Har du också fått upp ögonen för dessa underbara virkade väskor från Taylor Bento, kända som 'Bags by Bento'? I denna Q&A (fråga och svar) blogg, delar Taylor med sig av sin inspiration bakom hennes 'Carry On' kollektion, vilket innehåller tre helt nya virkade väskmönster – och alla är helt gratis! 👀Funderar du på att lägga till ett mönster på en virkad väska till drömlistan över kommande projekt? Om så är fallet, då är denna "Möt Designern" blogg den perfekta dosen med inspiration för att kickstarta din resa! ✨

Vi presenterar Taylor Bento, den talangfulla virkmönsterdesignern och kreativa hjärnan bakom 'Bags by Bento'. Taylor's design är en mix av detaljer, textur, och elegant flärd, som omvandlar praktiska accessoarer till vackra virkade väskor.

Spännande nyheter till ditt virkade väskprojekt! I ett speciellt samarbete med Hobbii har Taylor släppt tre helt nya mönster med namnet 'Carry On'. Kollektionen finns tillgänglig för gratis nedladdning på Hobbiis hemsida – en riktig njutning för alla oss virkentusiaster! 😍

I denna Q&A, delar Taylor med sig av insikter i sin kreativa process, avslöjar sin favorit virkmaska och ger en exklusiv glimt av hennes nya mönster. Är du lika exalterad som vi? Låt oss börja!

Och glöm inte bort – att vi älskar att få se dina 'Carry On' kreationer! Dela dem på Instagram med hashtag #bagsbybentoxhobbii.


1. Vad tycker du bäst om med virkning?

“Jag älskar hur kreativ du kan vara med virkning. Du kan göra så många saker med bara en sorts maskor. När jag först började designa, använde jag fastmaskor till de flesta av mina mönster. Att lära sig och införliva nya maskor och tekniker är så otroligt roligt!“


2. Vilken är din favorit virkmaska just nu?

“Jag njuter verkligen av jasminmönster. Det har ett unikt utseende och ger tillbehören en speciell touch. Ett av mina mönster i 'Carry On'-kollektionen använder jasminmaskor." 


3. Vilket är ditt favorit virkverktyg som du inte kan leva utan?

“Mina Clover virknålar är ett måste. Jag har provat många virknålar, och Clover fungerar bäst för mig. Jag älskar de ergonomiska handtagen. När du virkar så mycket som jag gör är komfort nödvändigt!“

Skaffa din egen uppsättning av Clover virknålar HÄR
4. Kan du leda oss genom din kreativa process?

“Jag får ofta idéer till design när jag garn shoppar. Till denna kollektion, surfade jag runt på Hobbiis hemsida och blev först inspirerad av de blå nyanserna av Hobbii Portobello. Det påminde mig om Britney Spears' all-denim' outfit. Sedan surfade jag väskaccessoarer och hittade ryggsäcksutrustning som passade perfekt med Hobbii Bungee Mini. Till sist, då jag visste att jag ville designa ett mönster med Hobbii Friends Ribbon, brainstormade jag ett par koncept som skulle fungera bra med detta material.

Efter att ha kommit på de första koncepten skissade jag på designen och planerade materiallistan. När mitt material anlände började jag skriva mönster. Jag brukar skriva ett första utkast till mönstret innan jag börjar virka. Sedan virkar jag väskan efter mitt utkast och gör justeringar allt eftersom. På vägen tar jag även process foton. När mönstret är klart skickar jag det till min tekniska redaktör för granskning. Hon ser till att matematiken, skiljetecken och andra detaljer är korrekta. Därefter skickar jag mönstret till en mönstertestare, som gör designen från början till slut. De ger feedback på mönstret och den färdiga väskan.

Äntligen, efter att ha gjort mina sista redigeringar voilà! Designen är född.“


5. Kan du berätta lite mer om de nya mönstren?

"Varje väska i kollektionen presenterar olika stilar. Alla projekt är mönster på enkla nivåer, lämpliga för dem som är bekväma med grunderna i virkning. Dessutom innehåller alla väskor väsktillbehör, vilket gör dem inte bara vackra utan också funktionella!"
Forever in Blue Jeans – Crossbody Bag

"Detta 'Forever in Blue Jeans' crossbody bag mönster är min syn på en klassisk sadelväska. Den har en justerbar crossbody axelrem och tryckknapp.

Väskan är virkad i Portobello garn, som är en mix av bomull, ull och akryl. För att få en kraftig väska, används två trådar garn tillsammans. Kroppen på väskan är virkad i fastmaskor, för att säkerställa enkelhet och hållbarhet. Locket är designat med de unika jasminmaskorna som ger väskan lite personlighet!

Till sist har den fått den sötaste tofs på locket."
Betty Belt Bag – Crossbody Bag

" 'Betty Belt Bag' crossbody väska är inspirerad av de trendiga crossbody ryggväskorna. Detta mönster använder Friends Ribbon garn, som är 100% bomull. Att använda två trådar garn tillsammans ger väskan struktur. Den virkas runt med halvstolpe maskor. 

Den justerbara axelremmen i bomull är superbekväm och monteras till väskan med D-ringar. En stängning med blixtlås säkerställer att väskan är funktionell och lätt att komma åt. Du kan antingen sy fast dragkedjan i ditt projekt eller följa en video-handledning länkad i mönstret för att virka in dragkedjan."
Bungee Backpack

'Bungee Backpack' är min version av en miniryggsäck väska. Mönstret använder Bungee Mini garn, vilket är ett tubgarn gjort i en mix av bomull och polyester.

Mönstret börjar med en PU-läder botten. De skrivna instruktionerna och medföljande bilder guidar dig igenom hur du virkar runt denna botten. Väskans kropp är tillverkad med vanliga fastmaskor och fastmaskor virkade i bakre maskbågen, vilket skapar en randig effekt.

Komplettera looken med en PU-läderdragrem, justerbara bomullsremmar, och ett PU-läder lock med magnetstängning. Till sist sys sidfickorna på och din väska är redo att användas!"


6. Vilket råd vill du ge någon som precis har börjat sin virkresa?

"Hoppa in på YouTube och sök runt bland videor som ger handledning! På min kanal erbjuder jag videor på många olika tekniker som används i mina designs, och även hela projektvideor. Dessutom delar jag nybörjartips till virkare på min Instagram sida, "@bagsbybento."


7. Till sist, vilka är dina 3 bästa tips till andra virkare?

"1 – Använd maskmarkörer! Om du kämpar med att få dina sidor raka, sätt en maskmarkör i första och sista maskan på varje varv. Detta hjälper dig att se var varje varv slutar så att du inte missar en maska.

2 – Gör ett virkprov. Jag brukade också hoppa över det, men jag lovar att det hjälper dina virkprojekt att få helt rätt storlek. Om ditt virkprov är större än det ska vara, använd en mindre virknål. Om ditt virkprov är mindre, använd en större virknål.

3 – Om du får ont i handen eller vristen, TA EN PAUS. Jag lärde mig den hårda vägen att det är möjligt att överanstränga händerna tills skada uppstår. Ta regelbundet pauser och sträck ut händerna. Även när du tar en paus kan du fortfarande njuta av garnshopping och surfa runt och leta mönster!"


Vill du virka en av Taylor's designade väskor?

Klicka på länken härunder för att få de helt nya virkmönstren. De är helt gratis!


Du önska mycket virknöje Taylor & Hobbii ❤️