Känner du igen, när man sitter med ett sticknings- eller virkningsmönster, men inte kan förstå det? Här kommer din hjälp.

Jag har nämligen själv suttit i denna situation. Som nybörjare inom både virkning och stickning kan det vara svårt att veta vad som är upp och ner i alla de många olika förkortningarna. Jag har därför beslutat att göra en guide till dig som kan behöva lite extra hjälp.

Den första tabellen nedan är ett schema över de olika virkningsförkortningarna, som kommer vara till hjälp för dig som älskar att virka. 

Tabellen nedan är däremot ett schema över de många olika stickningsförkortningarna, som jag hoppas kommer vara till nytta för dig som älskar att sticka.

Jag hoppas att tabellerna kommer vara till hjälp för de av er som behöver det, och att ni nu kan sticka och virka en massa. Jag har iallafall haft glädje av sådana guides som ger en bra överblick, när man sitter med huvudet nergrävt i sitt virknings- eller stickningsprojekt.