såväl som erfarna virkentusiaster. Det kommer ibland att vara utmanande, men bara lugn, vi guidar dig, och du kan få massor med tips och glada tillrop av dina med-virkare 💛 

Du kan också bjuda in din pysselgrupp eller några vänner, så kan ni arbeta på projektet tillsammans. På så sätt kan ni hjälpa varandra och njuta av en god drink och varandras sällskap, samtidigt som ni ser arbetet ta form vecka efter vecka.

Jag kan garantera dig, att du blir stolt och glad, när du står med det färdiga resultatet i händerna efter 4-5 veckor 😍

Anmäl dig till nyheter om vår CAL här >>

Är du tveksam till om denna CAL är något för dig? I detta blogginlägg kan du få svar på följande frågor:

  1. Vad är en CAL?
  2. Vad är en Mystery CAL?
  3. Jag vill gärna lära mig att virka. Kan jag vara med?
  4. Jag är en erfaren virkare. Kan jag vara med?
  5. Vad ingår i kittet, och vad kostar det?
  6. Hur länge pågår #HobbiiHappySquares CAL’en?
  7. Hur mycket tid ska jag avsätta?
  8. Hur deltar jag?
  9. Är det vinster på spel?
  10. Vem står bakom designen?

1. Vad är en CAL?

CAL står för ‘Crochet Along’ – ‘virka med’ – och är en virk-utmaning, där du tillsammans med andra virkare arbetar parallellt på samma projekt. Vi följer ett mönster som avslöjas ett steg i taget över fyra veckor.

CAL’en är ett bra sätt att börja på ett nytt projekt och att lära sig några nya tekniker, samtidigt som du har trevligt. #HobbiiHappySquares består av 5 delar, som släpps från den 15.e augusti till den 5.e september 2022.

Vi kommer löpande att uppdatera vår sida på Facebook med informationer om CAL’en, så hål utkik på sidan.

2. Vad är en Mystery CAL?

Denna CAL är en Mystery CAL. Det betyder att den färdiga designen hålls hemlig tills alla 5 delar av mönstret blir tillgängliga.

Visst låter det väl spännande att arbeta på ett hemligt projekt?

Jag har fått en sneak peak på den färdiga #HobbiiHappySquares designen, och jag bara äääälskar den! Det är jag helt säker på att du också kommer att göra 💜

3. Jag vill gärna lära mig virka. Kan jag vara med i CAL’en?

Absolut! #HobbiiHappySquares är en 100% nybörjarvänlig CAL, där svårighetsgraden gradvis stiger mellan de olika delarna i mönstret.

Du lär dig bl.a. Att använda enkla tekniker för att virka rutor och att leka med färgkombinationer i olika typer av rutor. Till sist kommer du att arbeta med några mer avancerade tekniker (men fortfarande nybörjarvänliga!) för att avsluta projektet.

Via CAL’en hjälper vi dig med video guides, där du blir mer bekväm med att virka och följa ett mönster. Detta är ett perfekt tillfälle att lära sig virka och prova på en ny hobby.

4. Jag är en erfaren virkare. Kan jag vara med i CAL’en?

Utan tvekan, vår CAL är för alla, och vi hoppas att du har lust att vara med, även om du säkert redan gjort ett stort antal projekt - det där känner vi ju alla igen 😉

CAL’en är kanske inte en utmaning för dig om du är en van virkare, men det är ett perfekt projekt att gå till och ifrån samtidigt som du arbetar med andra saker. 

Jag är säker på att du kommer att ha trevligt när du arbetar med projektet, och att du kommer att älska det färdiga resultatet 😍 Dessutom finns det inget som slår gemenskapen när man arbetar på ett och samma projekt tillsammans med andra.


5. Vad ingår i paketet, och vad kostar det?

Från den 1.a juli sätter vi ett begränsat antal garnpaket med tillbehör till salu.

Paketet innehåller allt det du behöver för att göra färdigt ditt #HobbiiHappySquares projekt. Det vill säga alla garner och tillbehör. Priset för ett garnpaket med tillbehör är 689 kr.

OBS: Var uppmärksam på att det inte medföljer en virknål, då vi vet att många av er redan har virknålen redo därhemma, eller har olika preferenser. Till detta projekt ska du använda en virknål i storlek 5 mm/H8. Har du inte någon virknål? Hitta den här.

Eftersom det är en Mystery CAL, är det en hemlighet, vilket garn vi använder i mönstret. 

Psst! Jag kan avslöja att du kommer att arbeta med ett härligt, mjukt anti-pilling garn i Premium akryl 😉

Du kan välja mellan två olika färgkombinationer: 

  1. POP är trendigt och färgrikt - perfekt om man vill sätta lite färg på vardagen.
  2. CALM innehåller lugna jordtoner - idealiskt om man vill lätta lite på gasen.

Köper du paketet, får du 8 nystan garn i 7 olika färger. Beroende på hur hårt du virkar, ska du använda mer eller mindre garn, och därför kan det bli lite garnrester över.

Köp ditt paket här >> 

6. Hur länge pågår #HobbiiHappySquares CAL’en?

#HobbiiHappySquares Pågår från den 15.e augusti till den 12.e september 2022. Mönstret består av fem delar som blir tillgängliga med en veckas mellanrum. På så sätt hinner du sätta dig in i mönstret och virka en bit, innan vi avslöjar nästa del.

Här får du en överblick över när du kan börja med de fem delarna:

Del 1: Måndag den 15.e augusti
Del 2: Måndag den 22.e augusti
Del 3: Måndag den 29.e augusti
Del 4 & 5: Måndag den 5.e september

Få en bra början: Deltag i vår Live med designern

I samband med att den första delen av mönstret släpps måndagen den 15.e augusti, kommer vi dessutom att ha en Instagram Live med Sandra Torrance, som är designern bakom det hemliga mönstret. Här har du möjlighet för att få mer information och ställa frågor till Sandra och Gea från Hobbii.
Kom ihåg att dela en bild av ditt färdiga projekt måndag den 12.e september, då vi letar fram de 10 lyckliga vinnarna tisdagen den 13.e september.


7. Hur mycket tid ska jag avsätta?

Hur mycket tid du ska använd till projektet för att bli färdig, beror på din förmåga, motivation och uthållighet. Du ska dock räkna med att använda några timmar på att virka varje vecka - och då kan du också hinna bli färdig undertiden vi kör CAL’en.

Är timingen super dålig? Det behöver du inte bekymra dig om. Du kan börja på ditt #HobbiiHappySquares projekt precis när du vill under tiden som CAL’en är igång. 

Var bara uppmärksam på att du ska vara färdig till den 12.e september för att vara med i tävlingen om en snygg och garn-tastisk vinst 😉

Och dessutom är det ju riktigt roligt och givande att vara en del av den stora virk-gemenskapen som CAL’en är ramverk för, och jag hoppas att du vill virka tillsammans med oss.

8. Hur deltar jag?

Köp ditt garnpaket här >>

Anmäl dig för att få e-mail med information och nya avslöjanden i vår #HobbiiHappySquares CAL.

Anmäl dig till e-mail om CAL’en här >>

Dela dina framsteg med oss på Facebook och Instagram under hashtaggen #HobbiiHappySquares.

9. Kan jag vinna något?

Det kan du verkligen! Lägg ut en bild på ditt färdiga resultat på Facebook eller Instagram med hashtaggen #HobbiiHappySquares senast måndagen den 12.e september. Vi drar 10 lyckliga vinnare, som vinner garn-tastiska vinster tisdagen den 13.e september! 👀

10. Vem står bakom designen?

Mönstret är designat av den australienska virkdesignern Sandra Torrance från Little Golden Nook. I tätt samarbete med Hobbii har hon utvecklat nybörjarvänliga och roliga mönster.

Sandra hittar ofta inspiration i naturen till sina projekt - och speciellt vid stranden. Då hon såg färgerna som vi på Hobbii har valt till vår CAL, fick hon idén till den slutliga designen som hon började utveckla i olika steg. Sandra är en mycket visuell person som älskar att designa projekt löpande samt att byta färger och mönster under arbetets gång.

Sandra beskriver akrylgarnet som används som härligt mjukt och perfekt att ge värme, utan att klia, vilket var otroligt viktigt för henne. 


Fattas du några svar?

Har du en fråga som jag inte har svarat på här ovanför, följ oss då på Facebook och Instagram, där vi löpande lägger in inlägg om #HobbiiHappySquares.

Det härliga med en CAL är att vi är många som arbetar med samma projekt samtidigt. Du kommer därför i de flesta tillfällen att kunna sparra med dina med-virkare på Facebook och Instagram.

Gå till Facebook-sidan här >>

Gå till vårt Instagram-konto här >>


Glada garnhälsningar härifrån 💜