Har du gett upp om att få till en magisk ring? Då ska du prova denna metod som fungerar utmärkt som ett alternativ till den retfulla ringen. Följ vår bildguide här.

Har du kämpat förgäves med otaliga magiska ringar och det har slutat med att du lovar att aldrig mer ge dig på den besvärliga ringen igen.

Den magiska ringen kan vara besvärlig att göra. Som tur är behöver det inte avhålla dig från att virka projekt där du ska börjar med ett centrum och därefter virka runt.

Det finns faktiskt ett alternativ till den magiska ringen! Är det inte fantastiskt? Metoden går ut på att virka 4 luftmaskor som samlas ihop med en smygmaska till en ring. Så enkelt är det!

Denna alternativa metod fungerar utmärkt när det ska virkas korgar och väskor, men det är inte säkert att du kan använda den till att virka amigurumi och gosedjur, då det kan vara svårt att få hålet mellan maskorna helt stängt (och gosedjuren ska ju inte tappa sin fyllnadsvadd).

Är det dags att ge den magiska ringen en chans till? Lär dig tekniken här (bara lugn, vi guidar dig steg för steg med både video- och bildguide).

Så här gör du ett alternativ till den magiske ring

  1. Lägg upp 4 luftmaskor.
  2. Samla ihop de 4 luftmaskorna med en smygmaska i första luftmaskan för att bilda en ring.
  3. Gör önskat antal fastmaskor direkte i ringen som skapats av de 4 luftmaskorna.

Du har nu början på en cirkel helt utan en magisk ring! Hurra!

Följ bildguiden härunder:

Eller prova detta! Du kan också nöja dig med 2 luftmaskor om du vill ha ett ännu mindre hål. Gör därefter önskat antal fastmaskor i 2.a luftmaskan från virknålen. Denna metod kräver dock lite extra fingerfärdighet.