Författat av Madeline från @ofbooksandhooks

Vad är en pysslare utan tillbehör - eller hur? Medan vi packar våra perfekta väskor med projekt, garnnystan och tillbehör är det dags att kasta ljus över virkningens glömda hjältar. Detta är mina favorittillbehör!

Mina favorittillbehör:


Betty the Baby Unicorn 

Vem vill inte gärna ha en enhörning fylld med massa olika virknålar? Det vill jag i alla fall. Denna lilla enhörning är ett fynd till min lilla virkhörna. Perfekt till virknålar, saxar, pennor, maskmarkörer och allt vad ditt hjärta begär.

"Crochet is Hygge” Krus

Även om det egentligen är en kaffemugg tycker jag det är synd att använda den som det. Därför blev det en snygg mugg till alla mina virknålar istället. Den bor på mitt skrivbord och jag älskar det. Den är så fin och munter, en riktig bra present till dig själv eller till andra pysslare som behöver andra presenter än garnnystan, som de säkert redan har så det räcker.


Axelväska till garn 

Denna väska är min nya favorit. Jag ÄLSKAR den. Den rymmer min laptop, garnnystan, mina projekt, anteckningsböcker... och jag kan fortsätta! Fickorna utanpå och inuti ser dessutom till att hålla allt på plats, jag behöver aldrig mer reda ut garn som har trasslat ihop sig med mina pennor.


Virknåls-/stickmätare från KnitPro 

Jag levde i förnekelse och trodde att ett vanligt måttband funkade precis lika bra som en virknålsmätare. Vänner! En virknålsmätare är mycket bättre och denna mätare har allt. Mätfunktion, virknålsmätare OCH en liten garnskärare. Åh, den är formad som en elefant också. Fantastiskt!

Nålhållare - Hobbii

Denna nålhållare är en enkel liten följeslagare men absolut en av mina favoriter. Jag tappar ofta bort mina stoppnålar och hållaren hjälper mig att hålla koll dem och ha dem nära till hands.

Mini sax - The Fancy

Diggar du inte enhörning-stilen kan du kolla in min andra storfavorit. Den är vacker och ändå enkel. Varje gång jag tar upp den ur väskan när jag är tillsammans med andra kreativa människor, frågar de alltid vart jag har hittat den någonstans. Hobbii såklart!!!

Maskmarkörer med clips från Clover

Du känner säkert till maskmarkörer. MEN KÄNNER DU TILL MASKMARKÖRER MED CLIPS? Förlåt att jag använder stora bokstäver nu, men detta är en stor nyhet för mig och jag bara älskar hur mitt liv har ändrat sig efter jag har fått möjlighet att kunna markera mina projekt med ännu fler detaljer. Nu behöver jag inte längre sitta och titta på maskmarkören och tänka ”okej, vad var det nu den guldfärgade betydde?"


Fiber Bowl - Copenhagen Fibers 

Herrejösses, denna garnskål betyder allt för mig. I samma ögonblick att jag fick den visste jag bara att den skulle stå framme på en hylla när jag inte använde den. Men jag blev rädd att min hund skulle råka slå ner den. Så nu bor den i min bokhylla, vilket är helt okej, för ESTETIKEN är helt fantastisk och jag tittar gärna på den varje dag.

En garnskål är verkligen ett underbart tillbehör för både virk- och stickentusiasten. Men de är bara ett MÅSTE HA för alla oss med husdjur. Aldrig mer garnnystan som rullar runt i hår från husdjur! Mirakel händer verkligen.


Lockurna – Copenhagen Fibers 

Systern till Fiber Bowl hittar du med denna lilla sak. Kan du gissa vart den bor? Japp! På mitt skrivbord. Nu börjar du nog tänka: Hur stort skrivbord har hon egentligen den här tjejen? Jag kan i alla fall säga att det inte är stort nog till alla 600 handarbetsprojekt som ligger på det just nu. Men det funkar.

Den lilla krukan håller koll på mina maskmarkörer, stoppnålar och alla möjliga småsaker som jag har liggande runt omkring. Den är helt fantastisk för en minimalistisk pysslare (något jag inte är, men därför tycker jag ändå mycket om den).

Stor mönsterhållare - Hobbii

Gillar du att skriva ut dina mönster men tycker det är tråkigt att de alltid blir skrynkliga, är detta ett perfekt tillbehör till dig! Inte nog med att hållaren håller mönstret på plats, men den avlånga magneten hjälper dig även att hålla koll på hur långt du har kommit.

"Yarn is my therapy" Gympapåse 

Käcka statements är något av det bästa som finns, eller hur? Ännu bättre är det ju när man kan visa upp dem så alla vet om att du är garnberoende och stolt över det. Detta är ett riktigt bra tillbehör och inte bara när du är på väg ut för att träffa kompisar och behöver förvaring av dina projekt, men även till vardags.

Om du är som jag, kommer du gilla att kunna skryta lite om dina hobbys ute på stan.

Digital varvräknare Deluxe

Jag har testat alla möjliga varvräknare. Varvräknare av plast som man själv vrider, digitala räknare, apps på min telefon - men jag har inte riktigt varit förtjust i någon av dem – inte som jag är i denna. Och nej, jag har inte på mig den hela tiden, men det är lockande.

Det är verkligen en underbar liten pryl som har räddat min dag många gånger i projekt där jag inte litade nog på mig själv när det gällde att hålla koll på alla varv själv.

Enhörning sax - Regnbågefärgad

Jag struntar i vad andra har sagt till dig – snygga saxar klipper bättre. Och en regnbågefärgad enhörnings-sax klipper ännu VASSARE. Verktyg som den här lilla saxen sprider glädje med sin färgglada yta och gör det lite roligare att ta fram sina projekt. Jag tycker till och med att det är roligare att fästa trådar nu när jag har en gullig sax nära till hands.


Jaha, vad tycker du? Är några av tillbehören något för dig? Vill du gärna bifoga något? Du är alltid välkommen att höra av dig!


Madeline från @ofbooksandhooks är en pysslare som älskar att förena sina två passioner: virkning och böcker! Hitta hennes senaste arbeten på hennes Instagram profil och hitta även gratis mönster på hennes hemsida.