TL YARN CRAFTS TAKEOVER – Tunisisk virkning är en unik metod som liknar en kombination av traditionell stickning och virkning. I detta blogginlägg bjuder Toni Lipsey på 7 orsaker att äntligen kasta dig över tunisisk virkning!


Detta blogginlägg har skrivits av Toni Lipsey, virkdesigner och upphovskvinna till TL Yarn Crafts.


Du kanske redan har hört om tunisisk virkning på det senaste. Men du älskar redan att sticka och virka – varför testa något nytt? Jag har 7 övertygande orsaker varför du verkligen går miste om något om du fortfarande inte har testat tunisisk virkning.GRATIS: Med Tunisisk virkning kan du imitera både stick -och virkmaskor. Hitta mönster på Chilly Pom Halsduk här.


I detta blogginlägg förklarar jag varför tusentals pysslare i världen bifogar tunisisk virkning på listan över deras favorithobbys och varför du borde göra likadant!


1. Det är det perfekta mix av stickning och traditionell virkning

Tunisisk virkning innebär en nål som med vanlig virkning. Men denna nål kan även vara med kabel som i stickning och vilket gör det möjligt att göra större projekt. Många stickare tycker att tunisisk virkning är lätt att förstå och använder därför denna metod som en språngbräda till vanlig virkning.


2. Du lär dig något nytt

Är det en sak jag har lärt om pysslare är det att vi kan vara lite tävlingslystna. Vi älskar att dela med oss av våra erfarenheter och visa andra vad vi kan. Varför bara vara bra på att sticka och virka vanligt när du kan imponera dina vänner (och dig själv!) med tunisisk virkning?GRATIS: Tunisisk virkning har aldrig varit så fint! Denna vackra Checked Out Filt kommer du behålla helt för dig själv! Hitta mönstret här.


3. Ta hem fler nålar utan att få dåligt samvete

Tunisisk virkning använder speciella nålar som ser ut som en sticka med en krok i ena änden. Du kan använda en virknål till att öva tunisisk virkning men efterhand kommer du att vilja använda dig av kablade nålar och även utbytbara nålar. Utforska gärna lite olika märken och hitta just de tunisiska nålar som passar till dig.


4. Öva nya maskor

En av sakerna som jag tycker allra bäst om när det gäller tunisisk virkning är hur man kan imitera både stickning och virkning med denna metod. Det finns ett överflöd av maskor inom tunisisk virkning. Denna mix av olika metoder och ytor ger dig en underbar och unik virkupplevelse.Låt denna tjocka oversize sjal bli din introduktion till tunisisk virkning. Hitta detta Plus mönster på Ada sjalen här.


5. Testa nya färgtekniker

Precis som med vanlig stickning och virkning har tunisisk sina egna regler när det gäller färger. Tunisisk virkning virkas i omgångar med 2 varv åt gången– ett varv framåt och ett varv tillbaka. Du kan jämföra med räta och aviga i stickning. Denna unika teknik ger dig nya möjligheter i dina färga projekt.


6. Ge dina muskler en chans att koppla av

I tunisisk virkning använder man andra muskelkombinationer än vid stickning och virkning. Har du stickat eller virkat mycket och har lite överbelastade händer, testa tunisisk virkning! Detta ger dina muskler en chans att koppla av eller att röra sig på ett annat sätt och kan underlätta lite medan du fortfarande kan vara produktiv. Tunisisk virkning är mycket chic och denna Hot Cocoa Poncho är inget undantag! Hitta plus mönstret här.


7. Tunisisk virkning ger dig tillgång till ett tusentals nya mönster och ett otal idéer

Populära mönstersidor som tex. Ravelry och Pinterest bjuder nu på tusentals klassiska och moderna tunisiska virkmönster som du kan välja emellan. Till trots för vad manga tror är tunisisk virkning inte bara för tjocka tröjor och filtar. Du kan även göra fina sjalar, luftiga toppar och babyfiltar till generationer med denna beroendeframkallande och mycket vackra teknik. 


Det är dags – att lära dig tunisisk virkning NU!

Tunisisk virkning är mer än bara en trend. Designers, tidningar och garnföretag börjar tillmötesgå behovet för ett fräscht perspektiv när det gäller nålkonst. Tunisisk virkning blir mer och mer tillgängligt med guides och gratis mönster som poppar upp hela tiden. Och du kan lära dig denna teknik med de nålar du redan har i ditt tillbehörs kit! 

Har du en vanlig virknål och lite garn kan du lära dig helt basala grundtekniker inom tunisisk virkning på under 15 minuter! Efter din första klass kasta dig gärna över nya roliga maskor, färgbyte tekniker och fortsätt sedan med ditt första riktiga projekt
Jag hoppas att detta blogginlägg har övertygat dig att testa tunisisk virkning. Jag började med virkning och lärde mig tunisisk virkning för nästan 6 år sedan och tittade aldrig tillbaka. Jag älskar båda metoder och för tillfället håller jag på att lära mig sticka. Varje teknik är speciell och bifogar egen stil. Klicka på länkarna i detta blogginlägg och se vad alla snackar om.


Detta blogginlägg är skrivet av Toni Lipsey, som du kanske bättre känner som TL Yarn Crafts. Toni är känd för sina lättförståeliga virkmönster för nybörjare till mer erfarna, och hon delar ivrigt med sig av sina kunskaper, erfarenhet och favoritprodukter på sin blogg, YouTube och Instagram. Nyligen har hon i samarbete med Hobbii utvecklat Happy Place, ett härligt garn i 50% bomull och 50% ull.


Vill du lära känna Toni bättre?
Läs vår Q&A med henne här.
Är du redo att kasta dig över tunisisk virkning?

Bli redo att pyssla! Kolla in vårt tillbehör för Tunisisk virkning här.