Är du redo att ta stickningen till nya höjder? Lägg då vriden resår till din repertoar av sticktekniker och skapa vackra muddar och kanter med extra stadga, elasticitet och finess. Låt oss visa dig hur man gör!Är du trött på samma gamla resårstickning? Vill du gärna sätta lite guldkant på dina projekt? I det här blogginlägget ska vi fördjupa oss i vriden resårstickning, en härlig variant av den klassiska 1 x 1 resåren.

Vriden resår ger en fastare, mer elastisk och definierad struktur, vilket gör den särskilt bra för kanter som behöver lite extra finess och stabilitet. Lita på oss, det här mönstret förändrar verkligen allt!

Så här stickar du den fina resåren på dina kreationer:


Så här stickar man vriden resårstickning på rätsidan

  1. Sticka den första maskan rät genom bakre maskbågen (det är här vridningen sker!).
  2. Sticka nästa maska avigt på vanligt sätt.
  3. Upprepa dessa två maskor (sticka en rät maska genom bakre maskbågen och en avig maska i nästa maska).👆 Sticka den första maskan rät genom bakre maskbågen så här.


Så här stickar man vriden resårstickning på avigsidan

  1. Första maskan stickas avigt genom bakre maskbågen.
  2. Sticka nästa maska rät som vanligt.
  3. Fortsätt med att alternera dessa två maskor.👆 Sticka den första maskan avigt genom bakre maskbågen så här.


Att sticka vriden resår kan kräva lite övning, om du inte har stickat genom bakre maskbågen tidigare, men när du väl fått kläm på det kommer du att bli förälskad i det snygga mönstret, vi lovar <3

Så ta fram ditt favoritgarn från Hobbii, hitta ett mönster med kanter som passar för vriden resår och ge projektet den härliga twist det förtjänar. Mycket nöje med stickningen!